Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalisté Tex-Coloru byli krůček od postupu do finále poháru

 
pátek, 17. listopadu 2023, 13:52

České Budějovice – Historickou účast ve finále republikového poháru měl Tex-Color Č. Budějovice (bývalé PCO Dynamo) na dosah. K senzačnímu vítězství nad Helasem Brno, třetím týmem 1.Futsal ligy, scházelo 30 vteřin do konce základní hrací doby…

Budějovičtí se favorita nezalekli a po celou dobu s ním sehráli vyrovnanou partii. „I když jsme do utkání vstupovali jako jasný outsider, tak jsme věděli, že pokud si vše sedne, nejsme bez šance. Úvod zápasu byl z naší strany ještě opatrný, ale po obdržené první brance jsme to naplno rozbalili. Vyrukovali jsme na soupeře se stejnou zbraní, která byla úspěšná už ve čtvrtfinále proti FTZS Liberci, a to power-play se skvělým Tomášem Lerchem,“ uvedl nehrající kapitán Radim Pouzar, co na Jihomoravany platilo. 

Za stavu 0:2 málokdo věřil, že by mohlo dojít k obratu, ale hráči Tex-Coloru to dokázali a tři minuty před koncem strhli vedení na svou stranu. „Jsem strašně moc pyšný na náš tým, jak jsme dokázali zápas otočit z 0:2 na 3:2. Bohužel mě ještě nepřebolel, vyrovnávací gól těsně před koncem,“ mrzelo Pouzara. „Navíc v závěru zápasu a prodloužení bylo plno sporných momentů, které byly vždy proti nám,“ měl na mysli penaltové zákroky na Benáta a Hrice, které nechali rozhodčí Pelikán a Kaštánek bez povšimnutí. Vrcholem byla ruka soupeřova brankáře mimo vápno a následný faul na Polanského v posledních vteřinách druhého prodloužení, kdy měli hosté pět načítaných faulů. To vše 11. vteřin před závěrečným klaksonem.

Tex-Color předvedl 300 divákům ve Sportovní hale skvělou podívanou a z poháru vypadl se ctí. „I když jsem do utkání nemohl zasáhnout, jsem na náš tým patřičně hrdý. Byl by to úžasný úspěch, každopádně jsme udělali jihočeskému futsalu skvělou reklamu. Dokázali jsme, že i v našich letech stále konkurujeme nejlepším týmům v ČR,“ těšilo Pouzara, že v sestavě Lerch – Hrbáč, Hric, Hačka, Benát, Jasanský a Polanský sehráli skvělou partii se smutným koncem.  
 
Hrdinou druhého semifinále se stal budějovický brankář Tomáš Lerch, jehož moderátor streamu neustále zaměňoval za strýce Jiřího Lercha. Na postu gólmana si počínal výborně i v poli a ke dvěma asistencím si připsal jeden gól. „Tomáš všem dokázal, že výkon proti Liberci nebyl náhoda a po semifinále poháru na sebe ještě více upozornil,“ vyzdvihl Pouzar budějovickou jedničku, která umí znamenitě zaútočit.

Už v pátek musí futsalisté Tex-Coloru přepnout na jinou vlnu. Většina z nich se zúčastní mistrovství ČR veteránů v Kolíně, kde nastoupí v obdobné sestavě a opět nebudou bez šancí.

Tex-Color České Budějovice - Helas Brno 3:4pp (1:2)

Branky: 17. Jasanský (Lerch), 36. Lerch, 37. Jasanský (Lerch) – 3. Danko (D. Cupák), 14. Havel (Perina), 40. Matejov (Zdráhal), 43. Matejov (D. Cupák).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Futsal ČR