Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

David Neužil se baví fotbalem a poctivě platí členské příspěvky

 
středa, 24. ledna 2024, 15:18

Sezimovo Ústí – Pověst kanonýra si David Neužil vystřílel v barvách Sokola Lom. V létě přestoupil z končící táborské rezervy do sousedního sezimovoústeckého Sokola a nové angažmá si po půl roce nemůže vynachválit.

Davide, jak hodnotíš první polovinu sezóny? O jednu porážku méně a byli jste první.

Zhodnotil bych ji kladně, tým se celý přetransformoval a pomalu si na sebe ještě zvykáme. Je tam spoustu posunů kupředu, ale také máme ještě hodně rezerv, které musíme doladit, ale nic zásadního. Postavení v tabulce dle mého názoru není tuto sezonu důležité. Hlavní je, abychom si všichni sedli herně a také lidsky, což si myslím, že se nám v celku povedlo. Klub udělal velký krok v podobě velkého přílivu nových hráčů a znovuzaložení B týmu, nic jednoduchého, ale vypadá to, že by to mohl být dobrý směr.

Opět si úřadoval ve střeleckých statistikách, jdeš si po nejlepším střelci z krajského přeboru i pro nejlepšího střelce v I. A třídě?

Určitě ne, tohle už mám za sebou, splnil jsem si to již v Lomu. Důležitější je pro mě vliv, který mám na tým a možná ty asistence. To mi dělá větší radost. Doufám, že i klukům pomáhám svými rady a přístupem. Asi to se mnou taky nebude úplně lehký, ale můj cíl byl vždycky fotbal a radost všech v týmu. Proto všechny otravuju.

V tabulce jste druzí o bod za prvním, nemůžu se nezeptat, cítíte šanci vyhrát soutěž?

Šanci máme určitě, stejně jako další dva až tři týmy. Uvidíme, jak si sedne jaro, ale hlavně jak si sedneme všichni jako klub – A tým, B tým, vedení. Aby nám to fungovalo dlouhodobě a ne jenom jednu sezonu.

V létě po ukončení týmu béčka Táborska jsi měl i spolu s ostatními hráči Táborska, kteří přešli do Sokola, několik jiných dobrých a lepších nabídek, ale šli jste nakonec do klubu, kde prý musí i hráči A-týmu platit členské příspěvky. Je to pravda?

Je to pravda, ale to s tím souvisí. Jsme menší klub a tyhle peníze jsou potřeba na chod. V Táborsku se sice nic neplatilo, ale zase nám diktovali, co smíme a nesmíme. Tady maximálně nás nutí hrát fotbal.

Jak se těšíš na zimní přípravu? Jaká asi bude pod trenérem Mírou Jelenem?

Tak zima je vždycky strašná, kvůli umělce jsem z ní trochu bolavej a moc mi to nesedí na achilovku, kterou jsem si před dvěma lety utrhnul. Tak snad se mi to nepovede znovu. S Mirou je to bezchybný. Náročný to sice bude, ale vše převážně na hřišti, což je důležité a dává to smysl. Tréninky mají vždycky kvalitní náplň a jsou pokaždé jiné. Sice občas prudí, ať se více trénuje, ale kdyby to měl na párku, tak by to ztratilo tu vážnost, všichni bychom byli tlustí a moc lidí by to nebavilo. On stále drží tu správnou úroveň.

Láďa Šebek mi prozradil, že jsi po operaci? Co se ti stalo?

Minulý rok jsem si zlomil zápěstí a bohužel v táborské nemocnici se jim moc nepovedla operace, tak jsem si to musel spravit jinde.

Jaké je fotbalové přání Davida Neužila do příštího roku?

Hlavně ať nám všem drží zdraví a máme chuť celá parta si chodit zahrát fotbal.

Napsal(a) Karel Hotový | Foto Sokol S. Ústí
 


 
Reklama