Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice v zimě trápil úzký kádr. Trenér Vašica ale věří síle mužstva

 
pátek, 8. března 2024, 08:42

Katovice - Do jarní části divize vstoupí fotbalisté Katovic z desátého místa, na kterém se nachází přesně v polovině soutěže. Za premiérou vyrazí v sobotu na příbramkou umělku a tamní rezervě budou chtít oplatit domácí ztrátu z podzimu.

„Na začátku jsme předpokládali, že budeme v tabulce výš a hlavně jsme doufali ve větší bodový zisk,“ říkal po odehrání patnácti podzimních kol katovický trenér Luboš Vašica. Na podzim kouč pracoval s úzkým kádrem a na tom se během zimní přípravy moc nezměnilo. „Někteří hráči odešli, jiní jsou zranění, takže jsme trénovali v malém počtu lidí. Na druhou stranu, ti, co se do přípravy zapojili, pracovali velmi dobře a budou tvořit základní osu týmu,“ řekl k průběhu zimní přípravy Vašica.

Během zimy odehráli Katovičtí čtyři přípravná utkání s bilancí dvě výhry, jedna remíza a jedna prohra. Trenér byl spokojený s výkonem v prvním poločase duelu s Přešticemi, přestože Katovice nakonec prohrály 1:5. Zamlouval se mu i vítězný zápas v Hluboké nad Vltavou. S Dobříší hrály Katovice nerozhodně a v generálce s dorostem Písku zvítězily 6:2. „Bohužel, další tři zápasy jsme museli zrušit, protože jsme nedali mužstvo dohromady. Jinak jsem celkem spokojený. Výborně jsme zvládli i generálku s píseckým dorostem, který byl ale posílen o čtyři fotbalisty z áčka. Devatenáctka Písku tedy měla svou kvalitu, a myslím, že i díky výsledku jsme se dobře připravili na mistrovskou část sezóny,“ doufá Luboš Vašica.

V zimě kádr opustili Matěj Kostka, jenž zamířil do Německa, Tomáš Janoch, který se připravuje se Strakonicemi, a z pracovních důvodů je mimo republiku Alexandr Kahuj. Dlouhodobě zraněni jsou Tomáš Hnídek a Jan Chylík.

Z třetiligového Písku se po půl roce vrátil zkušený útočník Vladimír Uher, na hostování písecký záložník Martin Souhrada, který přišel těsně před generálku a v Katovicích už působil na podzim. Novými hráči jsou Jakub Štěch ze Sušice a mladíček Gustav Čibera z Písku. Ze Semic přestoupil brankář Jaroslav Vondrášek. „Snažili jsme se posílit záložní řadu a hlavně defenzivu. Kádr se dost obměnil, ale věřím, že po návratu Vladimíra Uhra a Michal Požárka po zranění bude mít tým svou kvalitu,“ uvedl ke změnám trenér Vašica, jenž věří, že do startu jara ještě jedna posila přijde.

A jaké jsou jeho plány na jaro? „Chceme se co nejdříve usadit v klidném středu tabulky, abychom na konci nemuseli mít starosti s udržením se v divizi,“ přeje si Vašica.

Přehled přípravných utkání SK Otava Katovice

MFK Dobříš - SK Otava Katovice 2:2 (2:1), Čibera, 88. Uher.

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Otava Katovice 1:2 (0:1), Škoda – vlastní, J. Štěch.

FK Robstav - SK Otava Katovice 5:1 (1:1), Požárek.

FC Písek komb. – SK Otava Katovice 2:6 (1:3), Kohout 2 – D. Bálek 2, J. Štěch, Souhrada, Sládek, Uher.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama