Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fakta, ohlasy, sestavy a nejlepší hráči z víkendového kola krajského přeboru

 
úterý, 19. září 2023, 20:25

Jihočeský kraj – Pouze celek Hluboké zůstává bez ztráty kytičky a vede s dvoubodovým náskokem před Roudným, třetí Třeboň má o bod méně. Poslední Dražice stále provází střelecká smůla, neskórovaly již v pátém podzimním střetnutí. Nedaří se ani Semicím. Roudenský kanonýr Viktor Kadlec jako první prostřílel na dvoucifernou hranici.

Výsledky 7. (6.) kola krajského přeboru


TJ Osek - SK Jankov 5:1 (1:0)

Góly: 42. Kuneš, 50. Brabec, 55. Hoch, 74. Carda, 79. (pen.) J. Říský – 70. Bürger. Rozhodčí: Šťastný - Votava, Boček. ŽK: 2:6 (Brabec, D. Říský - Kočí, Skála, Hanzlík, Kocian, Bürger, Táborský – trenér). Diváků: 100.

Osek: Pokorný – Němeček (86. Martin Čapek), Carda, Balogh, Kuneš – Brabec (74. Zhyhora), Hoch, J. Říský, Matěj Čapek – Hosnedl (77. Zelenka), Černý (58. D. Říský). Trenér Dejmal.

Jankov: Skála - Lovička, Jirkovský, Kočí (58. Kotnauer), Borovka - Vokurka, Hanzlík, Řezníček (46. Bürger), Kocian, Sklář - Hájek. Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Jankov v předchozích dvou utkáních zvítězil, což zvedlo jeho sebevědomí a bylo to znát i v prvních dvaceti minutách, kdy měl míč na svých kopačkách dosti často. Hlavně zkušení hráči Řezníček a především Hájek ukazovali, že prošli vyšší soutěže. Později ale naše mužstvo získávalo převahu i po fyzické stránce a prosadilo se i střelecky. První Kunešova branka nás postavila na nohy. Soupeře jsme již začali, řekl bych celoplošně přehrávat, což vyústilo vstřelením dalších gólů. Mužstvo chválím v tomto utkání jako celek. Že hráči chtěli vyhrát, bylo vidět již na předzápasové přípravě.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Nesešli jsme se v optimální sestavě, navíc na hráčích se projevil jen den volna po čtvrteční dohrávce. Osek vytvořené šance proměnil a vyhrál zaslouženě. Musíme se z toho otřepat a jít dál.“


SK Rudolfov - Malše Roudné 1:6 (0:2)

Góly: 51. Fischer - 31. a 56. (pen). Kadlec, 33. Šrámek, 70. Míka, 73. Vlk, 82. Benda. Rozhodčí: Boček - Votava, Šťastný. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 145.

Rudolfov: Keřka - Dvořák, Tyrpák, Vejvar - Bláha (69. Toman), Pouzar, Šindelář, Boček (77. Štolba), Peiger - Tlamsa (84. Hajný), Fischer. Trenér Nárovec.

Roudné: Havlíček - D. Cepák (82. Pazourek), P. Cepák, Zachař, Zíka - Navrátil (60. Goretki), Wohlgemuth, Míka, Šrámek - Vlk (75. Benda), Kadlec (85. Skála). Trenér P. Cepák st.

Nejlepší hráči: Šindelář - Kadlec, Míka

Radim Pouzar (hráč Rudolfova): „Roudné se u nás představilo jako velmi kvalitní tým, který má ty nejvyšší ambice. My jsme se určitě nechtěli zakopat na vlastní polovině a čekat, bohužel jsme udělali moc chyb, které soupeř dokázal potrestat a zaslouženě zvítězil. Hrálo se férové utkání, ke kterému přispěla obě mužstva.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Výsledek je pro domácí hodně krutý. Škoda dvou hlaviček v prvních minutách, které letěly vedle. Do poločasu jsme si zajistili dvougólové vedení, hráče jsem o přestávce upozorňoval, aby si dali pozor na začátek druhé půle. Domácí snížili a my jsme k tomu přistoupili lehkovážně.  Z penalty jsme zvýšili na 3:1 a zbytek utkání měli pod kontrolou. Nakonec jsme mohli zvítězit ještě vyšším rozdílem. Hlavně jsme spokojení, že jsme odčinili minulou ztrátu a prosadili se střelecky.“


TJ Dražice - FK Olešník 0:3 (0:0)

Góly: 60. Beko, 78. (pen.)  Szó, 82. Martinec. Rozhodčí: Brych - Kaštánek, Smola. ŽK: 2:2 (Veselý, Běhoun - Martinec, Beko). ČK: 1:0 (34. Bareš). Diváků: 100.

Dražice: Žák - Sváček, Veselý, D. Štecher, Böhm - Fulei, Bareš, Turek (64. Studenovský), Tůma (75. Horka) - Mareš (80. Hořejší), Běhoun. Trenér Jaroš.

Olešník: Cihla - Turek, Heller, Nohava, Vojta – Miklík (80. Vrážek), Beko (73. Knietel st.), Szó (86. J. Píša), Pavlík (73. Knietel ml.) - Řepa, Martinec. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Cihla

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „S Olešníkem jsme hráli v první části vyrovnanou partii a měli jsme i více brankových příležitostí. Bohužel opět bez využití. Další část utkání ovlivnilo přísné vyloučení Bareše, kdy jsme až do 60. minuty drželi čisté konto. V závěru nám docházely síly a hosté zvýšili nejprve z penalty a potom z brejku. Musíme se soustředit na další zápasy a konečně zlomit tuto nepříjemnou sérii.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Víme, že v Dražicích to není nikdy jednoduché, ale v sobotu jsme tomu přispěli i my naším bídným výkonem v prvním poločase. A to kdyby domácí využili šance do třicáté minuty, než jim vyloučili hráče, tak kdoví, jak by to dopadlo. V druhém poločase už tam bylo optické zlepšení hry, protože na domácích byla znát čtvrteční dohrávka a hra o deseti. Dobré bylo, že na hřišti si spolu zahráli Pavel Knietel starší s mladším – táta se synem. Tři body z venku se počítají.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:0 (0:0)

Góly: 48. Tůma, 60. Bicenc, 79. (pen.) Hromádka. Rozhodčí: Novotný - Leiš, Nedvěd. ŽK: 2:5 (Průcha, Kubata - Meidl, Podhradský, Brom, Račák, Maxa). Diváků: 210.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Širhal, Zavadil (75. Kocanda), Pánek (46. Schneider) - Kubata, Bicenc, Hromádka (80. Andres), Matoušek, Činčura (46. Radosta) - Průcha (82. Vranovský). Trenér Bicenc st.

Týn: Milan Kubík - Mravec (70. Ullrich), Brom, Maxa, Meidl (76. Pešta) - Račák, Podhradský, Hudeček, Dobal, Pícha (37. Maruška) - Gondek. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: celý tým - Mravec

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase byla hra vyrovnaná. Vytvořili jsme si šance, ale neproměnili je. Do druhého poločasu jsem poslal čerstvé hráče a věřil, že obranu Týna zlomíme. To se povedlo hned v úvodu, kdy přímým kopem otevřel skóre Tůma. V 60. minutě jsme zahrávali rohový kop a na ten si naskočil Bicenc ml. a vedli jsme 2:0. V 79. minutě byl Radosta podražen ve vápně a zařídil nám penaltu. Tu zahrával Hromádka a zvýšil na konečných 3:0. Před vlastními fanoušky jsme chtěli opět vyhrát, a to se nám povedlo. Chválím celý tým.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Neodehráli jsme po taktické stránce vůbec špatný první poločas. To, co jsme si před zápasem řekli, to hráči splnili. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, hrát v bloku a nepouštět domácí do rychlé kombinace. To si myslím, že se nám dařilo, a proto poločas skončil remízou. Bohužel všechny naše plány zhatil začátek druhého poločasu, kdy jsme špatně vyhodnotili situaci, zbytečně jsme faulovali na rohu velkého vápna a z přímého kopu po tečované střele jsme dostali branku. To domácí uklidnilo, vzápětí nám přidali opět po standardce druhou branku a bylo po zápase. My jsme mohli v zápase pomýšlet na šťastnou remízu 0:0, protože jsme na víc bohužel neměli. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě.“


FK Sokol Třebětice - TJ Spartak Trhové Sviny 4:2 (4:2)

Góly: 4. a 8. F. Nehyba, 14. a 41. Habr - 28. L. Macák, 45. Šafránek. Rozhodčí: Nedvěd - Leiš, Novotný. ŽK: 4:1 (M. Kelbler, R. Nehyba, Trávníček, P. Švarc - Tomek). Diváků: 320.

Třebětice: V. Zejda - V. Novák (74. Solař), O. Černoch, Trávníček, Tříletý - Habr - P. Švarc, R. Nehyba, V. Švarc - F. Nehyba (51. Chvátal), M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

T. Sviny: K. Brůha - Popovič (85. Pavel), D. Kodras, L. Macák, Valut – Tomek, D. Brůha, M. Kodras (71. Kolář), J. Macák - Graman, Šafránek (46. Borek). Trenér Písko.

Nejlepší hráči: F. Nehyba, Habr - nikdo

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Od začátku se hrál velmi zajímavý fotbal, my jsme v první minutě nedali tutovku a hned ve druhé byli v šanci hosté. První dějství jsme jednoznačně opanovali, dařilo se nám ve všech aspektech hry, kombinaci, pohybu bez míče, důrazu. Výsledkem bylo vedení o tři branky, to jsme si však zkomplikovali gólem do šatny. Druhé dějství se hrál naprosto vyrovnaný zápas, tzv. nahoru dolů. My jsme chtěli skóre navýšit, hosté korigovat. Gól v druhé půli nepadl, ale i tak se hrál hodně zajímavý fotbal.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Nechytli jsme začátek a do 15. minuty jsme prohrávali 0:3 a bylo po zápase. Sice jsme dvěma góly zkorigovali výsledek, ale do přestávky jsme ještě jednou inkasovali. I přes snahu s výsledkem ještě něco udělat se druhý poločas odehrál bez branek. Domácí zaslouženě vyhráli.“


SK Mirovice - FK Junior Strakonice 2:2 (2:1)

Góly: 44. a 45. Kocourek - 5. vlastní (Husar), 68. Legdan. Rozhodčí: Kollmann - Krčín, Hrušková. ŽK: 3:1 (Mařík, Převrátil R., Převrátil J. - Benedikt). Diváků: 250.

Mirovice: Vlas - Huleš, Kocourek, J. Štochl, Mařík - Král, R. Převrátil Husar, Císař - J. Převrátil (82. Janota), M. Štochl. Trenér Čadek.

Strakonice: Lízal - Smola (40. Váchal), Benedikt, Legdan, Prajzler - Kubeš, Fajtl (61. Třeštík), Zahrádka, Máška (89. Štöger) - Bílý (88. Horník) - Krejčí (90. Kafka). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Vlas - Lízal, Krejčí, Váchal

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Na našem hřišti jsme soupeři darovali bod. Ono tedy můžeme být nakonec za výsledek rádi, ale po první půli měl být výsledek výraznější. Bohužel nebyl a soupeř po změně stran vyrovnal. Nakonec jsme mohli vítězství strhnout na svoji stranu, ale ten samý pocit bude určitě mít i soupeř. Zrodila se remíza, z níž po závěrečném hvizdu nejsem zklamaný, ale hodně smutný. Nedá se nic dělat, teď půjdou zápasy rychle po sobě a my nemůžeme plakat nad rozlitým mlékem…“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Vezeme z Mirovic bod a jsme spokojení. Rychle jsme vedli. Už v 5. minutě se prosadil Benedikt. Bohužel od té doby jsme hráli špatně a domácí nás valili. To, na co jsem hráče upozorňoval, nám vůbec nefungovalo. Mirovice mají skvěle fyzicky vybavené hráče a rozhodují zápasy ve vzduchu. Lízal v bráně caroval, ale i přes to musím říci, že domácí zaslouženě do poločasu zápas překlopili na svoji stranu. Po pohovoru v kabině a přeskupení rozestavení jsme do druhé půle vletěli jako vyměnění. Přicházely šance a po druhé standardce vyrovnal Legdan. Tři gólovky měl Krejčí a tutovku Bílý. Tam jsme to mohli zlomit na svou stranu. Nakonec měli šanci i domácí a tak bod bereme.“


FC ZVVZ Milevsko - FK Protivín 1:1 (0:0)

Góly: 66. Kortan - 78. vlastní (Vakoč). Rozhodčí: Pečenka - Němec, Vejčík. ŽK: 0:2 (Vorel, Kozák). Diváků: 150.

Milevsko: Michal Hejl – Pich (87. Baštýř), Vakoč, Marvan, Martin Hejl – Volf, Süsmilich (46. Bártík) – Kortan, Kálal (46. Souček), F. Hadáček – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Protivín: Váverka – J. Pícha, Zach, Nedvěd, Daniel Bečvář - Hrachovec (88. Sháněl), Z. Vorel, Leroy Abawata, J. Vorel, Kozák (60. Martin Říha) – Petr. Trenér Mir. Říha.

Nejlepší hráči: Kortan, Volf – celý tým

Jan Kozák (asistent trenéra Milevska): „Třetí domácí ztráta v řadě, to už je hrůzostrašné. Myslím, že jsme byli lepší, ale fotbal se hraje na góly, ne na držení míče a počet šancí. To po zápase nikoho nezajímá. Navíc nám je strašně líto, že doma nevyhráváme, když sem chodí tolik lidí. Dneska byla zase plná tribuna. Gólová situace, po níž Protivín srovnal, vznikla z úplně zbytečné věci, kdy máme aut a najednou z toho uděláme roh pro soupeře. Pak to bráníme pozičně špatně, ale první věc je, že k tomu rohu vůbec nemělo dojít. Do této situace se dostáváme vlastními chybami. Samozřejmě vám nepřidá, že se zraní útočník, který do té doby dal pět gólů z osmi, ale musí to za něho vzít někdo jiný. Příležitosti máme, nicméně nedotáhneme je do konce. Zlobit se můžeme opět jen sami na sebe.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „V okresním derby se zrodila asi spravedlivá remíza. První poločas byl spíše opatrný a do gólové šance se dostali pouze domácí po standardní situaci, když nastřelili tyč. Druhý poločas již byl pro diváka zajímavější. Do vedení šlo Milevsko v 66. minutě po individuální akci Kortana, ale nás tato branka nesrazila. Vytvořili jsme si územní převahu a po zásluze vyrovnali vlastní brankou domácích po rohovém kopu. Vyhrát nakonec mohly oba týmy. Domácí opět nastřelili tyčku a my v závěru nevyužili dvě dobré příležitosti. Pochválil jsem celý tým za odpracovaný a koncentrovaný výkon v celém utkání, což nám v předchozích zápasech dělalo problém.“


TJ Hluboká nad Vltavou - FC AL-KO Semice 6:0 (3:0)

Góly: 76. (pen.) a 90. Kadlec, 3. Krejčí, 5. Píša, 15. (pen.) Pecka, 68. Tauber. Rozhodčí: Vican - Kaštánek, Svoboda. ŽK: 2:3 (Kadlec, Pecka - Pohnán, Listopad, P. Valach). Diváků: 150.

Hluboká: Pavelec - Krejčí (78. Dohnal), Otepka, Antoš, Kössl (58. Kolafa)  - Hrachovec (78. Rottenborn), Rubick, Pecka, Tauber,  Hrachovec - Píša (72. Pilný). Trenér R. Otepka.

Semice: Dvořáček (46. Vondrášek) - Sádlo (62. M. Valach), Listopad, Holub, Hrdlička - Pohnán (72. Veleman), J. Keclík, P. Valach, Pšenička, Forman (72. Linhart) - P. Keclík. Trenér Vondrášek st.

Nejlepší hráči: Krejčí, Tauber - Holub, Listopad

Petr Kadlec (asistent trenér Hluboké): „Do utkání jsme vstoupili podle našich představ. Hned ve třetí minutě se výstavní střelou prosadil Krejčí, a když se v následujících minutách prosadil Píša s Peckou, bylo skóre po čtvrt hodině už o tři branky. Druhá půle z našeho pohledu nezačala nejlépe a k tomu hosté přidali na důrazu. Tento úsek utkání jsme však přečkali a v závěru utkání jsme se opět dokázali třikrát prosadit. Kromě vstřelených branek nás těší i další čisté konto.“

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Zápas hodnotí samotné skóre. Domácí vyhráli zaslouženě, byli výrazně lepší a moc nám toho nedovolili. My hrajeme možná trochu zakřiknutě, je na nás vidět nervozita ze špatného startu, ale jedeme dál. Pouze poctivou prací se dostaneme zase do pohody.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Jan Škrle, Petr Vlasák, Eva Štěpánová