Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Milevsko o desíti ubránilo plichtu v Roudném, první góly Dražic k bodům nevedly

 
neděle, 10. září 2023, 18:36

Jihočeský kraj – Semice ani v pátém střetnutí nedokázaly bodovat, když nestačily na nováčka Třebětice. Poprvé klopýtlo do té doby suverénní Roudné, které nezužitkovalo poločasovou přesilovku proti Milevsku. Olešník podruhé nadělil „bůra“. Po Protivínu to odnesl mirovický nováček. Osmigólová přestřelka se strhla v Protivíně, poslední Dražice na konci jen zmírnily čtvrtou porážku v řadě. Do čela se vyhoupla Hluboká po nedělní jasné výhře ve Strakonicích.

V páteční předehrávce měl Olešník s Mirovicemi raketový nástup, již ve 2. minutě skóroval po rohu hlavou Vojtou. Favorit měl převahu, kterou zúročil dalšími góly Lafaty (opět hlavou z rohu) a Totha. Po přestávce domácí na chvilku povolili v aktivitě a po deseti minutách Král dělovkou pod břevno snížil. Na druhé straně střílel přesně za vápnem Beko, na jehož střelu k tyči brankář Vlas nedosáhl. Čtvrt hodiny před koncem snížil pohotově po odražené standardce kanonýr M. Štochl, ale poslední slovo patřilo střídajícímu Vrážkovi, který po třech minutách na hřišti stanovil na konečných 5:2. „Druhá půle nebyla špatná. My jsme si ale za první poločas bodovat nezasloužili. Dostáváme laciné góly,“ uvedl kouč Mirovic Michal Čadek. Nováček se po dvou venkovních porážkách na Hluboké a s Olešníkem zase těší na domácí hřiště, na němž přivítá Strakonice.

Hřiště v Semicích má před zásadní rekonstrukcí a modernizací. V rozlučce se starým hřištěm, které má nejvyšší sklon až 1,6 metru, nezachytili domácí začátek. „Po 30 vteřinách jsme prohrávali, zbytek zápasu jsme se marně snažili dobýt soupeřovu branku, trefili jsme břevno, tyč, ale gól jsme nedali,“ posteskl si kouč Jaroslav Vondrášek. Útočník Třebětic Martin Kelbler je tak autorem nejrychlejšího gólu probíhající sezony. Nováček přečkal i nástup do druhé půle. „Kvůli velkým nepřesnostem a spoustou zbytečných ztrát nás na dvacet minut soupeř přehrával, my jsme tuto část zápasu přečkali a postupně se vrátili k naší hře. Vytvořili jsme si asi pět gólových šancí a dvě z nich jsme využili,“ uvedl trenér Marek Černoch po prvním venkovním vítězství, které pečetili bratři Roman a Filip Nehybovi. Semice sehrají nadcházející domácí zápasy v Protivíně.

Namlsaný lídr z Roudného čtyřmi jasnými vítězstvími uhrál jen nerozhodný výsledek.  A to více než poločas měl početní výhodu. Malšané si vytvořili v první půli velikou převahu, ale gól dali jen v závěru z pokutového kopu za ruku následně vyloučeného Kotrby, kterou proměnil kanonýr Kadlec. Vzduchotechnici ve 27. minutě šli do vedení Marvanem. „Bušili jsme do nich. Příležitostí jsme si do konce poločasu vypracovali dost na to, abychom skóre otočili,“ mrzely trenéra Pavla Cepáka zahozené šance. Roudenští po přestávce marně dobývali defenzivu Milevska. „Klobouk dolů před kluky, jak dokázali zvládnout zápas v deseti a neodešli fyzicky,“ poznamenal kormidelník Milevska Tomáš Smrčina. Několikrát plály emoce. Sudí Kaštánek už ve 13. minutě nepískl jasnou penaltu za stažení domácího Míky. Pak to kompenzoval neudělením druhé žluté karty Míkovi...

Až do 78. minuty se jelo na hřišti U Obory podle očekávaného scénáře. Protivínští drželi Dražice na dostřel, vedli postupně až 4:0 a neproměnili minimálně další čtyři vyložené šance. Pak přišla penalta hostí, domácí úplně vypadli z role, jakoby měli na nohou závaží. Dražice vstřelily během několika minut další dva góly a v 90. minutě bojovaly o bod. Vítězství domácím pojistil ve druhé minutě nastavení Kozák. „Z jasného zápasu uděláme drama. Sice dokázali získat body, ale o nějakém zlepšení v defenzivní činnosti a koncentraci nemůže být řeč,“ rekapituloval kouč Miroslav Říha. Na obou stranách se dohrávalo o desíti. Ve 35. min. domácí Hornát fauloval, nešťastně na soupeře šlápl a byl rozhodčím vyloučen. Za pět minut jej následoval Horka po druhé žluté kartě za protesty. Dražice skórovaly po dlouhých 437 minutách, na první body si však musejí počkat. Příští tři kola hrají doma (Olešník, Milevsko a Semice).

Jiskra Třeboň těsně prohrála první střetnutí sezony na Hluboké (2:3) a od té doby se nese na vítězné vlně. Dokáže bodovat jak na Hliníku, tak i venku. Ve Strakonicích to dokázala se štěstím gólem v nastavení a stejný výsledek 1:0 zopakovala na půdě T. Svinů. V bojovném střetnutí se rodily šance na obou stranách, ale brankáři Popovič a Kopecký byli vždy na místě. Deset minut před závěrem nadešel klíčový okamžik celého utkání. „Po rohu jsme rozhodli gólem Tůmy. Závěr jsme ubránili. Podržel nás brankář Kopecký a celá obrana. Chválím celý tým,“ zmínil trenér Třeboně Karel Bicenc. Jiskra narazila na Spartak v krajském přeboru teprve potřetí a neměla z loňska zrovna lichotivou bilanci. „V minulé sezóně jsme soupeře neporazili, jsme rádi, že se nám to povedlo,“ dodal Bicenc po čtvrté výhře v řadě. Svinenští po dvou domácích výhrách vyšli naprázdno a poprvé inkasovali.

Utkání dvou rozdílných poločasů se odehrálo v Týně. Už v 7. minutě byl stav 1:1. A to vždy zásluhou domácích… Nejprve otevřel skóre Gutwirth, zakrátko stoper Brom překonal hlavou vlastní brankáře Kubíka. „Naštěstí pro nás se nám podařilo vstřelit Mezerou druhý, a jak se ukázalo i rozhodující gól,“ řekl nám trenér Václav Mareš. Následoval seriál spálených šancí Olympie. Druhý poločas byl úplně o něčem jiném. Aktivita Týna se vytratila. „Po přestávce se naše mužstvo po všech stránkách zvedlo a domácí se většinu času bránili. Vyrovnat se nám ale nepodařilo,“ řekl osecký kormidelník Jindřich Dejmal. V 70. min. brankář Kubík zlikvidoval velkou možnost Oseka. Vzápětí mohlo uhodit na druhé straně.  V závěru se Osečtí hnali za vyrovnáním, ale bez úspěchu. „Nepodali jsme optimální výkon, ale hráči udělali pro výhru maximum,“ doplnil Mareš.

Do okresního derby vstupovaly oba soupeři se vztyčenou hlavou. Jankovští před týdnem poprvé zvítězili, hosté z Perštátu vyhráli úvodní tři ze čtyř odehraných zápasů této sezony. Po čtyřech minutách měli ještě větší radost ve svých hlavách hosté z Rudolfova, jelikož se po Šindelářově centru prosadil hlavičkující Vejvar a hosté záhy vedli. Ve zbytku prvního poločasu byl aktivnější Jankov, ovšem k žádné gólové příležitosti se neprokombinoval. To Fischerova střela v závěru byla nebezpečná dost, zastavila ji až tyč Skálovy branky. Nová posila Perštátu si spravila chuť v 50. minutě, kdy do klubíčka zamotala Jirkovského se Skálou a zvýšila hostující vedení. Na třígólový rozdíl zvyšoval pěknou utaženou střelou k tyči Pouzar a na konečných 4:0 upravil druhou trefou v zápase Vejvar. Domácí sice hráli, ale šanci si za celých devadesát minut nevypracovali žádnou. Reparát budou skládat ve čtvrteční dohrávce s Dražicemi.

Na Křemelce se představil jeden z hlavních favoritů přeboru. Junior tu v předchozích dvou zápasech prohrál jak s Rudolfovem, tak smolně s Třeboní pokaždé 0:1. Nevyšlo to ani do třetice. „Hluboká byla nad naše síly,“ uznal domácí trenér Přemysl Šroub. Snaha Strakonických vzala za své už po osmi minutách. „Chtěli jsme hrát na brejky a zavřít naši půlku. Bohužel jsme inkasovali hned na začátku,“ litoval Šroub. Hosty vedoucí gól uklidnil, drželi míč, ale žádnou vážnější šanci si nevypracovali. Udeřili při vstupu do druhé půle. „Proti tak kvalitnímu soupeři bylo prakticky po zápase,“ dodal strakonický kouč. Góly Hluboké zařídila dvojice Tomášů, exlomský Tauber s Peckou. Výkon Hluboké sledoval ve Strakonicích i Karel Vácha starší. Otepkovi hoši jej nezklamali. Dalším soupeřem jim budou trápící se Semice.

Výsledky 6. (5.) kola krajského přeboru


FK Olešník - SK Mirovice 5:2 (3:0)

Góly: 2. Vojta, 27. Lafata, 39. Toth, 64. Beko, 85 Vrážek - 55. Král, 74. M. Štochl.

Malše Roudné - FC ZVVZ Milevsko 1:1 (1:1)

Góly: 42. (pen.) Kadlec - 27. Marvan. ČK 0:1 (42. Kotrba).

FC AL-KO Semice - FK Sokol Třebětice 0:3 (0:1)

Góly: 1. M. Kelbler, 79. F. Nehyba, 90. R. Nehyba.

FK Protivín - TJ Dražice 5:3 (2:0)

Góly: 9. Kulík, 14. vlastní (Veselý), 53. Hrachovec, 61. Petr, 93. Kozák - 82. a 92. Běhoun, 78. (pen.) Mareš. ČK: 1:1 (35. Hornát - 40. Horka).

Spartak Trhové Sviny - TJ Jiskra Třeboň 0:1 (0:0)

Gól: 79. Tůma.

FK Olympie Týn n/Vlt. - TJ Osek 2:1 (2:1)

Góly: 5. Gutwirth, 14. Mezera - 7. vlastní (Brom).

SK Jankov - SK Rudolfov 0:4 (0:1)

Góly: 4. a 80. Vejvar, 50. Fischer, 59. Pouzar.

FK Junior Strakonice - TJ Hluboká nad Vltavou 0:4 (0:1)

Góly: 8. a 60. Pecka, 48. a 90. (+1) Tauber.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová, Jan Škrle, Michaela Mikešová
 


 
Reklama