Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Budeme usilovat o co nejvyšší příčky, říká Kadlec, Otepkův asistent na Hluboké

 
čtvrtek, 10. srpna 2023, 12:50

Hluboká nad Vltavou – Krásný areál, kvalitně sestavené mužstvo a od zahájení přípravy také dva noví kormidelníci, kteří už mají lecos za sebou. Do uvolněného trenérského křesla usedl po dvouleté přestávce od fotbalu exligista Rudolf Otepka, jeho spolupracovníkem se stal Petr Kadlec, který na konci minulého roku skončil po pěti letech v Jankově. Oddechl si jen půl roku. „Počítal jsem s delší pauzou,“ prozradil Kadlec.

Hluboká získala v létě hned dva kvalitní trenéry. Lákalo vás to zpátky na hřiště?

Popravdě spíš nelákalo. Přesněji mě nelákaly nefotbalové věci typu neustálých omluvenek, přemlouvání hráčů a vlastně takový boj s větrnými mlýny, kdy si pak vlastně trenér uvědomí, že není trenér, ale organizátor volnočasových aktivit. Fotbal jako takový mě samozřejmě zajímal dále. Přiznám se, že jsem počítal s delší pauzou.

Jak vám to s Rudou Otepkou klape a jak máte rozdělené pravomoci?

Za sebe můžu říct, že klape. Známe se vzájemně z působení u mládežnických družstev v Dynamu a to i hrálo roli, proč mě "Otep" oslovil ke spolupráci. Pravomoci máme jasně dané. "Otep" je hlavní trenér a já asistent se vším co tyto role obnáší.

Stačili jste se za ten měsíc s mužstvem sžít?

Většinu hráčů z kádru jsme znali ještě před naším příchodem, ale vztahy a chemii kabiny jsme za ten měsíc museli samozřejmě poznat taky. Celkově věřím, že si všechno do začátku soutěže sedlo a to jak z naší strany, tak ze strany hráčů.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Trénovali jsme třikrát týdně v domácích podmínkách, které jsou na vynikající úrovni. Tréninky jsme koncipovali tak, že jsme neopustili hřiště.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Bavila mě konfrontace s týmy z vyšších soutěží (ČFL, divize), v které jsme obstáli. Celkově jsme na naší hře v jednotlivých utkáních viděli posun, který je potřeba přenést do mistrovských utkání.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

V našem týmu již nebudeme vídat Michala Blažka (SK Mladé), Filipa Moudrého (FK Borek), Pavla Hájka (SK Jankov), Jiřího Fundu a Daniela Šubu (oba TJ Sokol Bavorov). Mezi nové tváře patří Aleš Pavelec (Rakousko), Křiváček Tomáš ml. (SK Dynamo), Antonín Sypal (Rakousko), Ondřej Pilný (Loko ČB) a Jakub Píša (FK Vodňany). Rádi bychom ještě nějakého hráče přivedli, ale uvidíme, jak dopadnou probíhající jednání.

Máte prázdnou marodku?

Bohužel nemáme, ale snad v co nejbližší době budou všichni připraveni.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Kvalitou kádru a zázemím, kterým disponuje Hluboká, se musíme snažit hrát o co nejvyšší příčky.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Sám se s klubem a jeho chodem pořád seznamuji, takže vše je pro mě takovou jednou novinkou.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Těžko odhadovat, protože favoritů bude více a klasicky bude i nějaký "černý kůň" soutěže, ale osobně si myslím, že třeba všichni nováčci budou velmi kvalitní.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Těším se na atmosféru utkání, kde jde o body, a přeji si, abychom do soutěže vstoupili co nejlépe.

Kádr TJ Hluboká nad Vltavou


Brankáři:  Aleš Pavelec, Daniel Konečný

Obránci: Patrik Kössl, Tomáš Antoš, Matěj Otepka, Jan Krejčí, Karel Dohnal

Záložníci: Daniel Kolafa, Dennis Rottenborn, Tomáš Křiváček II., Tomáš Pecka, Martin Škoda, Kryštof Kadlec, Jiří Rubick, Ondřej Pilný, Václav Hrachovec, Antonín Sypal

Útočníci: Tomáš Křiváček I., Jakub Píša

Realizační tým: Rudolf Otepka – trenér, Petr Kadlec – asistent trenéra, František Šůna – vedoucí mužstva, Jakub Vogl – masér.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle