Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Senzace, Absolut se stal mistrem 2. Futsal ligy a zvažuje účast v nejvyšší soutěži

 
čtvrtek, 7. března 2024, 06:11

České Budějovice – Uplynulý víkend bylo sice na programu poslední 22. kolo 2. Futsal ligy západ, o jejím vítězi pro sezonu 2023/2024 však již bylo jasno. O týden dříve, v pátek 23. března 2024, se jím totiž v pozdních večerních hodinách stal jediný jihočeský zástupce v nejvyšších patrech tuzemského futsalu, Absolut Černý Dub!

„Do této sezóny půjdeme určitě se skromnějšími cíli než do té předchozí, kdy jsme chtěli zopakovat medailové umístění. Obávám, že tyto příčky pro nás letos budou příliš vysoko. Záležet bude hodně na úvodních kolech, na druhou stranu bych se rád vyhnul záchranářským starostem,“ odpovídal manažer klubu Radim Staněk v jednom z předsezónních rozhovorů na otázku jaké jsou klubové cíle do právě skončené sezony. Ač se z dnešního pohledu může toto prohlášení zdát jako alibistické, v kontextu toho, že loňskou sezonu Absolut dohrával v okleštěné sestavě a již v určité letargii a během letní přestávky se řešilo, zdali vůbec na celorepublikové úrovni pokračovat, doznáme, že se skutečně jednalo o střízlivé zhodnocení tehdejší situace.

Od té doby však uplynulo několik měsíců, v nichž se stihlo odehrát rovných 20. kol 2. Futsal ligy západ a v pátek 23. března 2024 tak bylo na programu kolo předposlední, jednadvacáté. To nabídlo dva veledůležité duely, které měly potenciál rozluštit otázku letošního mistra. Druhé Kladno hostilo třetí Bohemians a první Absolut se doma utkal s pražskými Wizards. Karty byly rozdány jasně – pokud středočeský tým nezíská plný počet bodů, a zároveň Černodubští své utkání vyhrají, celkové prvenství jim již nikdo nevezme.

Dlouho to vypadalo, že k naplnění první podmínky nedojde, ale pouhé 3 vteřiny před koncem srovnali „Klokani“ na konečných 2:2 a pozornost futsalové veřejnosti se tak upřela na duel hraný v českobudějovické Sportovní hale, kde domácí vedli o poločase zásluhou Vávry s Horákem 2:0. Pověstná „Csaplárova“ past se však tentokrát nekonala. Čermák s Kunou svými brankami stanovili výsledek na 4:0 a s konečným hvizdem rozhodčího propukl jak ze strany samotných hráčů, tak početné divácké návštěvy gejzír radosti – Absolut Černý Dub se právě stal mistrem 2. Futsal ligy západ!

Epilog letošního ročníku posléze sehráli šampioni na půdě daleké Kadaně, kam odcestovali v obměněné sestavě, v níž se mj. objevil i čerstvě 17letý Michal Pasecký, který si tak připsal první druholigový start. A nezůstalo jen u něj, neboť se hned při své premiéře uvedl i dvěma přesnými zásahy! Ani ty však nestačily na plný bodový zisk a v zápase plném zvratů se zrodila remíza 7:7.

Vedle zasloužených oslav však čeká svěřence trenéra Radima Staňka ještě Superpohár, v němž se střetnou již tuto neděli ve Vysokém Mýtě s vítězem východní skupiny 2. Futsal ligy, Nejzbachem Vysoké Mýto. Nejpozději do 28. dubna je také čeká odehrát čtvrtfinále regionální skupiny Poháru SFČR.

Jedno je však jisté, místo záchranářských starostí budou v klubu řešit starosti opačné – zdali reflektovat na postup o patro výše, do 1. Futsal ligy!

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Hřídel
 


 
Reklama