Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut se naposledy představí doma, bude slavit titul?

 
čtvrtek, 22. února 2024, 07:42

České Budějovice – Od pátku do neděle je na programu předposlední 21. kolo 2. Futsal ligy západ. V rámci něho se futsalisté Absolutu Černý Dub představí potřetí v řadě doma, v tomto ročníku to však zároveň bude naposledy. Soupeřem bude momentálně osmý tým tabulky, Wizards DDM Praha 10. V případě příznivého souběhu výsledků mohou domácí dokonce oslavit druholigový titul!

Minulý pátek servíroval v českobudějovické Sportovní hale lahůdkové menu. Domácí futsalisté totiž s jednobodovým náskokem na druhé Kladno hostili třetí pražské Bohemians, kteří pro uchování postupových ambicí nutně potřebovali vyhrát. Důležitost utkání neunikla ani Svazu futsalu, který z něj pořizoval streamovaný přenos s komentářem Martina Kameníka. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří během prvních střídání byli několikrát blízko úvodní brance. Tato pasáž utkání se však Jihočechům podařila přežít bez úhony a v rozmezí páté až osmé minuty zásluhou dvou branek Vávry a jedné Radoucha odskočili na rozdíl tří branek. Když už se pomalu schylovalo k tomu, že si tento brankový polštář odnesou i do šaten, klokani zúročili secvičené standardní situace a snížili na 3:2.

Krátce po změně stran se Bohemians dokonce podařilo i srovnat a začínalo se od znovu. Důležitou čtvrtou branku se však po nedorozumění v hostující obraně podařilo vstřelit Janákovi. Stejný střelec navíc v 30. minutě nepohrdl přihrávkou od Kadlece, čímž donutil „Bohemku“ ke hře bez brankáře. Tu následně potrestal druhou brankou v utkání Radouch. Jen o další dvě minuty později byl za svůj výkon odměněn brankou i agilní Kadlec, po němž ve stejné minutě pečetil hattrick Vávra. V závěru utkání hosté již jen korigovali Prejsou na konečných 8:4. Magnet kola tak vyzněl jednoznačně lépe pro svěřence trenéra Radima Staňka.

Ti v domácí derniéře nyní hostí pražské Wizards. Celek z hlavního města nasbíral v posledních pěti zápasech 10 bodů a svou aktuální formu bude chtít zúročit i na domácí palubovce.

Absolut však bude chtít udělat další stěžejní krok za titulem. Nejkratší cesta k němu vede přes vítězství v pátečním utkání a současně jakékoli bodové ztrátě druhého Kladna v duelu s třetími Bohemians. Zvládnou si jihočeští futsalisté poradit s pražskými „kouzelníky“? Pomohou jim na dálku „klokani“? Pozná 2. Futsal liga západ kolo před koncem svého letošního mistra? Tyto otázky se začnou rozplétat tento pátek od 21:00 v českobudějovické Sportovní hale!

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama