Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Luboš Pecka se loučil s bohatou kariérou doma v Lažištích

 
pondělí, 26. června 2023, 23:34

Lažiště – V krásném sportovním areálu se odehrál zápas FK Mladá Boleslav – TJ Dynamo České Budějovice, tedy dva ligové týmy, za které Luboš Pecka nastupoval v nejvyšší fotbalové soutěži v Česku. Na lažišťský pažit nastoupili bývalý spoluhráči Luboše Pecky z Mladé Boleslavi, Dynama České Budějovice a Tatranu Prachatice.

Mezi gratulanty nechyběl bratr Marek, syn Luboš a dcera Alena, která hájí barvy dívčího klubu Dynama Č. Budějovice. V úvodu poděkoval Lubošovi starosta Lažišť Jan Pěsta, který mu předal klíč od obce. Předseda klubu FK Lažiště, kde Luboš začal první fotbalové kroky, Jan Matulka a mnoho fanoušků na tribuně, ti všichni mu poděkovali ve stoje.

Luboš Pecka poděkoval všem, co přijeli, poděkoval fanouškům a popřál jim pěknou zábavu a pozval je na večer do společenského sálu obce, kde se spolu všichni rozloučíme, dodal na závěr. Předal kytičku manželce Aleně, která s ním dlouhý a pěkný fotbalový život trávila a jak dodal, někdy i trpěla, ale vždy to bylo fajn, což dokládá, že fotbal u Pecků vládne, neboť na pažit vyběhli Luboš Pecka, bratr Marek, syn Luboš a dcera Alena.

V utkání samotném nastoupil oslavenec za každý tým poločas, dcera Alena v dresu Dynama a syn Luboš v dresu Mladé Boleslavi.

Zkrátka sobotní fotbalové odpoledne patřilo Peckům a bylo to fajn. Po úvodu byl na tribunu vytažen dres s číslem 16, tedy s tím, se kterým strávil celou fotbalovou kariéru.

Před zahájením utkání zapívala Českou státní hymnu Pavlína Hubáčková slečna z Lažiště, po té ve středovém kruhu provedli slavnostní výkop Luboš a Alena Peckovi a utkání za řízení trojice rozhodčích Jan Jílek, Vladimír Fišer a Petr Břicháček začal.

Luboš Pecka je jihočeský rodák z Lažišť, kde začínal s prvními fotbalovými krůčky. Již v žákovském věku odešel do TJ Tatran Prachatice, odtud fotbalové kroky mířily v roce 2000 do Dynama České Budějovice. V nejvyšší soutěži se usadil po přestupu do Mladé Boleslavi v roce 2004.

V sezóně 2006 / 2007 se mu dařilo nejvíc a skvělou formu vyšperkoval korunou krále střelců se 16 vstřelenými góly. Významnou měrou se přičinil o 3. místo Boleslavi v lize. Na přelomu května a června 2007 byl povolán do českého národního týmu na zápas ve Walesu, kde byl náhradníkem.  Poté hostoval v druholigovém německém klubu Alemannia Cáchy, kde se však výrazněji neprosadil. V sezóně 2008/09 se vrátil do Mladé Boleslavi. V sezóně 2009/10 po operaci vyhřezlé ploténky půl roku nehrál. Přišla zranění a operace vyhřezlé ploténky a doba, kdy fotbal nebyl číslem jedna. Vystřídal různá zahraniční angažmá.

Bývalí spoluhráči jej požádali o pomoc v jeho rodném klubu, který padl až do okresní soutěže. Neváhal a sezónu 2022/2023 odehrál za FK Lažiště, kam dojížděl z Roudného, kde s rodinou bydlí. Byl tvůrčí osobností, kamarádem a zejména fotbalovou radostí strhl kluky k velmi dobrým výkonům. V Horní Vltavici běžela 81. minuta utkání a on svým posledním gólem ukončil bohatou fotbalovou kariéru.

Díky za ni Luboši znělo po utkání lažištským sportovním areálem. Běží poslední minuta exhibice a diváci vstávají, dlouhý potlesk, děkovačka, proudy šumivého sektu a slzy v očích velikána místního fotbalu. Jsou to emoce, které k tak pěknému utkání patří.

Za redakci přejeme Lubošovi hlavně zdraví, štěstí, rodinnou pohodu a ať jeho kroky budou mířit kamkoliv, ať jsou ty nejlepší.

SK Dynamo Č. Budějovice/Tatran Prachatice - FK Mladá Boleslav 6:6 (2:4)

Branky: Marek Pecka ml. a Luboš Pecka st. 2, Petr Benát a Jan Höschl - Radim Holub 3, Luboš Pecka st., Ondřej Švejdík a Jan Kysela.

Dynamo/Tatran: Neumann Karel - Pecka Luboš st., Pecková Alena, Hric Jakub, Jasanský Martin, Pecka Marek ml., Bouchal Petr, Kubiš David, Rožboud Stanislav, Pintér Tomáš, Adam Lukáš, Kostka Tomáš, Benát Petr.

Ml. Boleslav: Šeda Jan (Vašura Ondřej) - Pecka Luboš st., Pecka Luboš ml., Pecka Marek st., Stupár Martin, Kulvajt Tomáš, Sedláček Tomáš, Rajnoch Jan, Hric Dominik, Švejdík Ondřej, Holub Radim, Kysela Jan, Šmerda Jaroslav.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran