Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav zabrala po přestávce, konto Doubravky zatížila dvěma góly

 
sobota, 30. září 2023, 21:32

Soběslav – Od vyřazení v Mol Cupu naplňují spartakovci své ambice a v sobotu odpoledne bodovali potřetí v řadě. Tentokrát Soběslavští doma zdolali Doubravku 2:0 a body věnovali kouči Radku Hajičovi, který dnes slavil narozeniny.

Trenér Radek Hajič byl ale spokojený tak napůl. Výkon jeho týmu v prvním poločase se mu moc nezamlouval. „Já jsem trochu náročnější. Začátek zápasu a vlastně celá jeho první polovina se nám příliš nepovedl. Ani z jedné strany to nebyl moc líbivý fotbal,“ říká.

Trenér přiznává, že hosté z Doubravky byli častěji u balónu, lépe kombinovali, naopak Soběslav se dlouho nemohla dostat do tempa. „Měli jsme asi tři náznaky šancí, jinak nebylo nic, co by stálo za zmínku. První půle nebyla pro diváky moc koukatelná,“ říká soběslavský kouč otevřeně.

Do druhého poločasu však domácí vlétli jako uragán a během dvaceti minut si vypracovali pět gólových šancí. Dvě z nich také skončily gólem. „Sám jsem byl překvapený, jak Doubravka na začátku druhé půle odpadla. V prvním poločase přitom hrála velmi dobře a výborně bránila,“ divil se Hajič.

Na druhou stranu výkon svěřenců ho ve druhé části utkání potěšil. Boucník nejprve nastřelil břevno, Filip Vaněk o chvilinku později už byl úspěšný. Ve 48. minutě prošel obranou Doubravky jako nůž máslem a nezadržitelně skóroval. Hosté pořádali den otevřených dveří a sám na bránu postupoval Hájek. Gól nedal, v 69. minutě už ale Jan Vítovec další sólo proměnil a připsal si osmý podzimní zásah – 2:0.

Další dvě velké šance s chutí hrající domácí nevyužili. „V této fázi jsme mohli zápas rozhodnout výrazně, nakonec jsme ale vybojovali dvoubrankové vítězství a v tabulce se začínáme posouvat vzhůru,“ byl po rozpačitém výkonu v první půli nakonec spokojený Radek Hajič.

FK Spartak Soběslav – SK Senco Doubravka 2:0 (0:0)

Góly: 48. Vaněk, 69. Vítovec.
Rozhodčí: Koranda – Polena, Budil.
ŽK: 1:1 (Dumbrovský – Zajíček).
Diváků: 177.

Soběslav: Červenec - Hoffmann, Bouchal, Kubart, Boháč - Dumbrovský (73. Dvořák), Boucník, Pravda (81. Coufal), Vaněk, Hájek - Vítovec (89. Švec). Trenéři: Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto tvcom.cz
 


 
Reklama