Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Důležité bude chytit začátek sezóny, míní nový kouč Milevska Smrčina

 
čtvrtek, 10. srpna 2023, 12:16

Milevsko – Vzduchotechnici po avizovaném odchodu trenéra Miroslava Strnada k mládeži do Táborska sáhli po nástupci do vlastních řad. Novým koučem byl od léta jmenován Tomáš Smrčina, jehož si můžete dobře pamatovat z jeho úspěšného účinkování v Čimelicích či u písecké devatenáctky. „S průběhem přípravy, docházkou na tréninky nebo nasazením jsme maximálně spokojení,“ chválí si po skončení letní přípravy Smrčina.

Jak jste se ocitl na lavičce Milevska?

V minulé sezóně jsme s Honzou Kozákem trénovali v Milevsku mladší dorost. V průběhu sezóny Míra Strnad avizoval, že od nové sezóny už u áčka asi pokračovat nebude. Když se tak nakonec rozhodl, dostali jsme od vedení klubu nabídku trénovat áčko.

Stačil jste se za ten měsíc s mužstvem sžít?

Letní příprava je sice krátká, ale i za cirka čtyři týdny kluci myslím pochopili, jaké máme představy ohledně předváděné hry a přístupu k tréninku. Za nás byla doba teda dostatečná.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Trénovali jsme od 6. července vždycky třikrát týdně plus jeden týden jsme si dali „soustředění“, kdy jsme trénovali vyjma pondělí každý den. V rámci přípravy jsme sehráli pět přátelských utkání. S průběhem přípravy, docházkou na tréninky nebo nasazením jsme maximálně spokojení.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Přípravné zápasy nám hlavně ukázaly, kde musíme ještě zapracovat na hře, kterou chceme v průběhu sezóny předvádět. Hodně nám v tomhle ohledu dal zápas s Tochovicemi. S ohledem na všech 5 zápasů jsme ale celkem s předváděnou hrou spokojení. Soupeře jsme měli v přípravě kvalitní. Důležité teď ale bude, jestli dokážeme hru z přátelských utkání přenést i do mistrovských zápasů.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Po konci sezóny skončili Martin Málek a Pavel Dvořák. Tým posílil Matěj Volf, Filip Hadáček, Petr Pešata a Vojtěch Baštýř. Do tréninkového procesu jsme navíc zapojili čtyři hráče z dorostu. Od Matěje si slibujeme hlavně kvalitu při zakládání hry směrem dopředu. Zároveň se ukazuje i jeho přínos, když musíme přepnout do obrany. Filip by měl naopak přinést kvalitu do poslední třetiny hřiště a zrychlení naší hry směrem dopředu. Vojtu Baštýře a Petra Pešatu vidíme po přechodu z dorostu jako kvalitu do budoucna a budou dostávat postupně šanci, aby se zapracovali do dospělého fotbalu.

Máte prázdnou marodku?

Nechci nic zakřiknout, ale aktuálně až na nějaké drobnosti ano. Jenom Šimon Kutil laboruje s kotníkem. Uvidíme, jak brzo se dá dohromady.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Hrát fotbal, který nás a naše fanoušky bude bavit. Snad přivede na milevský stadion i víc lidí. Důležité bude samozřejmě chytit začátek sezóny. Věřím ale, že se nám vrátí kvalitní příprava a přístup, který měli kluci v tréninku.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Za mě se bude nahoře pohybovat Hluboká, Třeboň nebo Roudné. Doufám, že se budeme na předních místech tabulky pohybovat i my.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Těšíme se na každý zápas, ale je pravda, že ten první u milevského áčka pro nás bude asi víc speciální. Věříme, že bude zároveň i úspěšný z herního a výsledkového pohledu.

Kádr FC ZVVZ Milevsko


Brankáři: Vojtěch Neužil, Michal Hejl, Lukáš Lalák, Petr Pešata

Obránci: Tomáš Pich, Tomáš Vakoč, Adam Kotrba, Jan Marvan, Ondřej Kosobud, Martin Hejl

Záložníci: Ondřej Souček, Richard Bártík, Jakub Kortan, Kryštof Süsmelich, Viktor Přibyl, Martin Kálal, David Imbr, Filip Hadáček, Matěj Volf, Jakub Stejskal, Vojtěch Baštýř

Útočníci: Jaroslav Hadáček, Daniel Petřík, Šimon Kutil

Realizační tým: Tomáš Smrčina – trenér, Jan Kozák – asistent trenéra, Dominik Reiniš – asistent trenéra, Pavel Dvořák – trenér brankářů.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FC ZVVZ Milevsko