Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Olešníku vyrazí na soustředění. Zalyžují si na Kvildě

 
pondělí, 22. ledna 2024, 19:41

Olešník – I v právě rozehrané sezóně olešničtí fotbalisté potvrzují, že v kraji patří k absolutní špičce. Po nepovedeném startu neprohráli dvanáct zápasů po sobě a ztratili pouze jednou remízou. Skvělá šňůra je vynesla na druhé místo, o šest bodů za vedoucím rivalem Hlubokou. Jak bude vypadat příprava týmu v zimním období a zda došlo v kádru k nějakým změnám, nám nastínil kouč Roman Chlumecký.

Co je v Olešníku nového, začali jste již trénovat?

Hráči trénují individuálně, chodí běhat nebo hrají futsal a někteří i hokej. Poprvé se sejdeme na společném tréninku 9. února.

Jak bude vaše příprava na jaro probíhat?

Měli bychom se scházet třikrát v týdnu. V pondělí a ve středu budeme chodit běhat, případně zajdeme do posilovny. V pátek budeme trénovat na umělce na Složišti a o víkendech hrát zápasy.

Zpestříte si přípravu nějakým soustředěním?

Od 23. do 25. února si vyrazíme zalyžovat na Kvildu. Na soustředění jedeme úplně poprvé, protože předtím jsme nikdy neměli kádr dostatečně široký. Jede i několik fanoušků a partnerek fotbalistů, což je pozitivní. Bude to zároveň takový teambuilding.

V minulé sezóně jste se potýkali s nedostatkem hráčů. To už se zlepšilo?

Ještě vloni na jaře jsme řadu utkání odehráli ve třinácti lidech a několikrát jsem musel jít na plac i já nebo můj asistent. Proto jsme v létě přivedli pět nových hráčů, což se příznivě projevuje i na tréninku. Místo v osmi lidech tak trénujeme i se šestnácti hráči. Dokonce si pohráváme i s myšlenkou založit béčko, ale to není tak jednoduché.   

Když už jsme se vrátili do minulosti, jak jste spokojen s průběhem podzimu?

Chtěli jsme se pohybovat do pátého místa, takže jsme spokojení. Zpočátku jsme čekali, než si to sedne, protože přišlo pět nových kluků a někteří hráči ještě doléčovali zranění. Začátek nebyl ideální, ale od čtvrtého kola jsme se chytli a už jsme věděli, co chceme hrát. Podzim jsme nakonec odehráli velmi dobře.

V několika zápasech vám chyběl David Lafata, i tak jste je ale dokázali vyhrát. To je potěšitelné, ne?

Mě těší, že jsme schopni zápasy zvládat vítězně i bez Davida. Bez něho je to pro nás těžší a jsme rádi, že ho na hřišti máme, ale nebude hrát věčně a je dobře, když ho mladí fotbalisté dokáží nahradit.

Co kádr a případné změny?

Nevím o tom, že by měl někdo odcházet. Nikdo není ani na marodce, takže do jara nastoupíme s velkou pravděpodobností s nezměněným kádrem. Týmu věřím, protože je dobře poskládaný. Pokud někdo dostane nabídku z vyšší soutěže, bránit v odchodu mu pochopitelně nebudeme. Pokud by měl někdo přijít, musela by to být opravdu kvalitní posila, která zvýší v kádru konkurenci. Měl by to být hráč z okolí, který do mužstva zapadne. Pokud ale nikdo neodejde, budeme příchody řešit nejspíš až v létě.

Je možné, že i na jaře uvidíme v dresu Olešníku Bořka Dočkala?

Možné to je, pořád je to náš hráč. Pokud bude mít čas a chuť, byli bychom rádi, kdyby za nás aspoň jeden domácí zápas za polovinu sezóny odehrál. Na rovinu však musím říct, že ne proti každému soupeři je to možné, protože jde taky o Bořkovo zdraví.

Jak to myslíte?

Některé manšafty jsou trochu víc nahecované.

Přípravné zápasy Olešníku:

10. února 12:00 Olešník – Soběslav (UMT Hluboká)

18. února 12:30 Olešník – Zlatá Koruna (UMT Složiště)

2. února Č. Krumlov – Olešník

9. března Olešník – Planá u ČB (čas bude upřesněn)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama