Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mohli jsme na tom být lépe, ale jsme spokojení, míní trenér Písku Nousek

 
pátek, 24. listopadu 2023, 18:51

Fotbalisté Písku se po podzimní části třetí ligy umístili přesně v polovině tabulky, tedy na osmém místě. Během první poloviny sezony se svěřencům trenéra Milana Nouska dařilo hlavně v domácím prostředí, kde v každém utkání dokázali bodovat. Naopak z venkovního duelu si přivezli body až z posledního podzimního klání. „Na to se musíme na jaře zaměřit,“ říká v rozhovoru Nousek.

Jak hodnotíte podzimní část, po níž jste skončili na osmém místě?

Nevyřčené plány před podzimní částí byly, abychom se umístili někde ve středu tabulky, což osmé místo je, takže panuje spokojenost. Určitě to mohlo být lepší, ale nám se nepodařilo až na ten poslední zápas v Králově Dvoře bodovat venku. Pokud by se nám to dařilo, bylo by to určitě lepší. Ale dá se říct, že jsme spokojení.

Čím bylo zapříčiněné to, že se vám ve venkovních zápasech tolik nedařilo?

Těžko říct. V loňské sezoně v jarní části jsme měli opačný problém, nebyli jsme úspěšní doma a z venku jsme body vozili. Na druhou stranu jsme rádi, že se nám doma daří. Chceme, aby se naši fanoušci bavili a aby na nás stadion na fotbal chodili. Možná jsme do toho vkládali příliš úsilí a třeba i kvůli tomu se nám venku nedařilo.

Před sezonou do Písku přišli nějací noví hráči, jak do týmu zapadli?

Jsem s nimi spokojený. Všichni ti kluci, kteří k nám přišli, se do týmu zapracovali velmi rychle, jejich aklimatizace moc dlouho netrvala. V tomto směru je to fajn a co mám informace, většina kluků by určitě chtěla zůstat. V rozdělané práci tedy můžeme pokračovat a já věřím tomu, že se to bude jenom zlepšovat.

Je někdo z týmu, koho byste za podzim chtěl vyzdvihnout?

Tohle dělám strašně nerad (směje se). Jsem založený spíše na týmové pojetí a myslím si, že hráči pracovali jako jeden tým velice dobře. Chce to ještě nasbírat nějaké zkušenosti, máme hodně mladých hráčů, kteří přišli z dorostu. Takže chceme pracovat na tom, abych jich nasbírali co nejvíce a ten mužský fotbal navnímali a posouvali se dál.

Mistrovská utkání jsou už za vámi, přesto ale trénujete dál, do kdy?

V sobotu ještě absolvujeme přípravný zápas s Táborskem a v příštím týdnu nás ještě pár tréninků čeká, končíme ve čtvrtek. Pak si kluci dají volno a pomalu v prosinci najednou na individuální plán tak, aby byli připraveni na lednovou zimní přípravu.

Kdy přesně vám příprava začne a co vás během ní bude čekat?

Řešíme hned z kraje ledna soustředění, takže bychom po nějakých dvou trénincích v lednu měli odcestovat na soustředění. Tam to bude o tvrdé práci, kluci musí nabrat fyzickou kondici. Celý leden pak budeme trénovat každý den, plus o víkendu budeme hrát utkání. První čtyři zápasy odehrajeme proti druholigovým týmům (Táborsko, Dukla, Žižkov, Příbram), takže pro naše hráče to budou cenné zkušenosti.

Může se stát, že v zimě nastanou v kádru nějaké změny?

Samozřejmě, pořád jednáme, snažíme se ten tým nějakým způsobem doplnit. Zatím bych to ale nechal pod pokličkou. Pracujeme na tom, ale jmenovat nechci. Uvidíme, jak to bude.

Co bude vaším cílem během jarní části?

Budeme chtít hned ze začátku nasbírat potřebný počet bodů tak, abychom na konci jara nemuseli řešit nějaké problémy ve spodní části tabulky. Když se podíváme na tabulku teď, tak od osmého místa dolů to je na sobě dost natěsnané, takže stačí jednou prohrát a v boji o záchranu jste namočení. Chceme se také zaměřit na to, abychom byli více úspěšní venku.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama