Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovské řady navždy opustil Josef Macháček

 
středa, 6. března 2024, 12:03

Chýnov – V úterý 5. března odešel ve věku 90 let do fotbalového nebe mnohaletý funkcionář oddílu FC Chýnov Josef Macháček.

Josef Macháček v minulosti dlouhá léta úspěšně oblékal chýnovský dres a po ukončení aktivní činnosti se na mnoho desítek let věnoval v Chýnově náročné trenérské činnosti. Nejprve dlouhá léta trénoval A-tým dospělých a později se věnoval, s poctivostí sobě vlastní, výchově chýnovské mládeže.

Řadu let byl předsedou fotbalového oddílu bývalého Sokola Chýnov a obrovskou měrou se zasloužil o vybudování současného krásného areálu. Dá se s nadsázkou říci, že fotbalové hřiště v Chýnově bylo po celý jeho život jeho druhým domovem.

Josef Macháček je rovněž autorem fotbalové kroniky FC Chýnov s řadou dobových fotografií, ve které zdokumentoval veškeré dění v oddíle od jeho založení v roce 1933, což sedí na den přesně, kdy se narodil právě Josef Macháček. Když mu to zdravotní stav dovolil, navštěvoval na chýnovském hřišti zápasy domácího mužstva v krajské I. A třídě. Naposledy v loňském roce.

„Fotbalový oddíl FC Chýnov a široká chýnovská fotbalová veřejnost děkuje panu Josefu Macháčkovi za vše, co pro chýnovský fotbal během svého života dokázal udělat, ať již to bylo na postu hráčském, trenérském nebo funkcionářském!“ napsal klub v zaslané zprávě.

Naposledy se s Josefem Macháčkem rozloučíme v pátek 8. března 2024 ve 14,00 hodin v obřadní síni na chýnovském hřbitově.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama