Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník propadl v Roudném, Strakonice v deseti zvrátily derby s Osekem. Třeboň si smlsla na Mirovicích

 
neděle, 20. srpna 2023, 19:59

Jihočeský kraj – Druhé kolo krajského přeboru přineslo magnet kola v Roudném, kam zajížděl vicemistr Olešník. Natěšení malšané vyřídili favorita během první půle, kdy jeho konto zatížili čtyřmi góly. Mimořádný výkon předvedli Strakoničtí v derby s Osekem. Vyloučení stopera Legdana Junior nakoplo a v závěru poločasu uštědřil domácí dva údery. Favorizovaná Hluboká odvezla po těsné výhře všechny body z Třebětic, Rudolfov a Protivín si doma patřičně zastřílely. S nepořízenou odjížděly Mirovice z Třeboně. Po přestávce se hrálo v režii domácí Jiskry.

Roudenský nováček předvedl proti Olešníku (bez Lafaty) poločas snů. I když se musel obejít bez čtveřice hráčů, které skosila nemoc. Hostující obrana byla v jednom ohni. V první části utkání Malše favorita k ničemu nepustila. Úvodním gólem oslavil narození dcerky Vlk, pak se parádně trefil z trestného kopu Wohlgemuth (syn dynamácké legendy). Po půlhodině hry si vzal slovo Kadlec a dvěma góly v rozmezí dvou minut navýšil skóre na 4:0. „V prvním poločase jsme hráli fakt výborně,“ podotkl trenér Roudného Pavel Cepák. Olešník sice v nástupu do druhé půle snížil Miklíkem, ale malšané měli další šance. V 76. minutě unikl po křídle Šrámek, přihrál Viktoru Kadlecovi a ten zkompletoval hattrick 5:1.

Protivínští měli po celý zápas hru jasně ve své moci, již do poločasu si vytvořili třígólový náskok, který ve druhé části ještě navýšili. Mnoho dalších zajímavých příležitostí ještě nedotáhli do gólového konce. Ve druhé části se tempo hry zvolnilo, domácí byli spokojeni s výsledkem a v úmorném vedru už trochu šetřili síly. Hosté ohrozili domácí branku pouze dvakrát za celý zápas. Brankář Branštýl v mistrovské premiéře za A tým udržel čisté konto. „Jsem rád, že jsme zápas nepodcenili, ani nevypustili a zaslouženě vyhráli,“ poznamenal kouč Miroslav Říha. Protivín se vyšvihl na první příčku a zatím neinkasoval. Jankov (bez zraněného Hanzlíka) je bez bodů a vstřeleného gólu poslední.

Trápení Dražice pokračuje i ve druhé polovině letošního roku. „Nebyli horším týmem, ale hosté na rozdíl od nás dokázali opět okamžitě potrestat našich zaváhání v obraně,“ řekl Vlastimil Stuchlík, vedoucí dražického týmu. Koncovku má žalostnou a platilo to i v domácím střetnutí s týnskou Olympií, která se revanšovala za předchozí propadák s Protivínem. „Oproti domácímu zápasu jsme změnili rozestavení, a ukázalo se, že to bylo rozhodující, protože domácím naše hra směrem dopředu dělala velké problémy. Jsem rád za body, které si z Dražic odvážíme,“ uvedl týnský kormidelník Václav Mareš, jehož potěšily letní posily z Lokomotivy ČB. Mezi střelce se zapsali benjamínci Gondek s Gutwirthem, kteří v minulé sezoně hráli divizi dorostu. Dražice míří v příště do Jankova.

Když byl Strakonicím v Oseku za stavu 0:1 vyloučen stoper Legdan, vypadalo to s Juniorem hodně bledě. Jenže přesilovka domácí paradoxně ublížila, protože závěr poločasu neskutečně podcenili a Strakoničtí dvakrát skórovali. „Moje svěřence mohu jen pochválit. Semkli se a v úmorném vedru si hrábli v oslabení až na dno svých sil. Takto se maká s touhou získat tři body,“ pochvaloval si Přemysl Šroub. Osek i Strakonice nastřelily dvakrát brankovou konstrukci. „Soupeř využil našich zbytečných chyb v rozehrávce a výsledek zvrátil na svou stranu. Utkání jsme si prohráli svými taktickými chybami sami,“ mrzelo oseckého Jindřicha Dejmala. Konečnou podobu skóre okresního derby dal v předposlední minutě z brejku agilní Tom Bílý.

Dobře rozehranou partii měly Semice na Rudolfově. Semický trenér Jaroslav Vondrášek už měl k dispozici po trestu Císařovského a po zranění Šourka, kteří byli dlouho mimo hru. „Zápas měl pro nás nádherný první poločas a katastrofický poločas druhý, v němž jsme inkasovali pět gólů,“ litoval Vondrášek výpadku ve druhé půli. Rudolfov tečovanou ranou Peigra vyrovnal, na druhé straně mohl vrátit Semickým vedení střídající Buchtele, ale v nájezdu na Keřku neuspěl. V 62. minutě Peiger střelou za strany překonal brankáře Vondráška a závěr patřil nové rudolfovské akvizici Martinu Fischerovi, který byl zaregistrován teprve den před zápasem. Za osm minut vystřihl hattrick a stav byl rázem 6:2! Tečku za přestřelkou udělal po brejku hostující Veleman.

