Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Protivíně se soustředí na úspěšný start

 
pátek, 11. srpna 2023, 14:09

Protivín – Rychle zapomenout na slabší jaro a znovu bavit sebe i místní fanoušky, s takovým přáním vstupuje do dalšího ročníku v krajském přeboru FK Protivín. Na hřišti U Obory, které v průběhu podzimu propůjčí Semicím, získali dva nové hráče. Trenér Miroslav Říha doufá v úspěšný vstup do sezony.

Můžete v krátkosti a s odstupem času shrnout poslední sezonu.

Sice jsme nehráli přímo o udržení, ale celkové 11. místo v konečné tabulce bylo pro mě zklamáním. Po povedeném podzimu se nám jaro vůbec nepovedlo z různých důvodů, takže sezónu kladně hodnotit nemohu.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Standardně v domácích podmínkách. Sehráli jsme turnaj ve Čkyni a dvě přátelská utkání s Vimperkem a Prachaticemi.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Se zápasy jsem byl spokojený, všechny proběhly s respektem a nikdo se vážně nezranil. Mohli jsme si vyzkoušet to, co trénujeme, co bychom chtěli hrát a vidět co nám nefunguje a to je smyslem přátelských utkání.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Ze zdravotních důvodů přerušil činnost Tadeáš Vojíka, z rodinných důvodů Radek Vojta, který v případě potřeby slíbil pomoc. Přišli navrátilec Tomáš Zeman z Podolí a Honza Pícha z Písku U19. Oba to jsou mladí kluci, kteří by nám měli nejen rozšířit, ale i zkvalitnit kádr.

Máte prázdnou marodku?

Bohužel ne, ale doufám, že během 2-3 týdnů by mohli tito hráči opět začít s tréninkem.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Po nepovedeném jaru, určitě zachytit začátek soutěže a zase dělat radost nejen sobě, ale i protivínským divákům.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Nic mě nenapadává, snad jenom, že od poloviny září z důvodu rekonstrukce vlastního hřiště u nás budou hrát domácí zápasy Semice. Tak doufám, že nebude extrémní počasí a hrací plocha bude ve vyhovujícím stavu celý podzim.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Myslím si, že nahoře bude Hluboká s Olešníkem, zajímavě posílili v Týně a Milevsku, čeřit vodu by mohl nováček z Roudného a pak se vždycky objeví někdo nečekaný.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Souhlasím, první utkání je specifické, je o hlavě, štěstí a samozřejmě i umu a je důležité. Věřím, že jsme dobře připraveni a samozřejmě se na něj těším. Začínáme v Týně, který není náš oblíbený soupeř. Zatím jsme ho neporazili, ale všechno jednou končí a začíná.

Kádr FK Protivín  


Brankáři: Václav Pícha, Pavel Váverka

Obránci: Miroslav Zach, Radek Vojta, Ondřej Kvasnička, Václav Kulík, Michal Nedvěd, Tomáš Sháněl, Jan Pícha, Zbyněk Vorel

Záložníci: Jaromír Vorel, Abatawa Leroy, David Bečvář, Daniel Bečvář, Vojtěch Štěpka, Michal Urban, Karel Hodinka, Jakub Kozák

Útočníci: Patrik Hrachovec, Martin Říha, Adam Petr, Tomáš Zeman

Realizační tým: Miroslav Říha - trenér, Jan Hornát - asistent, Petra Štěpková - vedoucí týmu, Bohuslav Jarolímek - kustod.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle