Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Oseku hodlají pod Dejmalem navázat na vydařené jaro

 
čtvrtek, 10. srpna 2023, 16:09

Osek – Stává se pomalu pravidlem, že se na osecké střídačce mění hlavní vedení. Minulý podzim předčasně skončil Josef Mráz, trenérské otěže dočasně převzal Karel Hoch. Luboš Vašica jej vyvedl ze sestupových vod, ale po úspěšném jaru přešel do divizních Katovic. Osečtí dlouho hledali nástupce. Chvilku před startem přípravy si plácli s Jindřichem Dejmalem, který má na Strakonicku chatu. Předsezonní plány, změny a novinky představil funkcionář Oseka Patrik Pazderník.

Můžete v krátkosti a s odstupem času shrnout poslední sezonu.

Loňská sezona byla pro hráče i vedení klubu hodně hektická a náročná po psychické stránce. Podzimní část nám vůbec nevyšla, když nás kosila četná zranění klíčových hráčů. Na jaře si všechno sedlo, povedlo se nám získat poměrně velký počet bodů a sezonu jsme dohrávali v klidu a v pohodě. Celkově jsme loňský ročník vyhodnotili jako úspěšný a doufáme, že v jarním duchu budeme pokračovat i v nové sezoně.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Přípravu jsme zahájili 14. července a trénovali jsme dvakrát týdně. O víkendu vždy následoval přípravný zápas.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Cílem přípravných zápasů bylo zejména začlenění čtyř nových hráčů do týmu za hráče, kteří nás v létě opustili. Dále jsme chtěli, aby se mužstvo dokonale poznalo s novým trenérem a jeho požadavky. Celkem jsme odehráli čtyři přípravná utkání, z nichž jsme dva vyhráli a dva prohráli. Kromě jednoho zápasu, kdy jsme měli velké množství absencí, se nám utkání poměrně povedla a hodnotíme je jako úspěšná.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Z našeho týmu bohužel odešel dříč a srdcař Martin Šrámek, který byl jedním z klíčových hráčů, dále Jan Sigmund a gólman Tomáš Vlk. Zejména ztráta Šrámka je pro nás hodně citelná, ale přesto mu děkujeme za dobu působení v našem klubu a přejeme hodně úspěchů do dalšího osobního i fotbalového života.
S nově příchozími hráči se náš tým výrazně omladil. Z Písku přišel trojlístek devatenáctiletých hráčů - brankář Jakub Pokorný, Viacheslav Zhyhora a Jiří Balogh. Z Čimelic nás posílil Samuel Černý. Očekáváme, že všichni nově příchozí se poperou o základní sestavu a přinesou do mužstva mladické nadšení a nový vítr.

Máte prázdnou marodku?

Je možné říci, že nikdo nelaboruje s vážnějším zraněním. Samozřejmě některá drobná zranění jsou vždycky, ale doufáme, že se nám těžší zranění budou vyhýbat a ukážeme se v soutěži co nejdéle v plné síle.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Herně chceme navázat na úspěšné jaro a v tabulce se posunout do klidnějších vod.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

V nové sezoně se nám podařilo naplnit všechny kategorie našich mládežnických týmů od přípravek přes žáky a zejména máme radost z nově vzniklého družstva dorostu. V letní přestávce jsme zvelebili hrací koutek u hřiště a naši klubovnu jsme oblékli do zbrusu nové fasády.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Na tuto otázku jste si vlastně odpověděl sám. Jelikož došlo k výraznému přesunu hráčů mezi kluby, zdá se, že letos není favorit vůbec jasný a překvapit může kdokoliv.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Samozřejmě se všichni těšíme a už se nemůžeme dočkat prvního hvizdu rozhodčího. Začínáme u nováčka v Mirovicích, který je doma podporován mnoha hlasitými fandy. Ale věřím, že trenér náš tým na úvod dobře připraví a odvezeme si do Oseka první tři body.

Kádr TJ Osek


Brankáři: Jakub Pokorný, Zdeněk Křížek, Pavel Vojta

Obránci: Martin Čapek, Lukáš Němeček, Martin Carda, Martin Krejčí, Jan Zelenka, Karel Maroušek, Radim Kuneš, Daniel Gondek

Záložníci: Sebastian Hosnedl, Matěj Čapek, Milan Brabec, Jan Hoch, Viacheslav Zhyhora, Jiří Balogh, Jakub Lávička

Útočníci: David Říský, Jakub Říský, Samuel Černý, Jiří Kinkor, Věroslav Ježek

Realizační tým: Jindřich Dejmal - trenér, Karel Hoch - asistent trenéra, Jaromír Zelenka - trenér brankářů, Jiří Tomeš - vedoucí týmu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle