Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V každém utkání chci dát gól, říká nový muž v rudolfovském dresu Martin Fischer

 
pátek, 25. srpna 2023, 12:06

Rudolfov – Už to vypadalo, že góly bude střílet jen za „staré pány“ českobudějovického Dynama... Útočník Martin Fischer se coby čerstvá posila zapsal v Rudolfově tím nejlepším možným způsobem. Semicím nasázel v závěru utkání čistý hattrick během sedmi minut. Na „Perštát“ přitom přišel pouhý jeden den před sobotním utkáním.

Zároveň začal pěkně od začátku naplňovat svůj osobní cíl, s nímž na Rudolfov přišel. „Chci skórovat v každém utkání, ve kterém nastoupím,“ usmívá se 38letý forvard, jenž v posledních sezonách prošel Prachaticemi, Černým Dubem a Týnem.

Na svůj první střelecký zápis si útočník Rudolfova musel počkat až do 73. minuty, kdy jeho tým nad Semicemi vedl 3:2. Pár minut předtím se jeho spoluhráči Filipu Peigerovi podařilo otočit vývoj utkání a domácí v tu chvíli poprvé v utkání vedli. Fischer pak rychlým hattrickem soupeře dorazil. „Něco podobného se mi v kariéře povedlo úplně poprvé,“ nemusí Martin Fischer ani moc dlouho přemýšlet.

Podobný kousek se vidí zřídkakdy, výjimky potvrzující pravidlo ale existují. Týden předtím prohráli fotbalisté Českého Krumlova v Doubravce 0:6 a domácímu střelci Lukáši Roubalovi stačily na vstřelení tří branek dokonce jen čtyři minuty.

Pro Martina Fischera to byl první zápas po delší pauze. V Tatranu Prachatice hrál do konce podzimní části předchozí sezóny, na jaře už nenastupoval. A jak došlo k angažmá na Rudolfově? „Nabídl mi ho Radim Pouzar, se kterým hraji za pětatřicítku Dynama. Naše spolupráce v zápasech dobře fungovala a tak mě oslovil s možností hrát za Rudolfov,“ prozrazuje Fischer, jak se ocitl po více než půlroční pauze na „Perštátě“.

Předtím ve Strakonicích nastoupit nemohl, jelikož se hrálo v neděli a právě druhé víkendové dny jsou pro Martina Fischera pracovní.

Nejraději vzpomíná na své účinkování v Prachaticích v sezóně 2017/18, od angažmá na Rudolfově si ale slibuje ještě víc a na sezónu se upřímně těší. Osobní cíl má nastavený jasně. A týmové ambice? „Nevím, nemluvili jsme o tom. Pohybovat se do šestého místa je ale pro Rudolfov, myslím, reálné,“ říká Martin Fischer.     

Další góly může čerstvá rudolfovská posila přidat už dnes v páteční předehrávce na hřišti Spartaku T. Sviny (18).

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama