Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posila Pavel Osmančík: Na prvním místě je pro mě týmový úspěch

 
pátek, 23. února 2024, 10:05

Tábor – Ještě pár dnů třiadvacetiletý ofenzivní univerzál Pavel Osmančík z SK Dynamo České Budějovice už polyká tréninkové dávky v novém dresu. Jarní část této sezony bude formou hostování hráčem druholigového FC Silon Táborsko. „Osmi“ poskytl v novém angažmá první větší rozhovor. Pavel měl nabídku odejít hostovat do Viktorie Žižkov, kde už působil a zná to tam, přesto dal přednost Táborsku.

Jaké jsou vaše první dojmy, postřehy, první emoce v Táboře?

Seběhlo se to všechno hodně rychle, takže to popravdě ještě trochu vstřebávám. První dojmy v Táborsku jsou nicméně super, s několika z kluků se známe už z dřívějška a doufám, že s ostatními se brzo poznám taky. Jsem hodně vděčný panu řediteli Vozábalovi a panu trenéru Nádvorníkovi, že o mě i takhle narychlo projevili zájem a celé jsme si to během jednoho dne vykomunikovali.

Proč padla volba na FC Silon Táborsko?

Pro Táborsko jsem se rozhodl hned z několika důvodů. Velkou roli hrál pro mě zájem, který jsem od klubu pocítil. Dále pak i ambice, kterými se tým po podzimní části sezony netají. Velkým faktorem pro mě bylo i to, že žiju v Českých Budějovicích, takže to pro mě byla nejjednodušší varianta i co se týče dojíždění.

Jaké máte od angažmá u údolní nádrže Jordán očekávání?

Chtěl bych týmu pomoct dobrými výkony, góly i asistencemi. Na prvním místě je pro mě ale týmový úspěch, takže bych si moc přál skončit v horních patrech tabulky a splnit tak cíl, který tu máme stanovený.

Už jste stihl pořádně mluvit s trenérem Táborska Romanem Nádvorníkem a případně o čem?

S trenérem jsme byli v poměrně intenzivním kontaktu od doby, co se naskytla možnost pro můj příchod. Bavili jsme se o mé pozici v týmu, ale už i o konkrétních herních a taktických věcech. Z komunikace s panem trenérem jsem měl velmi dobrý pocit.

Loni v květnu jste v dresu Varnsdorfu dal gól proti Táborsku v přestřelce 5:3. Vzpomenete si na toto utkání?

Na ten zápas i na gól si vzpomínám moc dobře. V utkání padlo hodně gólů, fotbal se musel líbit. Podobný zápas jsme odehráli ve Varnsdorfu například i proti Jihlavě, ten skončil 7:2. Gól Táborsku jsem dával po protečovaném rohu, kdy se to ode mě spíše odrazilo do brány.

V našlapané tabulce F:NL je FC Silon Táborsko po podzimu 2023 na 3. místě. Co tomu říkáte?

Druhá liga není jednoduchá soutěž, umístění na 3. místě v půlce sezony je určitě zajímavé. Moc bych si ale přál v jarní části sezony toto místo udržet, nebo ještě i vylepšit. To bych bral jako opravdu velký úspěch.

Kvality druhé ligy znáte z Příbrami nebo Varnsdorfu. Jaká je to soutěž, co ji nejvíce vystihuje?

Jak jsem říkal, druhá liga určitě není vůbec lehká. Je plná mladých kluků, kteří se v ní chtějí zviditelnit a posunout se tak výš. Fotbal v ní je rychlý a dynamický.

Zhruba za týden vypukne jarní mistrovská část F:NL. Jak se na ni těšíte v novém prostředí?

Mám za sebou už 2 mistrovské zápasy v Dynamu, z nichž jsem do jednoho zasáhl. V kabině v Táborsku ale na ostatních klucích vidím velkou natěšenost na první zápas, což mi dává pozitivní energii.

Zakrátko oslavíte 24. narozeniny, co byste sám sobě popřál?

Ani nevím, jak se to stalo, nedávno jsem slavil dvacet (úsměv). Ale po tom všem, co se během posledních dnů událo, bych si popřál hlavně trošku klidu a stability a zároveň i to, ať jsme v Táborsku úspěšní a daří se nám.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Kočer
 


 
Reklama