Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Samson Cup: Třeboň přehrála Protivín a stala se druhým semifinalistou

úterý, 27. února 2024, 18:37

Třeboň – Po Sokolu Křemže se fotbalisté Jiskry Třeboň se stali druhými semifinalisty krajského poháru. Na vlastním hřišti zdolali kombinovaný tým Protivína 5:0 a o místenku do finále nastoupí proti postupujícímu z dvojice Hluboká – Meteor Tábor.

Protivín v čele kapitánem Zachem (48 let) nastoupil k pohárovému čtvrtfinále v kombinované sestavě a s jedenácti dorostenci na soupisce, kteří zasáhli do hry a doprovázel je i trenér Martin Kozák. „Trápí nás marodka, přijeli jsme s omlazenou sestavou a byla to pro naše mladíky šance ukázat se. Máme v dorostu šikovné kluky. Jsem rád, že jsme zápas odehráli se ctí a nebyla to nějaká ostuda. Kluci to odmakali a patří jim za to díky,“ uvedl kouč Miroslav Říha.

Třeboň, byť byla v zápise o utkání uvedena na vlastní umělce jako host, šla do vedení již v 5. minutě Vránou. V dalších minutách výrazně omlazená hostující jedenáctka stačila domácím vzdorovat a podruhé inkasovala až v samém závěru první půle trefou Radosty.

V úvodu druhého poločasu si vzal hlavní slovo třeboňský kapitán Matoušek, který ve 48. minutě zvýšil a deset minut nato poslal míč za Píchova záda podruhé. Sympaticky bojující hosté kapitulovali ještě v 78. minutě, kdy se opět trefil Radosta a završil postup Jiskry pátým zásahem. „Soupeř přijel oslabený, kvalita nebyla taková, jakou jsem si představoval, nicméně jsme utkání zvládli. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale další šance jsme proměnili,“ řekl trenér postupující Třeboně Karel Bicenc.

Zbylé dva zápasy čtvrtfinále Samson Cupu se dohrají 9. března a střetnou se v nich Dačice se Semicemi (UMT Třeboň) a Meteor Tábor na umělce v podzámčí proti Hluboké.

FK Protivín – Jiskra Třeboň 0:5 (0:2)

Góly: 43. a 77. Radosta, 48. a 59. Matoušek, 5. Vrána. Rozhodčí: Krčín – Leiš, Vejčík. Bez karet. Diváků: 80.

Protivín: V. Pícha – J. Pícha, Zeman, Zach, Polanský, Jirášek, Habich (64. Melicher), Hodinka (13. Štěpka), Chalupský, Čibera (46. Kajer), Niebauer (79. Pikl). Trenér Říha.

Třeboň: Flaška – Širhal, Tůma, Matoušek (81. Divoký), Radosta, Hromádka, Andres (71. Vranovský), Bicenc, Kubata (38. Zavadil), Pánek (46. Průcha), Vrána (71. Schneider). Trenér Bicenc st.

 
 
Napsal(a) Petr Vlasák, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama