Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná šňůra vynesla Meteor Tábor k podzimnímu prvenství

 
pondělí, 11. prosince 2023, 19:29

Tábor – Krajský přebor bude možná mít po roční přestávce opět zástupce fotbalového Tábora. O slovo se výrazně hlásí čekanický Meteor. Klub s dlouholetou tradicí si zakládá na kvalitní práci s mládeží a vrací se mu to při skladbě seniorských týmů, který trénuje Jiří Smetana. A-tým přezimuje v I. A třídě (sk. B) na vedoucí pozici a rád by se podíval mezi krajskou elitu. „Hodně napoví start jara,“ říká v rozhovoru Smetana.

První polovinu jste vyhráli s jednobodovým náskokem. Panuje tedy u vás maximální spokojenost?

Spokojenost samozřejmě panuje, ale jsme teprve v poločase. Je to pro nás velký závazek do jarních odvet. Daří se nám být produktivní, máme nejvíce vstřelených branek, ale bohužel také celkem dost obdržených.

Především druhá část podzimu vám vyšla parádně. Sedm zápasů v řadě jste jenom vítězili.

Ano, máte pravdu, druhá část nám opravdu vyšla narámně. Začátek soutěže byl pro nás velmi náročný. Los k nám nebyl přívětivý a nejsilnější soupeři nás čekali v úvodních pěti kolech. Ovšem, když chcete být nejlepší, musíte si poradit s každým.

Dobře jste zahájili, ale pak přišla domácí porážka se Sokolem S. Ústí a překvapivě i v N. Včelnici. Která ztráta mrzela víc?

V obou zápasech si slabší chvilku vybrali brankáři. Samozřejmě více mrzí porážka v Nové Včelnici, pohled na tabulku mohl být veselejší, ale zase na druhou stranu by nemusela přijít ta vítězná šnůra. Zápas se Sokolem S. Ústí mě tolik nebolel, i když se jednalo o derby, které samozřejmě chcete vyhrát. Nutno přiznat, že Sokol disponuje řadou zkušených hráčů z vyšších soutěží a v komplexu mají kvalitnější kádr než my. Přece jen náš kádr je z velké části složený z našich odchovanců, kteří v mládeži hráli krajské soutěže a nikoliv ligové.

Koho považujete za největšího rivala v boji o konečné prvenství? Zvítězí někdo z první trojky?

Jak už jsem nastínil, největší rival a zároveň favorit soutěže je Sokol Sezimovo Ústí.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce?

Největší překvapení v negativním slova smyslu je umístění Chýnova a Lišova. Oba týmy mají zkušené hráče, kteří pospolu hrají hromadu let. Mrzí mě i postavení Jistebnice. Ta by si určitě zasloužila být výš. Veselí potvrdilo svoji jarní formu z minulé sezony a obrovský výkonnostní skok. Klobouk dolu před prací, kterou v klubu odvedli. Výkonnostní stálice Bernartice i Dačice mě nepřekvapily. Samozřejmě nelze opomenout nejlepšího hráče v soutěži Davida Neužila, který je hlavním tahounem Sokola.

Kdo u vás z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?

V každém zápase nám vyčnívá Vojta Sedláček. I když přišlo zranění, kdy nám chyběl ve čtyřech zápasech, tak jsme si s tím dokázali poradit, ale zkrátka takového hráče na hřišti mít chcete každou minutu. Dan Velek také předvádí nadstandartní výkony, bohužel náchylnost ke zranění ho trošku brzdí. Hlavní opora byl Petr Lachout. Je to paradoxně nejmladší hráč a držel si nejstabilnější výkonost. Nevynechal ani minutu.

Máte kvalitní mládežnickou základnu. Odráží se to i na složení mužstva?

Už jsem zmiňoval, že náš kádr tvoří převážně odchovanci. Zatím vším stojí fantastická práce trenérů z mládežnických kategorií, kde se tradičně umisťují v horních patrech tabulky. Je vidět, že prioritu u nás má mládež a výchova. Nebojím se tak dát důvěru mladíkům, kteří v mých očích mají potenciál. Sám jsem leta vedl dorosty, tak si troufám říct, že vím, jak pracovat s mladými kluky v mužské kategorii a rozvíjet je tak. Brzy naskočí na větší minutáž než měli doposud.

Budete v zimní přestávce posilovat?

Uvidíme, jak se vše vyvrbí, ale nikoho konkrétního v jednání zatím nemáme. Potřebovali bychom posílit i v realizačním týmu. Vedu zároveň i B mužstvo v I. B třídě a dlouhodobě se to v jednom člověku v maximálním nasazení dělat nedá.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?

Příprava startuje 12. ledna. V lednu nás čeká kondiční blok. Z kraje února vyrazíme na čtyřdenní soustředění a poté nás čeká šest přípravných utkání, z toho pět proti týmům z krajského přeboru. Nejvíce se těšíme na duel s Hlubokou v rámci poháru.

Prvních pět jarních zápasů může hodně napovědět. Hraje se všemi celky z první pětky.

Máte pravdu, hned start jara ukáže, jak jsou kostky vrženy a pokud máme na to porvat se o prvenství v soutěži. Musíme jít stále pokorně zápas od zápasu. Kvalitně se připravit a soustředit na každé utkání. 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK Meteor Tábor
 


 
Reklama