Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští po zpackaném podzimu nevzdávají boj o záchranu

 
pondělí, 11. prosince 2023, 17:08

Český Krumlov – Slavoj provázely podzimní části divize A neuspokojivé výsledky. Zejména v domácím prostředí se mu vůbec nedařilo. Z osmi zápasů letos dokázal vyhrát pouze jednou. Derby s Katovicemi. Naštěstí Krumlovští na posledních chvíli zabrali v Rokycanech, kde získali první venkovní body a oživily záchranářské naděje. Přestávku stráví na posledním šestnáctém místě.

V létě Slavoj oslabil o střelce Davida Růžičku, dlouholetého kapitána Václava Nováka a Michala  Strapka. Na jejich místě zkoušeli několik variant, ale žádná se neujala. Trenér Zdeněk Šváb považuje oslabení kádru za hlavní příčinu nelichotivého postavení po první polovině. „Tyto fotbalisty se nám nepodařilo nahradit. Zkoušeli jsme různě prostřídat jednotlivé posty, sedlo nám to ale až v závěrečném utkání v Rokycanech,“ uvedl trenér Č. Krumlova, který u kormidla střídal Václava Domina. 

Další malér nastal při zranění jedničky Štefana Beránka. „Zranil se v pohárovém utkání, měl zlomený prst a pak si ještě natáhl sval. Odchytal tedy minimum zápasů,“ řekl k absenci klíčového brankáře, jehož nahradil Oliver Polanský z B-týmu Dynama ČB.

Mužstvo nedokázalo zachytit začátky zápasů a zády se k němu otočilo i štěstí. „Myslím, že za tím byla naše nekoncentrovanost. I když byly zápasy od začátku hodně vyrovnané, soupeřům se obvykle podařilo potrestat hned první naši chybu,“ zmínil, že vždy museli dohánět gólové manko. „Když potom máte v hlavě blok, tak to prostě nejde. Balóny se odrážely k soupeři místo k nám a to štěstí zkrátka chybělo. Štěstí však přeje připraveným a my jsme připraveni nebyli,“ nehledal výmluvy Šváb.

Našlo by se na nepovedeném podzimu něco příznivého? „Moc toho nebylo, ale jako pozitivní vidím chuť hráčů do posledních kol s nepříznivým postavením v tabulce něco udělat. Za to jsme byli odměněni výhrou v posledním kole v Rokycanech. Nyní uvidíme, co bude dál.“ Z hráčů vyzdvihl jednoho z mladíků, který přišel v létě z dorostu Lokomotivy ČB. „Konkrétně Ondru Matušku, kterému trvalo zhruba sedm zápasů, než si zvykl na chlapský fotbal v divizi. Byl to pro něj velký skok, ale je na něm vidět, že má před sebou dobrou perspektivu,“ ocenil Matuškův zdařilý přesun do seniorské kategorie.

Zelenobílé čeká v odvetné části těžký boj o udržení. „Poslední úspěch v Rokycanech nás nakopl a určitě budeme bojovat. Nic nevzdáváme, jsme stále na dostřel. Stačí dvakrát vyhrát, abychom se dotáhli na Domažlice a hned by to bylo veselejší,“ podotkl Šváb, že rozhodně nic nezabalí předem. „V zimě proto musíme tvrdě makat, abychom byli dobře připraveni na první jarní zápas s Doubravkou. To je jeden z manšaftů, který je v tom namočený s námi.“

Kádr by měla posílit trojice nováčků. Upečený je přestup větřínského kanonýra Radka Bauera. „Jednáme ještě o příchodu dalších dvou hráčů, konkrétní jména ale neřeknu. Prozradím jen, že se jedná o středního halva a rádi bychom přivedli ještě jednoho ofenzivního hráče,“ uvedl k posilám trenér Slavoje Zdeněk Švábs mladší. Zimní přípravu zahájí pod krumlovským zámkem 16. ledna 2024.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ladislav Pouzar
 


 
Reklama