Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolf Otepka znovu naskočil do fotbalového kolotoče a převzal Hlubokou

 
úterý, 18. července 2023, 12:31

Hluboká nad Vltavou – Letos je trenérských změn v krajském přeboru požehnaně. Po půl roce opět mění kouče v hlubockém podzámčí. Po předchůdcích Ladislavu Táborském (podzim) a Radimu Kokešovi (jaro) se jím stal populární Rudolf Otepka (49). Fotbalová legenda, která je na čtvrtém místě v počtu odehraných ligových zápasů a na druhém místě v počtu ligových asistencí ve Fortuna lize, se po dvouleté odmlce vrací zpět k fotbalu. Po Františku Ciprovi a Karlu Váchovi to bude další známé jméno z ligových trávníků na střídačce Hluboké.

Stal jste se trenérem Hluboké, jak k tomu došlo?

Došlo k tomu jednoduše, s Karlem Váchou jsme to řešili už nějak v zimě, tam se ale Hluboká rozhodla, že to nechá ještě bývalému asistentovi trenéra (Kokešovi, pozn. red.). Teď po sezoně se asi nedomluvili a Karel mě oslovil. Po nějaké úvaze, protože jsem ještě hledal někoho k sobě, tak na základě toho jsem se rozhodl, že to přijmu a půjdu Hlubokou trénovat. Je tam spousta kluků, které znám z Dynama, když jsem působil na Složišti. I tohle hrálo velkou roli.

Od poslední trenérské štace ve Vodňanech jste nikde netrénoval?

Ne. Prezentoval jsem se tím, že si chci chvíli od fotbalu odpočinout. Už jsem to měl trochu jinak nastavené, měl jsem více času na své věci. I teď jsem o tom hodně přemýšlel, ale nechal jsem se zlomit (směje se). Takže se nyní vydávám touto cestou. Měl jsem pár let pauzu, s covidem dohromady asi čtyři roky.

Odešli nějací hráči, jak velké ztráty to pro vás budou?

Zatím odešli tři, máme tam samozřejmě také nové kluky a také ty, co teď vyšli dorost z Lokomotivy a z SKP. Ze zahraničního angažmá v Rakousku se vrátil Sypal, do brány jsme udělali Aleše Pavelce, abychom ten post zkvalitnili. Budeme pracovat i nadále. Víme, kde nás tlačí bota, takže se to před tou sezonou budeme nějak snažit doplnit.

V týmu budete mít syna Matěje, jaké to pro vás bude s ním spolupracovat?

My jsme spolu už jednou byli, když jsem trénoval divizi v Roudném, takže tam žádný problém není. Samozřejmě jsme už zase o něco starší a chytřejší v tom, že se budeme chtít nastavit tak, ale nejenom s ním, ale se všemi, aby pochopili to, co po nich budeme chtít. A aby tomu dávali to, co se tomu dávat má a abychom byli úspěšní.

O víkendech jste častokrát také nastupoval za Sigi team po celé republice. Budete to teď muset oželet?

Byla to jedna z věcí, které jsem se nechtěl vzdát. Máme tam skvělou partu, vidíš se tam s klukama, se kterými jsem hrál. I kvůli tomu bylo těžké rozhodování. Ale věřím tomu, že se to podaří nějak skloubit. Samozřejmě na zápasy na všechny nebudu, ale nějaký prostor se tam snad najde. Jeden den o víkendu bude vždycky volný, a pokud ten termín bude takový, že mi to bude vyhovovat, tak určitě vždycky moc rád pojedu.

Jaké máte do sezony plány?

Cíle jsou vždycky ty nejvyšší. Naposledy jsem s Karlem Váchou mluvil asi čtyři týdny zpátky, protože měl zahraniční cestu, byl mimo republiku. Teď ale budeme mít v dalším týdnu schůzku a musíme si nastavit nějaká pravidla a říct si, co od toho očekáváme. Budeme se chtít ale prezentovat tak, že chceme být úspěšní. Minimálně tak, jako to bylo uplynulou sezonu.

Jak zatím probíhá příprava a co všechno máte v plánu?

Příprava nám začala v úterý 11. července, máme tedy za sebou tři tréninky. Měli jsme absolvovat turnaj v Soběslavi, který je kvalitně obsazený, ale kvůli tomu, že jsou dovolené a tak dále jsme to odhlásili. První zápasovou zkoušku budeme mít v neděli, měli jsme od pěti hodin hrát v Bavorovicích, ale jelikož nás dnes kontaktoval Český Krumlov, že narychlo odjíždí na soustředění, takže bychom to odehráli v Krumlově v 10:30 v neděli. Potom tam další týden máme MOL Cup se Soběslaví a nějaké vložené utkání s béčkem Táborska. Generálku sehrajeme 5. srpna v Chýnově. A 11. srpna v pátek začínáme sezonu doma s Třeboní.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama