Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Halové turnaje na Prachaticku dojely do cíle. Na palubovkách běhalo na tisíc dětí

 
středa, 6. března 2024, 13:47

Prachatice – Poslední únorovou neděli se v prachatické Městské hale uskutečnil další fotbalový turnaj mládeže O Pohár předsedy OFS Prachatice.

Turnaje pořádaným OFS Prachatice s Grassroots GTM pracovníkem Milanem Pánkem se zúčastnilo 10 mužstev z okresu ročníku 2013 a mladší. Mužstva byla rozdělena do dvou skupin, systémem každý s každým 1x18 minut.  Startovaly FK Tatran Prachatice A, FC Vlachovo Březí, TJ Slavoj Husinec, TJ Tatran Volary, SK Čkyně.

Výsledky: Prachatice - Volary 2:0, Vlachovo Březí - Husinec 2:1, Čkyně - Prachatice 0:0, Husinec - Volary 2:2, Vlachovo Březí - Čkyně 0:2, Prachatice - Husinec 2:1, Volary - Vlachovo Březí 1:2, Čkyně - Husinec 0:4, Prachatice – Vlachovo Březí 3:3, Volary - Čkyně 1:2

Konečné pořadí: 1. FK Tatran Prachatice 8 bodů., 2. SK Čkyně 7, 3. FC Vl. Březí 7, 4. TJ Husinec 4, 5. TJ Volary 1. Nejlepším střelcem se stal 4gólový Milan Jakeš z Tatranu Prachatice A.

V odpolední skupině se utkala mužstva FK Tatran Prachatice B, TJ Nebahovy, TJ Netolice/Strunkovice n. Blanicí, SK Vacov, TJ Sokol Zdíkov

Výsledky: Prachatice - Nebahovy 0:0, Netolice - Zdíkov 1:1, Vacov - Prachatice 2:1, Zdíkov - Nebahovy 2:1, Netolice - Vacov 3:0, Prachatice - Zdíkov 1:2, Nebahovy - Netolice 0:2, Vacov - Zdíkov 3:3, Prachatice - Netolice 0:1, Nebahovy - Vacov 4:5

Konečné pořadí: 1. Netolice/Strunkovice 10 bodů, 2. TJ Zdíkov 8, 3. SK Vacov 7, 4. FK Tatran Prachatice B 1, 5. TJ Nebahovy 1. Cenu pro nejlepšího střelce získala se 4 góly Eliška Baloušková (Netolice/Str.)

Halového turnaje se zúčastnilo na 100 dětí z 10 mužstev z celého okresu. Hrálo se ve výborné atmosféře, o konečném pořadí rozhodovalo až do posledního utkání. Turnaj odřídila dvojice rozhodčích Miroslav Harvalík a Marek Pluhař.

Závěrečný turnaj O pohár předsedy pro starší přípravky se odehrál v netolické hale 2. března. Týmy byly rozděleny ve dvou skupinách. Skupina A – Tatran Volary, Sokol Zdíkov, TJ Husinec a Blaník Strunkovice, skupina B – Netolice/Strunkovice, Šumavan Vimperk a Nebahovy.

Rozhodoval Miroslav Harvalík a turnaj společně s GTM trenérem Milanem Pánkem výborně organizovali. Byl to jedenáctý turnaj halové sezóny. Za celou tu dobu se vystřídalo na palubovkách Prachatic a Netolic na tisíc dětí, což je v současné době nevídané číslo.

Turnaje měly skvělou úroveň a rodiče i samotní kluci i dívky vytvářeli skvělou atmosféru. Vítězové byli všichni, neboť v těchto kategoriích se nahraje na pořadí, ale o zážitek a radost ze hry. O poháry ale nebyli kluci a holky ochuzeni, neboť je obdržel každý zúčastněný tým. Radost malých hráčů byla velká a Grassroots GTM pracovník okresu Prachatice Milan Pánek zářil společně s kolegy spokojeností.

„Byla to dlouhá a vydařená halová sezóna. Mně i kolegům ukázala, že nastoupenou cestu jsme zvolili správně. Turnaj od turnaje to bylo lepší a jak z oddílů, tak od rodičů i nezávislých lidí jsme měli příznivé ohlasy. Turnaje mají velký smysl a ukázaly nám, že na okrese je hodně talentů a je s nimi potřeba pracovat. Parádně se nám vyprofiloval celek dívek, za což jsme moc rádi. Nyní přijde jarní část a v ní budeme formovat a hrát s výběry okresu dlouhodobou soutěž, v plánu je také udělat soustředění chlapců i děvčat, abychom byli se všemi v kontaktu. Jsem rád, že to, co jsem si předsevzal, vychází a děkuji svým kolegům, že to klape,“ uvedl mládežnický trenér OFS Milan Pánek. „Poděkování patří předsedovi OFS Prachatice Jiřímu Trněnému, který tento projekt podporuje a vychází nám hodně vstříc. Poděkování patří všem trenérům mládeže na okrese a rodičům za to, že děti ve fotbale podporují,“ doplnil, kdo má na průběhu turnajů nemalý podíl.

Na závěr přejeme všem úspěšné jaro bez zranění, radost ze hry a hodně štěstí.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama