Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut zvýšil náskok na čele a doma hostí pražskou Spartu

 
čtvrtek, 25. ledna 2024, 13:39

České Budějovice – Futsalisté Černého Dubu se na začátku ledna výhrou nad Benešovem dostali na 1. místo 2. Futsal ligy západ a díky domácí výhře nad Ústím nad Labem a velice cenným vítězstvím na palubovce rezervy Liberce se nejenže na čele stále drží, ale náskok na své pronásledovatele dokázali ještě navýšit. V atraktivním duelu navíc hostí v pátek večer věhlasnou Spartu Praha.

Do posledního domácího utkání proti nováčkovi soutěže, Tiradores Ústí nad Labem, vstupovali jihočeští futsalisté poprvé v historii klubu jako průběžně vedoucí celek 2. nejvyšší tuzemské futsalové soutěže a bylo otázkou, zdali jim to nebude svazovat nohy. Těmto úvahám nahrála hned první minuta, v níž se hosté bleskově dostali do vedení.

Svěřence trenéra Radima Staňka to však nerozhodilo, ba naopak, a do šaten se odcházelo dokonce za stavu 6:1 pro favorita. Úvod druhého poločasu sice patřil znovu ústeckým, když dokázali snížit až na 6:3, nicméně drama domácí nepřipustili, v poměru 4:3 dokázali vyhrát i druhé dějství a v součtu se tak radovali z vysoké výhry 10:4.

O týden později čekal na Absolut náročný duel na palubovce rezervy ligového Liberce, která byla v tabulce na průběžném 3. místě jen o 3 body zpátky. Liberečtí jsou navíc doposud jediným celkem, který dokázal dobýt českobudějovickou Sportovní halu.

V improvizované sestavě však předvedli Černodubští v pravdě husarský kousek a navzdory všem očekáváním dokázali domácím porážku vrátit! Konečnou výhru 7:6 dirigoval 5 asistencemi pivot Jan Čermák a hattrickem hrající trenér Radim Staněk. Díky remíze Bohemians v Mladé Boleslavi se navíc podařilo navýšit náskok na čele tabulky na 4 body, a to právě před „klokany“ a nově i Kladnem.

Do konce probíhající sezony je na programu však stále ještě šest kol. V tom nadcházejícím hostí Absolut v pátečních 20:30 tradičně ve Sportovní hale v Českých Budějovicích věhlasnou Spartu Praha! Vedle atraktivního duelu bude na programu i loučení s legendou klubu a dlouholetým kapitánem Ctiborem Novotným.

Přijďte si užít další zajímavý večer, pokud se navíc na pokladně prokážete vstupenkou (popř. aktuální permanentkou) z hokejového utkání Motoru proti Spartě, které začíná týž den od 17:30 ve vedlejší Budvar aréně, získáte vstup zdarma!

Poslední výsledky Absolutu

Absolut - FC NY Tiradores Ústí nad Labem 10:4 (6:1)
Branky: Kadlec 3, Kuna 2, Vávra 2, Staněk M, Hornát, Smíšek

FTZS Liberec „B“ – Absolut 6:7 (1:2)
Branky: Staněk R. 3, Růžička 2, Vávra, Šrámek


Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama