Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženský fotbal v Prachaticích si odbyl premiéru

 
sobota, 2. září 2023, 11:00

První utkání žen v Prachaticích mělo punc historie. Nově sestavené družstvo zahajovalo svou fotbalovou dráhu na umělce a za umělého osvětlení. Byla to dohrávka za podivně odloženého zápasu Poháru žen FAČR s Klatovy. To však nic nemění na tom, že v Prachaticích bude soutěž žen a to konkrétně divize, skupina C. Holky budou hrát v Záblatí, kam se moc těší.

1. září pod věží svatého Jakuba většího a pod majestátným Libínem a za umělého osvětlení odhrály prachatické dívky Tatranu první fotbalový zápas.

Pěkná návštěva se přišla podívat na to, jak se jejich dámský klub uvede. Byl to klasický úvod, i když soupeřky hrají druhou sezónu, bylo vidět, že fotbalově budou trochu lepší. Deset minut oťukávání a potom přišel první úder hostujících hráček a začal tlak na domácí branku. Prachatické holky se snažily, bojovaly a místy předvedly potenciál. Soupeřky z města karafiátů ukázaly fotbalovost a zejména v zakončení byly důsledné. Poločas skončil sedmi brankovou nadílkou, ale i přes to děvčata domácího Tatranu naznačila, že to půjde.

Druhé dějství bylo podobné. Domácí snaha a hostující fotbalovost to byl klasický obraz prvního utkání v soutěži. Domácí chválím za to, jak dřeli a snažili se ze všech sil alespoň o čestný úspěch. Spokojeni museli být i trenéři, byť prohra 0:13 je vysoká.

Byl to klasicky první zápas, který děvčatům z pod Libínského Sedla ukázal, jak na to. Nyní se z toho „nepoto“ a jít zápas od zápasu. Děvčata máte můj obdiv, stejně jako od většiny diváků a manželé nyní musí být ve střehu, neboť při kolizi TV utkání žen a mužů budou ti prohrávající.

Tak na závěr od příštího kola v Záblatí, což bude 10. září ve druhém kole přivítají prachatické dámy v kopačkách celek Mokrého od 15.00. hodin.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran