Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nikdo to v Mirovicích nebude mít jednoduché, říká trenér nováčka Čadek

 
pátek, 11. srpna 2023, 09:44

Mirovice – Po roce zavládla postupová radost v dalším klubu z Písecka. Místenku mezi nejlepšími v kraji si vybojoval SK Mirovice. Jednou už se Mirovičtí do nejvyšší krajské soutěže podívali. Jednalo se o roční epizodu v prvním poválečném ročníku 1945/46. Současný tým prokázal v A třídě svou kvalitu a zaslouženě zaplnil volné místo v KP. Trenér Petr Janota sice v létě odešel za lepším do Táborska, ale nástupce Michal Čadek z Blatné je plný optimismu. Věří, že se na mirovickém hřišti jen tak vyhrávat nebude.

Jak jste se ocitl na lavičce Mirovic?

Čirou náhodou a shodou okolností. Nikdy by mě to nenapadlo a vlastně už jsem s tím ani nepočítal. Tak trochu jsem si uměl užívat již bez fotbalu.

Stačil jste se za ten měsíc dostatečně aklimatizovat?

Myslím, že ano. Mirovice nejsou od Blatné v jiném časovém pásmu (směje se). Některá jména ještě hledám, ale vše běží. Seběhlo se to strašně rychle.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Domluvili jsme se, že se budeme scházet v pondělí, ve středu a v pátek budeme hrát. Víkendy volné, regenerace, rodina.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Bezvadný přístup, přede mnou v Mirovicích působil trenér, který dokázal mužstvo připravit a to se za tři neděle nezapomene. Spokojenost.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Bude končit Vlasta Ševr, velká ztráta. Přišel Jakub Král, který umí dávat góly, když chce, a Filip Čadek. Ten momentálně laboruje se zraněním, tak že bude mít manko.

Máte prázdnou marodku?

Až na Filipa a Jirku Vitáka jsou všichni relativně zdraví. K létu patří dovolená, a protože nejsme tým teenagerů, tak ty absence jsou spíše tohoto rázu.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Chceme si fotbal užívat, jak jen to půjde. Nehrajeme nic, coby se s tím nedalo skloubit. Mirovice chtěly hrát KP a podle tohoto bude vypadat. Všichni pracují na tom, aby to bylo na slušné úrovni a aby se po zápase mohli podívat jeden druhému do očí.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Vše bude připraveno. I když to nevypadá, přes léto se v Mirovicích udělalo kus práce. Kdo to chce vidět, bude mít a má možnost se přesvědčit.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Zřejmě to budou týmy okolo Budějovic, nijak speciálně to nesleduji. Pokud KP nebude mít favorita, pro fotbal jedině dobře, pro všechny to bude zajímavější.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Každé utkání je speciální, celý týden trénujete, abyste mohl o víkendu hrát. Na hřiště může jen 11 lidí, nás je na tréninku 20. Bude to událost. Plno lidí, kluci jsou připraveni, teď už jen abychom ukázali, co je v nás. Nikdo to v Mirovicích nebude mít jednoduché, to můžu slíbit.

Kádr SK Mirovice


Brankáři: Zdeněk Čejdík, Jan Vlas

Obránci: Ondřej Kocourek, Roman Peterka, Karel Mařík, Jakub Štochl, Michal Huleš, Petr Kvěch, Karel Sláma, Jiří Viták

Záložníci: Radek Převrátil, Jakub Převrátil, Andrei Husar, Dominik Pechar, Michal Viták, Tomáš Vondrák, Jan Mašek, Petr Janota

Útočníci: Matěj Štochl, Jan Císař, Filip Čadek, Jakub Král, Václav Jelínek

Realizační tým: Michal Čadek – trenér, Michal Huleš – asistent trenéra, Břetislav Mikeška – asistent trenéra, Václav Olšbaur – vedoucí týmu, Jakub Vodňanský - manažer.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle