Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí nestačili na žižkovskou Viktorku

 
středa, 7. února 2024, 09:24

Písek - Třetí přípravné utkání v rámci zimní přípravy sehrál FC Písek v úterním podvečeru proti Viktorii Žižkov. Pražané poločasový náskok po přestávce ještě zvýraznili, v poslední čtvrthodině korunovali zasloužené vítězství dvěma góly na konečných 4:0. Domácí vyšli střelecky naprázdno.

Trenér Milan Nousek tentokrát spokojený být nemohl. Jeho tým nenavázal na velmi dobrý výkon s Duklou Praha a s papírově slabším Žižkovem, který od ledna vede Marek Nikl, prohrál vysoko 0:4. „Co vám budu povídat, jsem zklamaný, je to krutý výsledek,“ hlesl po nepovedeném zápase domácí kouč Nousek.

Výsledek ovšem podle něho odpovídal tomu, co se dělo na hřišti. Žižkov v čele s kapitánem a píseckým odchovancem Michalem Řezáčem měl dobrý přechod do útoku a jeho hráči byli hladoví po gólech. K těm jim pomohly i chyby píseckých hráčů. „Dva góly jsme soupeři darovali. Ze situací, které jsme měli dotáhnout na gólové koncovky, naopak těžila Viktorka a inkasovali jsme z nich my,“ kroutil hlavou Nousek.

Písek držel bezgólový stav téměř po celý první poločas. Minutu před jeho koncem však Písečtí zapomněli na zadní tyči na volného Černohorce Koviniče (přišel v zimě ze Zlína) a do šatny odcházeli domácí za stavu 0:1. „Možná se to na našich hráčích malinko podepsalo, za stavu 0:0 by se nám jistě šlo do druhého poločasu lépe,“ připustil trenér Nousek.

Ve druhé půli Žižkov svou výhru ještě zvýraznil dalšími třemi góly z kopaček náhradníků. Dvakrát se trefil Sodoma, jednu branku přidal Filip Ret. Písku se také povedlo několik kombinací, žádnou ze svých akcí ale nezakončil úspěšně. Dobře hlavičkoval Voráček, nebezpečně střílel Dohnal a v dobré pozici byl i Pech, jeho zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo.

„Nedokázali jsme správně zareagovat na rychlé protiútoky Viktorky a dostali jsme góly. Jsem zklamaný, po hráčích jsem chtěl, aby podali podobný výkon jako proti Dukle, na druhou stranu jsme v polovině přípravy a i takováto facka může být k něčemu dobrá,“ přemítal po dalším přípravném utkání Milan Nousek.

FC Písek – FK Viktoria Žižkov

Góly: 44. Kovinić, 57. F. Ret, 75. a 88. Sodoma. Rozhodčí: Panský - Dimitrov, Hrušková. Diváci: 80.

FC Písek: Lukeš (46. Lerch) – Bartizal, Běloušek, Kašpar – Dohnal – Bicenc, Pech, Vonášek, Sajtl – Kohout, Voráček. Střídali Vokurka, Novák, Tlapa, Hrdlička, Štěch, Kašpírek, Souhrada.

Žižkov: Kotek – Řezáč, Kozojed, T. Ret, Klusák – Hönig, Petrák - Prošek, Rosa, F. Ret – Kovinić. Střídali Řezanina, Muleme, Tregler, Jirásek, Divíšek, Sixta, Sodoma.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama