Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V charitativním hokejovém utkání pod hlubockým zámkem se představí legendy českobudějovického a českého fotbalu

 
pátek, 19. ledna 2024, 21:15

Hluboká nad Vltavou – V sobotu 10. února se v Kuki aréně odehraje atraktivní hokejový duel, ve kterém se střetnou fotbalisté. Proti sobě si zahrají týmy Dynamo Legends a Fotbalisté Euro 96. Jejich vzájemný mač bude mít charitativní rozměr.

Nápad zahrát si hokej dostali fotbalisté zhruba před půl rokem. „Mluvili jsme o tom s Pavlem Kukou, protože pražští kluci chodí trénovat hokej dvakrát týdně, a i my ho hrajeme,“ prozradil Karel Vácha, jak vznikla myšlenka sundat si kopačky a obout brusle.

S kamarádem a bývalým spoluhráčem Martinem Vozábalem pak doladil další detaily. Společně dali dohromady tým, oslovili sponzory a ujasnili si, na čí konto půjde výtěžek z charitativní akce. Jedná se o dva chlapce s těžkým zdravotním postižením. „Edvin je upoutaný na lůžko a Erik se narodil bez pravé ruky. Jeden je z Hluboké a druhý z Českých Budějovic,“ představuje Vácha chlapce, pro něž se zápas bude hrát.

Z Prahy mají dorazit fotbalisté jako Vladimír Šmicer, Karel Poborský, Pavel Kuka, Tomáš Ujfaluši, Radek Černý, Jan Koller nebo Milan Baroš. „Uvidíme, jak na tom budou kluci časově, každopádně by z Prahy mělo přijet deset hráčů plus brankář,“ říká Karel Vácha a prozrazuje, že oním brankářem bude bývalý vynikající útočník pražské Slavie Pavel Kuka.

Jihočech Karel Poborský by měl odehrát půlku utkání v dresu Dynama Legends a druhou polovinu za tým Fotbalisté Euro 96. V domácích dresech by se dále měli představit Jiří Povišer, Martin Latka, David Lafata, Rudolf Otepka či Ladislav Fujdiar.

Mezi mantinely pochopitelně nebudou chybět ani oba organizátoři zápasu Karel Vácha s Martinem Vozábalem. „Pozvali jsme rovněž bývalé hokejisty Petra Bělohlava, Standu Bednaříka a Milana Nedomu, kteří bydlí tady na Hluboké. Bohužel to kvůli pracovním povinnostem nejspíš nevyjde Tomáši Sivokovi, s nímž jsme také původně počítali,“ říká k dynamácké sestavě Vácha.

Úvodní buly mezi hokejky hlubockého starosty Tomáše Jirsy a jihočeského hejtmana Matina Kuby vhodí známá herečka Michaela Kuklová. Šéfy střídaček budou fotbaloví trenéři Pavel Tobiáš a Jiří Kotrba. „Chtěli bychom oslovit také Jaroslava Pouzara, aby nám dělal manažera,“ přál by si Karel Vácha účast trojnásobného vítěze Stanley cupu.

Historicky nejlepší střelec Dynama věří v hojnou účast veřejnosti, aby charitativní akce dávala smysl. „Věřím, že by se mohla vybrat zajímavá částka, která by klukům a jejich rodičům usnadnila život,“ přidává se druhý z organizátorů Martin Vozábal.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto archiv Jihočeského fotbalu
 


 
Reklama