Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Konsolidovat mužstvo a dobře odstartovat, přeje si trenér Katovic Vašica

 
středa, 2. srpna 2023, 10:39

Katovice - Do nové divizní sezóny vstoupí mužstvo Katovic s novým realizačním týmem. Divizní Katovice nově povede Luboš Vašica, který v minulé sezóně trénoval Osek. Klub se bude muset vypořádat s odchodem střelce Vladimíra Uhra, který zamířil do třetiligového Písku. O dalších novinkách jsme na prahu nové sezóny pohovořili právě s novým koučem Lubošem Vašicou.

Jak jste spokojený s průběhem přípravy na nový ročník?

Přípravu hodnotím kladně. Kádr se dost obměnil, na začátku léta přišli čtyři noví fotbalisté a další mladík z Písku se teprve zapojí. Hráči trénovali v maximálním možném počtu, samozřejmě do přípravy občas zasáhla nějaká ta dovolená. Cíle, které jsme si stanovili, jsme ale splnili. Naběhali jsme kilometry a nyní už ladíme formu na mistrovská utkání.

Vyskytly se také nějaké komplikace?

Vždycky se vyskytnou nějaké komplikace v podobě zranění. Až na Jakuba Brabce, který ještě doléčuje nějaké zdravotní problémy, by měli být ostatní hráči na začátku sezóny v pořádku.

Co vám naznačily přípravné zápasy?

Prohráli jsme dva zápasy s účastníky České fotbalové ligy. Přešticím jsme podlehli 0:6 a s béčkem Viktorky Plzeň jsme prohráli 0:2. Byla to pro nás důležitá utkání, protože jsme poznali, jak se hráči chovají, když jim ubývají síly a jsou pod tlakem. Pak jsme porazili 7:1 Semice, to byl spíš takový odpočinkový zápas, neboť jsme soupeře jednoznačně přehrávali. Generálkou byl zápas v Dobříši, který jsme vyhráli 2:1. Dobříš hrála velmi dobře, avšak náš herní projev nebyl úplně dobrý. Byla v něm spousta nepřesností a chyběl mi i lepší pohyb. Bylo to pro nás varování, protože s takovým výkonem bychom v Klatovech pravděpodobně neuspěli.

Přišli do Katovic nějací noví hráči?

Přišli bratři Michal a Martin Kynkorové. Oba pochází z Písku, Michal hrál naposledy divizi v Tochovicích. Z Klatov dále přišel Jakub Brabec a z mého předchozího působiště v Oseku jsem si přivedl Jana Sigmunda.

Na začátku jste mluvil také o mladém hráči z Písku. O koho se jedná?

Jedná se o devatenáctiletého Martina Souhradu. S ním měli z Písku dorazit ještě stejně staří Pícha s Kapinusem, přijde ale jen Souhrada.

Zaznamenali jste také nějaké ztráty?

Největší ztrátou je pro nás odchod Vladimíra Uhra do Písku, s ním odchází hodně gólů. Michal Repa odešel do Rakouska a Karel Cibulka ukončil aktivní činnost. Už v průběhu minulé sezóny skončil ze zdravotních důvodů Jindřich Kadula.

Co očekáváte od nových hráčů?

Bratři Kynkorové, Brabec a Sigmund, to jsou hráči do základní sestavy. Kynkorové i Brabec hráli divizi a i přes mladý věk jsou to hotoví fotbalisté. O základní sestavu si říká svými výkony a přístupem k tréninku také Jan Sigmund. Mladí kluci z Písku si budou zvykat na dospělý fotbal. Musí být trpěliví, aby se poprali o místo v sestavě.

Jaké jsou na podzim vaše cíle?

Určitě budeme chtít, aby se mužstvo konsolidovalo a sehrálo se. Chtěli bychom se prezentovat podobným fotbalem, jaký jsme předváděli v minulé sezoně. Chtěli bychom dělat radost našim fanouškům, kteří chodí na fotbal v hojném počtu. A samozřejmě bychom se rádi pohybovali v horní polovině tabulky. Nebude to ale jednoduché, protože ambiciózních mužstev je v soutěži víc. Hodně bude záležet na tom, jak chytneme začátek. Každopádně chceme hrát fotbal, z něhož budeme mít radost my i diváci.

Jaká další ambiciózní mužstva máte na mysli?

Když to vezmu podle předchozí sezóny, tak hlavním favoritem by měla být Soběslav, která vloni skončila druhá hned za Lomem. Vysoko bude chtít hrát také Doubravka, kam přišel velezkušený trenér Pavel Vaigl. Na přední pozice se jistě bude tlačit i Petřín Plzeň. Tato mužstva budou patřit mezi naše největší soupeře.

Jak se vy osobně těšíte na novou sezónu?

Těším se, oproti krajskému přeboru je divize jiná soutěž. Trénujete hotové fotbalisty s mnohem zodpovědnějším přístupem k tréninkům. Těším se i na samotnou soutěž, protože má svou kvalitu a divizní fotbal je o něčem jiném. Je to pro mě nová výzva, i když si uvědomuji, že práce u divizního mužstva bude mnohem náročnější. 

Soupiska SK Otava Katovice


Brankáři: Petr Provazník, Tomáš Švehla

Obránci: Tomáš Hnídek, Tomáš Janoch, Michal Kynkor, Jan Sigmund, Jiří Motl, Matěj Kostka

Záložníci: David Bálek, Lukáš Bálek, Petr Kotrba, Martin Kynkor, Jakub Brabec, Alexandr Kahuj, Přemek Sládek, Martin Souhrada.

Útočníci: Michal Požárek, Jan Chylík

Realizační tým: Luboš Vašica – trenér, Miloš Dohanič – asistent, Petr Šídlo – vedoucí mužstva, Pavel Vilím - masér

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama