Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští podstoupili první blok přípravy. Nový trenér zkouší mladíky

 
neděle, 2. července 2023, 22:09

Český Krumlov – Úvodní část letní přípravy mají za sebou krumlovští slavojáci. Místo trenéra Václava Domina, který nuceně skončil z rodinných důvodů, je převzal dosavadní trenér B-týmu a dorostu Zdeněk Šváb mladší, který si účinkování u prvního týmu před několika roky už vyzkoušel.

 „Moc se na to těším,“ říká bývalý hráč, jehož otec je v klubu dlouholetým sekretářem. „Je to pro mě výzva, jsem odchovanec Krumlova,“ dodal před vypuknutím přípravy. U A týmu už působil coby asistent trenérů Lubomíra Pintéra a Jiřího Svobody. Posledních osm let strávil u slavojáckého dorostu a zároveň vedl i béčko mužů, které letos slavilo postup z okresního přeboru po sedmi sezonách se vrátilo do krajské soutěže.

Zelenobílí v roli nováčka skončili v divizi A na sedmé příčce. Nový kormidelník bude chtít navázat na práci svého předchůdce. Za asistenty si vybral Pavla Lattnera, s nímž vedl dorost, a Františka Tůmu, který bude mít zároveň na starosti B-tým v I. B třídě.

Odešla trojice hráčů. Po letech cenných služeb kapitán Václav Novák, který dohraje kariéru v rodné Křemži, do Rakouska zamířili záložník Michal Strapek a forvard David Růžička. „Sice odešli tři hráči, ale budeme se snažit zapracovat mladé kluky, kteří mi prošli pod rukou v dorostu, ale i ty, které jsme měli po hostováních. Šanci by měl dostat každý. A jestli jí chytne za pačesy nebo ne, to už je pak na nich. Příchody jsou v jednání, konkrétní ale zatím nebudu,“ sdělil Zdeněk Šváb.

Poprvé se krumlovští fotbalisté sešli k tréninku v úterý 27. června, absolvovali čtyři tréninkové jednotky. Přes svátky budou mít volno „Už 5. srpna je první mistrák, takže proto začínáme dřív. Po svátcích přejdeme na tři tréninky v týdnu,“ řekl k průběhu přípravy nový kouč.

Slavojáky čekají nejen přípravná utkání, ale i domácí turnaj s kvalitní účastí třetiligových celků. O pohár města Český Krumlov si  15. července zahrají  Dukla Praha B, Táborsko B, juniorka Dynama a pořádající jedenáctka.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Ladislav Pouzar
 


 
Reklama