Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav potrápila votroky, favorita vysvobodil exdynamák Čmelík

 
středa, 6. září 2023, 22:52

Soběslav – Ve druhém kole Mol Cupu divizní Spartak podlehl po boji prvoligovému Hradci Králové 2:4. I přes porážku připravili Soběslavští více než tisícovce diváků skvělý zážitek. Ještě třináct minut před koncem byl stav zápasu nerozhodný, pak se přece jenom prosadil prvoligový favorit.

Soběslav nastoupila bez svých tří opor, dlouhodobě zraněných Kutnera s Pavlíkem a také bez Filipa Vaňka, který byl v posledním mistrovském utkání v Tachově vyloučen. Hradec Králové s hráči širšího kádru byl v prvním poločase lepším týmem, měl trvalou převahu a po půlhodině hry vedl po gólech Harazima a Šašinky 2:0.

Domácí ale v nastavení prvního poločasu snížili. Hradečtí zahráli ve vápně rukou a Soběslavští kopali penaltu. Tu Vítovec neproměnil, při dorážce byl ale faulován Dvořák a Jan Vítovec se z další penalty už nemýlil.

Po poločase prvoligový tým pokračoval v tlaku, domácím se ale podařilo z brejku po nezištné přihrávce Vítovce Dominikem Dumbrovským vyrovnat. To běžela 55. minuta. Překvapivý stav 2:2 vydržel až do 77. minuty.

Trápení Hradce ukončil Čmelík, čerstvá posila z českobudějovického Dynama, dělovkou překonal brankáře Července. Votroci v závěru utkání zlomili a Šašinka jejich vítězství pojistil ještě čtvrtým gólem.

„Prohráli jsme se ctí. Řekl bych, že jsme v Soběslavi prožili krásnou fotbalovou středu. Kluci hráli na hranici svých možností a zhruba třináct set diváků se dobře bavilo,“ byl na svůj tým pyšný trenér Radek Hajič.

Nyní se Spartak bude připravovat na divizní derby v Katovicích. Venku má Soběslav v této sezóně lepší výsledky než v domácím prostředí. „Byli bychom rádi, kdyby tak tomu bylo i tentokrát. Řekl jsem hráčům, aby do víkendu zregenerovali, pokud to bude jen trochu možné. Bylo by dobré, kdyby si nadšení a bojovnost přenesli i do pro mě důležitějšího duelu v Katovicích. Proti Hradci Králové jsme pobavili diváky, v Katovicích bychom potřebovali i bodovat. V poháru jsme si dokázali, že fotbal hrát umíme,“ dodal kouč Hajič.

FK Spartak Soběslav – FC Hradec Králové 2:4 (1:2)

Branky: 45+2. Vítovec (pen.), 55. Dumbrovský – 31. a 87. Šašinka, 15. Harazim, 77. Čmelík. Rozhodčí: Trska – Pečenka, Cichra. ŽK: 4:6 (41. Pravda, 72. Hromada, 81. Dumbrovský, 84. Boháč – 43. Klíma, 45+1. Vízek, 74. Dancák, 81. Kučera, 84. Pudhorocký, 90+2. Leibl). Diváci: 1 107.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Kubart, Boháč, Větrovský (79. Maršík) – Dvořák (51. Coufal), Bouchal (51. Boucník, Pravda (65. Hromada), Dumbrovský - Hájek (79. Hoško), Vítovec.Trenéři Hajič a Florián.

Hradec: Vízek – Klíma (46. Kodeš), Čihák (70. Leibl), Ševčík (88. Mahr) – Harazim, Dancák, Kučera, Horák (46. Krejčí) – Čmelík (88. Hlaváč), Šašinka, Pudhorocký. Trenér Weber.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Spartak Soběslav
 


 
Reklama