Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň chce na jaře zlepšit finální fázi a dávat víc gólů

 
pátek, 26. ledna 2024, 08:20

Třeboň – Na jaro už se začali připravovat i fotbalisté Jiskry Třeboň, kteří mají za sebou velice dobrý podzim. Ti v první polovině sezony prohráli jen dvakrát, shodou okolností v prvním a posledním kole. Mezitím zaznamenali skvělou třináctizápasovou šňůru bez porážky. Trenér Karel Bicenc se netají postupovými ambicemi. Ví však, že jeho mužstvo musí dávat víc gólů. V tom Jiskra za svými hlavními konkurenty dost výrazně zaostává.

Kdy jste začali se zimní přípravou?

První trénink jsme měli v úterý 23. ledna a dorazilo na něj šestnáct hráčů. Někteří ještě doléčují šrámy z futsalu. Pozval jsem také pět dorostenců a čtyři z nich, Candra, Kopet, Pitelka a Valíček, byli na prvním letošním tréninku.

Jak se na to díváte, že fotbalisté hrají v zimě futsal, při němž se mohou zranit?

Nejsem rád, ale nazakazuji jim to. Ono to ani nejde, protože hráči jsou amatéři, my je neplatíme. Na druhou stranu jsem rád, že nelenili a nějakým způsobem se hýbali. Zranit se můžete, i když jdete po chodníku a uklouznete na ledovce.

Změní se během zimní pauzy kádr Jiskry?

K žádným změnám v kádru zatím nedochází, i realizační tým bude pracovat ve stejném složení. Filipa Radostu oslovil Jindřichův Hradec, zatím ale není jasné, jestli zůstane u nás nebo odejde k Vajgaru. Bude se to řešit v příštím týdnu. Jinak sháníme jednoho levonohého fotbalistu, víc ale budeme vědět až na začátku února.

Jak často trénujete?

Trénujeme třikrát týdně a o víkendech budeme hrát zápasy. Soustředění neplánujeme. První zápas jsme měli odehrát na Dynamu, to ale nakonec dalo přednost konfrontaci se Soběslaví. Chápu, že divizní soupeř prověří Dynamo lépe, už je to ale podruhé, co nás takhle vyšplouchlo. Nedá se však nic dělat.

Zápasů je před vámi opravdu hodně. Během některých víkendů odehrajete i dvě utkání, celkem jich máte v plánu deset. Není to příliš?

To je záměr, protože v úvodních mistrovských zápasech jara už potřebujeme být rozehraní. Odehrát přes zimu čtyři zápasy, to by bylo málo. Je lepší hrát zápasy, protože hráče to víc baví a zároveň přitom naběhají i ty potřebné kilometry. 

Jaké jsou vaše ambice na jaře?

Ambice máme ty největší, chceme postoupit do divize. Nejdůležitější budou první tři jarní kola. Jedeme do Třebětic, kde se vyhrává těžko. Pak máme doma Hlubokou a následně jedeme do Mirovic, kde je rovněž malé hřiště, které nám moc nesvědčí. Po těchto třech zápasech uvidíme, jestli máme na to postoupit či nikoliv. Každopádně do třetího místa chceme být určitě, a když to nevyjde, chceme dál hrát hezký fotbal.

Třeba takový, jaký jste hráli na podzim?

S podzimem jsem spokojený, chtěl jsem ale víc. Náš největší problém je, že neumíme dobývat obranu soupeře a neproměňujeme šance, i když hrajeme dobře a šance si vytváříme. Na finální fázi se musíme zaměřit, chceme dávat víc gólů. Přesto jsem rád za to, jakým způsobem jsme zvládli utkání s Roudným. Udělal jsem ale chybu, že v Milevsku jsem poslal na penaltu Leoše Hromádku, protože soupeř ho měl přečteného. Škoda, mohli jsme tam vyhrát.

Stavíte především na vlastních odchovancích. Tak to chcete dělat i nadále?

Peněz na nákupy hráčů moc nemáme, a také proto preferujeme dávat šanci našim odchovancům. Po posilách odjinud se poohlížíme, až když se naši kluci neprosadí. V létě přibude dalších sedm dorostenců ročník 2004 a 2005 a já věřím, že bude radost s nimi pracovat. Až tihle kluci dozrají, rádi bychom náš B-tým posunuli do I. A třídy. V brzké době bychom rádi postoupili do divize, toho ale chci docílit s našimi vlastními kluky.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama