Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC Silon Táborsko začal přípravu s 22 hráči

 
úterý, 9. ledna 2024, 21:33

Tábor – V úterý 9. ledna 2024 začala druholigovému A týmu FC Silon Táborsko zimní příprava. Po srazu na Kvapilce se mužstvo přesunulo do TC Soukeník. Ředitel klubu Martin Vozábal a hlavní trenér mužstva Roman Nádvorník přivítali na startu 22 hráčů, z toho dvě posily – do záložní řady zakrátko 22letého slávistu Jakuba Kopáčka a také 25letého Zambijce jménem Ngosa Sunzu z Teplic.

V týdnu se připojí nový egyptský obránce Mohamed „Mido“ Hossam, který je odchovancem káhirského klubu Al-Ahla. Jedno jméno do kádru má FC Silon Táborsko ještě „v pácu“, ale zatím nelze být konkrétnější. V každém případě je jeden příchod otevřený. Kádr pro zimní přípravu přinášíme v níže přiloženém přehledu.

Martin Vozábal hráčům popřál především zdraví. „Bez zdraví nelze ničeho dosáhnout. Na podzim jste si vybojovali v tabulce třetí místo a ambicí musí být barážovou příčku udržet. Ano, je to sport, může se stát, že skončíme pátí, nikdo se zlobit nebude. Ale nějaké osmé, desáté místo v tabulce, to pro nás není téma. Chceme klub posunout dál,“ uvedl ředitel klubu, který téměř jako motto dodal, že bude náročný sám na sebe, ale stejně tak náročný bude na trenéry a hráče.

Trenér Roman Nádvorník (rozhovor s ním přineseme brzy) k zimní přípravě řekl, že mužstvo se chce dobře připravit na jaro a navázat na kvalitní výsledky z podzimní části soutěže. „V březnu nás čeká těžký start do mistrovské soutěže. V prvních čtyřech zápasech potkáme Chrudim, Brno, Jihlavu, Vyškov. Naším cílem je udržet postavení z podzimu,“ uvedl Roman Nádvorník.

FC Silon Táborsko půjde v roce 2024 poprvé do zápasové akce v sobotu 13. ledna od 13.00 proti Mladé Boleslavi na hřišti domácích.

Kádr zima 2024:

Brankáři: Pastornický, Kerl

Obránci: J. Šplíchal, Plachý, Novák, Koné – přiletí později, řeší se víza, Mohamed Hossam „Mido“, přestup z Al Ahlí, Foltýn (doléčuje zranění), Tusjak, Schindler.

Záložníci: Zeman, Kalousek, Varačka, Dordič, Bláha, Skopec, Kateřiňák, Sojka, Kopáček, Ngosa Nsunzu – přestup z Teplic, Drchal – z dorostu.

Útočníci: Svatek, Šašinka, Matoušek, Mach (doléčuje zranění).

Odchody: Oloko – měl by odejít na hostování do Lotyšska, Sylla – hledá si angažmá, Tolno – klub s ním ukončil smlouvu a je volný hráč, Javorek přechází jako hráč/mentor do B týmu.

Realizační tým: Lukáš Zeman odchází jako hlavní trenér k B týmu, kde bude asistentem Jan Šimák, ostatní zůstávají: Jiří Volek, František Anděl, masér Lukáš Němec, trenér brankářů Ladislav Chylík.

Realizační tým „áčka“ zůstane stejný: Roman Nádvorník (hlavní trenér), Jakub  Navrátil (vedoucí mužstva), Marek Chrobák (kondiční trenér), Václav Kubíček (masér), Rostislav Mrzena (masér), lékař MUDr. Josef Balík. Skončil trenér brankářů Adam Malík a přichází David Řemínek. Místo Lukáše Zemana přichází na pozici asistenta Adam Lukáš z Dukly Praha.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC SILON Táborsko
 


 
Reklama