Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Předseda TJ Nová Ves Jiří Kukačka oslavil životní jubileum

 
středa, 7. února 2024, 10:11

Nová Ves – Plný svěžesti a elánu se v uplynulých dnech dožil šedesáti let předseda fotbalového oddílu TJ Nová Ves Jiří Kukačka. Ke gratulantům se připojuje i redakce našeho portálu Jihočeský fotbal.

„Zjistili mi akorát cukrovku, ale nijak mě to ve sportování neomezuje. Snažím se to kompenzovat zdravou stravou a cítím se dobře,“ usmívá se čerstvý šedesátník.

S Novou Vsí je spojena celá fotbalová kariéra Jiří Kukačky. Narodil se tady, a když v Nové Vsi vznikl v létě roku 1982 oddíl kopané, stal se jeho hráčem. Po vojně se Kukačka odstěhoval do Týna nad Vltavou, ale po jedenácti letech se do své rodné obce vrátil. Přesněji do blízké Nedabyle, kde si rodina Kukačkových postavila dům. To bylo v roce 2007.

A Jiří Kukačka opět začal hrát fotbal. „V Týně na to nebyl čas. Měli jsme malé děti a navíc moje fotbalové kvality nebyly na takové úrovni, abych mohl hrát nějakou vyšší soutěž,“ říká skromně šéf novoveských fotbalistů.

Nižší okresní soutěž, která se v Nové Vsi hrála, byla pro Jiřího Kukačku naprosto vyhovující. Zhruba před šesti lety se Kukačka stal předsedou oddílu a fotbal v Nové Vsi byl v té době na vzestupu. Obec s osmi sty obyvateli to postupně dotáhla až do I. A třídy, kde v ročníku 2018/19 obsadila druhé místo.

V Nové Vsi se dokonce řešil postup do krajského přeboru, z toho ale sešlo. „Ustálil se nám kádr, i v kabině byla dobrá nálada, takže se nám dařilo. O postupu jsme diskutovali, nakonec jsme ale zůstali při zemi a pokračovali v I. A třídě,“ vzpomíná na nejsvětlejší okamžiky novoveského fotbalu Jiří Kukačka.

Před touto sezónou se ovšem tým rozpadl a od podzimu se v Nové Vsi hraje znovu „pouze“ okresní přebor. „Začínáme zase téměř od nuly, kádr znovu dáváme dohromady. Na podzim se nám nedařilo, ale kluky to baví, mají dobrou partu, tak uvidíme, jestli se na jaře odlepí ode dna,“ krčí rameny Kukačka.

Optimismus předsedovi fotbalového oddílu dodává mládež, které se v Nové Vsi od roku 2017 systematicky věnují. V tom vidí jubilant budoucnost místního fotbalu. Novoveští také usilovně zvelebují svůj areál, postavili nové kabiny a zrekonstruovali tribunu. „Máme šikovnou hospodářku paní Vrábkovou, která tomu rozumí. Pomáhá se získáváním dotací a zajišťuje veškerý servis pro mládežníky. Však je to moje dcera,“ říká s úsměvem na tváři Jiří Kukačka.

Chválou ale nešetří ani směrem k ostatním členům výboru, kteří mají zásluhu na tom, že klub funguje ke spokojenosti dětí, rodičů a fanoušků. A co si Jiří Kukačka přeje ke svým významným narozeninám? „Chtěl bych, abychom udrželi na určité úrovni naší mládež, abychom se na jaře zachránili v okresním přeboru a dál pracovali na zkrášlování našeho areálu,“ uvádí čerstvý šedesátník.

 

Napsal(a) Michal Havelka
 


 
Reklama