Favorizovaná Hluboká to neměla na hřišti nováčka z Třebětic jednoduché, ale nakonec dokázala podruhé těsně zvítězit. Po počátečním náporu Hlubockých domácí postupně vyrovnali hru a vytvořili si velkou příležitost Filipem Nehybou, ale hosty podržel skvělým zákrokem brankář Pavelec. Nováčkovskou daň zaplatili Třebětičtí po půl hodině, kdy zbytečnou ztrátu míče hosté potrestali Křiváčkem ml. Domácí po obrátce výrazně přidali a hosty přehrávali. Vyrovnání zařídil Filip Nehyba. Hlubočtí trenéři Otepka s Kadlecem měli šťastnou ruku při střídání, když poslali na plac Rottenborna a ten po čtyřech minutách využil dalšího zaváhání domácích a zařídil Hluboké cennou výhru z horké půdy. „Naprosto zbytečně jsme hostům darovali tři body. Je to velká škoda, měli jsme na víc,“ posteskl si trenér Třebětic Marek Černoch po druhé prohře se stejným výsledkem.

Nováček Mirovice po úspěšné domácí premiéře s Osekem cestoval v neděli dopoledne do Třeboně. Už bez střelce vítězného gólu Vlastimila Ševra, pro něhož to byla derniéra před přestupem do Bohutína, a i bez trenéra Michala Čadka, který je na dovolené. Mirovičtí měli znovu dobrý vstup do zápasu a už v 9. minutě šli zásluhou Kocourka po rohu do vedení. Jiskra odpověděla po třech minutách vyrovnáním Širhala. Po půl hodině brankář Vlas kapituloval podruhé, když se prosadil domácí šutér Martin Průcha. Ten pět minut po přestávce zvýšil třetím zásahem a v 58. minutě poslal hosty do kolen završeným hattrickem. Třetím v tomto kole! Soupeře dorazili střídající Schneider po minutě na hřišti a v předposlední minutě Hromádka po asistenci dalšího čerstvého hráče Vranovského. „Jsem rád, že i na lavičce máme kvalitní hráče, kteří nám pomáhají k výhře. Chválím celý tým,“ sdělil kouč Karel Bicenc.

Vzduchotechnici museli kvůli rekonstrukci trávníku odehrát první domácí duel s T. Sviny na umělce. Oba celky napoprvé vyhrály a favoritem nedělní odpolední dohrávky byla milevská jedenáctka. První poločas také měla územní převahu, míč častěji na svých kopačkách, ale od 17. minuty prohrávala po Gažákově trefě. Milevsko ještě přidalo na otáčkách a zaslouženě srovnalo Petříkem, který překonal brankáře Brůhu z těžkého úhlu. Časomíra ukázala 45. minutu, když hostující Macák krásnou střelou poslal Spartak podruhé do vedení. Domácí byli jako opaření a dlouho nemohli dostat do tempa. „Druhý poločas jsme čekali další nápor domácích, ale ten se nekonal. Hra se vyrovnala. Šance byly na obou stranách a bohužel jsme v 84. minutě nepohlídali roh a domácí vyrovnali na konečných 2:2,“ popsal svinenský trenér Martin Písko, proč se body dělily a zrodila se první remíza sezony.

Výsledky 3. (2.) kola krajského přeboru


Malše Roudné - FK Olešník 5:1 (4:0)

Góly: 31., 33. a 76. Kadlec, 8. Vlk, 19. Wohlgemuth – 48. Miklík.

TJ Dražice - FK Olympie Týn n/Vlt. 0:2 (0:2)

Góly: 28. Gondek, 41. Gutwirth.

FK Protivín - SK Jankov 5:0 (3:0)

Góly: 1. a 40. J. Vorel, 18. Petr, 51. Bečvář, 82. Štěpka.

SK Rudolfov - FC AL-KO Semice 6:3 (1:2)

Góly: 73., 79. a 81. Fischer, 46. a 62. Peiger, 24. Vejvar – 12. P. Keclík, 29. Listopad, 87. Veleman.

TJ Osek - FK Junior Strakonice 1:3 (1:2)

Góly: 11. Hosnedl – 40. a 89. Bílý, 45. Horník. ČK: 0:1 (38. Legdan).

FK Sokol Třebětice - TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (0:1)

Góly: 65. F. Nehyba – 30. Křiváček II, 73. Rottenborn.

TJ Jiskra Třeboň - SK Mirovice 6:1 (2:1)

Góly: 31., 50. a 58. Průcha, 12. Širhal, 73. Schneider, 83. Hromádka - 9. Kocourek.

FC ZVVZ Milevsko - Spartak Trhové Sviny 2:2 (1:2)

Góly: 29. Petřík, 84. J. Hadáček - 17. L. Gažák, 45. Macák.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Miroslav Jánský
 


 
Reklama