Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Srubečtí se rozloučili s Janem Lohonkou

 
neděle, 21. ledna 2024, 20:01

Smutnou zprávu nám zaslali zástupci srubeckého Slavoje. V pondělí 15. 1. 2024 zemřel ve věku nedožitých 71 let Jan Lohonka.

Jan Lohonka byl skvělý člověk, který si dokázal získat naši úctu a respekt. Jeho ztráta bolestně zasáhla každého, kdo ho znal. Fotbal ve Srubci bez něj už nebude jako dříve a jeho odchodem se fotbal ve Slavoji navždy změnil.

Do místního fotbalu se poprvé zapojil v roce 1986 jako trenér žáků, později jako člen výboru, vedoucí mužstva fotbalu a nejvíce jako správce fotbalového hřiště, kde trávil veškerý svůj volný čas.

Funkci správce hřiště vykonával i po svém odchodu do starobního důchodu a i když skončil, byl nadále nápomocen jak radou, tak přiloženou rukou k dílu.

Do poslední chvíle nechyběl na žádném střetnutí, pokud mu to zdraví dovolilo. U domácích utkání měl na starost obsluhu světelných hodin a stavu utkání. Ovladače se nesměl nikdo jiný dotknout.

Po každém zápase neopomněl zajít s aktéry na hřišti na pivko, ať se vyhrálo nebo prohrálo. Byl oblíbený u všech hráčů, jak u dospělých, tak i u dětí, proto mládežnická klání také rád navštěvoval a velice rád s nimi dělal legraci.

Rozloučili jsme se s ním v pátek 19. 1. 2024 v českobudějovickém krematoriu.

Čest jeho památce.        

Napsal(a) TJ Slavoj Srubec | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama