Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tex-Color hostí v semifinále poháru Helas Brno

 
úterý, 14. listopadu 2023, 18:54

České Budějovice – Pořádně nabitý kalendář mají ve druhé polovině tohoto týdne futsalisté českobudějovického Tex-Coloru (bývalé PCO Dynamo). Již tuto středu od 19.30 hod. přivítají ve Sportovní hale v semifinále Poháru SFČR 2023 prvoligový Helas Brno.

Budějovičtí opustili předloni prvoligové palubovky a druhým rokem jsou účastníkem krajského přeboru. Postup mezi semifinálovou čtveřici přes ligový Liberec je už tak velkým překvapením. Tex-Color by se rád pokusil o historický zápis. „V roce 2018 jsme vypadli v semifinále s Chrudimí,“ vzpomněl Radim Pouzar na památný duel, který sledovala naplněná Sportovní hala.

Ve středeční bitvě o místenku do ostrovského finále (hraje se 5. prosince) bude Hellas Brno, aktuálně třetí tým 1. Futsal ligy, velkým favoritem. „Uvědomuje si sílu soupeře. Budeme téměř kompletní a pokusíme se o co nejlepší výkon. Uvidíme, na co to bude stačit,“ poznamenal Pouzar, který kvůli dlouhodobému zranění bude sedět jen na střídačce.

„Bude to svátek futsalu, věříme, že se lidi přijdou podívat,“ zve na středeční pohár do „Sportovky“. Druhou semifinálovou dvojici tvoří SK Interobal Plzeň a SK Slavia Praha,

Sotva skončil podzimní fotbalový kolotoč, budou futsalisté Tex-Coloru v jednom kole. Už v pátek se představí drtivá většina hráčů na republikovém šampionátu veteránů pro hráče nad 40 let. „Hraje se v Kolíně. Posílit by nás měli Roman Lengyel a Jan Hornát,“ hlásil k premiérové účasti mezi veterány Pouzar. Ve čtyřčlenné skupině, z níž postoupí první dva celky, se Budějovičtí střetnou s favorizovanou Chrudimí, dále STŽ Brno a S.Ú.D. Světlá nad Sázavou.

V sobotu vyráží Tex-Color na úvodí kolo první ligy sálovky v hale v Č. Krumlově proti Chemcomexu Praha (18) a Bombarďákům Větřní (19) a v neděli se představí na domácí palubovce na Lokomotivě v rámci krajského přeboru futsalu proti Zahájí (18). Opravdu našlapaný program…

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach