Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 30. kole krajského přeboru

 
středa, 14. června 2023, 11:13

Jihočeský kraj – Po třicátém kole jsou v krajském přeboru všechny tajenky rozluštěny. Už v předchozím kole se rozhodlo o krajském přeborníkovi, tím je mužstvo Jindřichova Hradce. V neděli prohrály Prachatice 0:1 v Milevsku a Tatran soutěž opustí. Se sezónou se fotbalisté rozloučí o nadcházejícím víkendu, kdy se hraje kompletní 16. kolo.

Výsledky 30. kola krajského přeboru:


SK Rudolfov – TJ Hluboká nad Vltavou 3:2 (2:1)

Góly: 4. Tlamsa, 42. Peiger, 68. Pouzar (pen.) – 38. a 64. (obě z pen.) Pecka. Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. ŽK: 2:5 (Novotný, Pouzar – Škoda, Funda, Kadlec, Hájek, Kössl). Diváků: 110.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Hajný – Prokeš, Pouzar, Šindelář, Vejvar (86. Boček), Peiger – Tlamsa (89. Štolba), Sládek (74. Toman). Trenér: Nárovec.

Hluboká: Konečný - Krejčí, Antoš, Rubick, Blažek - Hrachovec (59. Havlík), Funda (46. Rottenborn), Škoda, Pecka, Kadlec (64. Kössl) - Hájek (59. Křiváček). Trenér Kokeš.

Nejlepší hráči: celý tým - Krejčí

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): "Výborným a zodpovědným výkonem jsme dokázali eliminovat kvalitu Hluboké a zaslouženě vyhráli. Klíčovou roli sehrál Radim Pouzar, který na dva góly přihrál a navíc proměnil penaltu na 3:2. Radost z první jarní domácí výhry nám bohužel pokazilo nepříjemné zranění Marka Sládka, který si před koncem zápasu v souboji otočil koleno."

Radim Kokeš (trenér Hluboké): "Zápas byl obrazem současné situace na Hluboké. Problém je v tom, že hráči nechtějí. Jdou si pouze zahrát, nejdou ale vyhrát. Neplatí to o všech, ale zhruba polovina týmu to bere pouze jako zábavu. Pak by ale měli hrát zadarmo. Někteří chtějí pouze brát, nikoliv ale dávat, tak to je. Nerad dělám věci polovičatě, buď to dělám naplno s nějakým cílem, nebo to raději nedělám. Rudolfov byl lepší, chtěl vyhrát, takže zaslouženě bral tři body. My jsme pouze dotahovali a hráli si na něco, na co nemáme." 


FK Olešník – TJ Spartak Trhové Sviny 4:2 (1:2)

Góly: 24. Martinec, 59. Toth, 81. Lafata, 86. Dudek – 13. Macák, 14. Gažák. Rozhodčí: Kollmann – Frček, Kříž. ŽK: 3:3 (Miklík, Dudek, Lafata – Hruška, D. Kodras, M. Kodras). Diváků: 100.

Olešník: Tomášek - Vrážek, Nohava, Kalášek, Miklík - Toth, Heller (77. Chlumecký), Lafata, Dudek - Martinec, Maruška (56. Rožboud). Trenér Chlumecký.

T. Sviny: K. Brůha – D. Kodras, Tomek, Macák, Šafránek (73. V. Hruška) - Gažák, Rolínek (69. M. Kodras), Valut (84. Korčák), Borek, D. Brůha - O. Hruška. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Heller, Lafata - K. Brůha

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Olešník nastoupil ve zkušené sestavě a na hřišti to bylo od začátku vidět. My jsme jen běhali a byla otázkou času, kdy nám  dojde dech. První dvě šance měli domácí, ale nedali je, a tak přišel  trest a ve 14. minutě jsme vedli 2:0. Pak domácí  snížili, ale šance byly na obou stranách. Je škoda, že Gažák neproměnil samostatný nájezd a Macák hned na začátku druhé  půle jasnou tutovku. Asi bychom domácí potrápili více. Závěr zápasu už  jsme nezvládli, domácí otočili výsledek na svojí stranu a zaslouženě vyhráli.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Ve 20. minutě jsme měli vést 2:0, ale bohužel to bylo obráceně. Bylo dobré, že jsme do poločasu snížili. Hosté měli ještě dvě stoprocentní šance, ale samostatný únik vychytal náš gólman a při druhé šanci netrefil z malého vápna útočník hostů bránu. My jsme střídáním zvýšili aktivitu, zpřesnili hru a zápas otočili. Věřili jsme si, že jsme toho schopni. Pro diváky ideální zápas.“ 


FC Silon Táborsko B – FK Olympie Týn nad Vltavou 7:3 (2:1)

Góly: 43. a 68. Neužil, 59. a 77. Praveček, 7. Chotovinský, 64. Ott, 70. Činčura - 21. Brom, 84. Pešta, 87. Mezera. Rozhodčí: Dimitrov – M. Pečenka, Jarolím. ŽK: 3:4 (Voneš, Praveček, Kupka – Meidl, Mezera, Hudeček, Dobal). Diváků: 54.

Táborsko B: Hňup – Chotovinský, Pánek, Voneš (60. Kabeš), Mikuláštík (46. Alozie)– Kupka (66. Jíra), Praveček, Neužil, Činčura, Fulei (46. Hamr) – Ott (72. Pok). Trenér Vesecký.

Týn: Vachuta - Brom, Račák, Meidl - Dobal, Stoklasa, J. Hudeček (77. F. Hudeček), Štos (79. Pešta), Mezera - Herza, Ullrich. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: - Herza, Ullrich

Ohlas Táborska B doplníme

Václav Mareš (trenér Týna): „Výsledek je pro nás asi hodně krutý. Myslím si, že jsme odehráli výborný první poločas. Sice jsme dostali v páté minutě branku, ale dokázali jsme na ni brzy odpovědět, a kdybychom proměnili šance za stavu 1:1, mohl zápas možná vypadat úplně jinak. Své šance jsme ale neproměnili, a tak přišel trest pět minut před koncem prvního poločasu, kdy jsme po hrubé chybě našeho stopera inkasovali druhou branku. Hned na začátku druhého poločasu jsme šli sami na bránu, ale nedali jsme a vzápětí jsme během deseti minut dostali čtyři góly a o zápase bylo rozhodnuto. Táborsko mělo určitě více ze hry, ale my jsme měli nebezpečné brejky až do konce utkání. Myslím si, že to byl pro nás smolný zápas. Chtěl bych pochválit všechny dorostence, kteří do zápasu nastoupili.“


FK Protivín - FC AL-KO Semice 0:2 (0:0)

Góly: 70. P. Valach, 76. P. Keclík. Rozhodčí: Pečenka - Dimitrov, Jarolím. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Štěpka, Daniel Bečvář - Buchtele, P. Valach). Diváků: 120.

Protivín: Váverka -  Kvasnička, Kulík, Štěpka, Nedvěd - Kozák (73. Cvachovec), J. Vorel, Bečvář, David Bečvář, Urban (65. Leroy Abawata) – Martin Říha (35. Hrachovec, 83. Hodinka). Trenér Miroslav Říha.

Semice: Dvořáček - Sádlo, Listopad, Zborník, Pohnán – Buchtele (55. Forman), J. Keclík, P. Valach, Blažek (81. Linhart) – Hrala (63. M. Valach), P. Keclík. Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Pohnán, Dvořáček, Listopad

Miroslav Říha (trenér Protivína): „V posledním domácím zápase jsme prohráli derby se Semicemi bez vstřeleného gólu, takže určitě nejsme spokojeni. Ale takový je fotbal. První poločas byl spíše opatrný bez gólových příležitostí, a proto skončil bez branek. Od druhé půle bylo s přibývajícími minutami zřejmé, že kdo dá první gól, ten nejspíš vyhraje. My jsme své dvě šance nevyužili a byli jsme potrestáni dvěma slepenými góly. V 70. minutě jsme mohli korigovat a zápas ještě zdramatizovat, ale střelu Kuby Kozáka brankář s pomocí tyče zneškodnil. Pak už nás hosté do žádné šance nepustili. Celkově vyrovnané utkání zaslouženě vyhráli efektivnější hosté ze Semic.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Protivínu jsme měli co vracet. V posledním utkání doma jsme dostali pověstného bůra. Celou dobu nás provázel velký liják, a myslím, že hlavně v druhém poločase jsme se s tím vyrovnali lépe. V zápase bylo hodně šancí na obou stranách a nás několikrát podržela obrana v čele s brankářem Dvořáčkem. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a už vyhlížíme poslední zápas doma proti Dražicím.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Gól: 10. Přibyl. Rozhodčí: Lepič - Smola, Hrušková. Delegát: Peterka. ŽK: 1:1 (Pich – Luňáček). Diváků: 200.

Milevsko: Lalák – Pich, Vakoč, Marvan, Málek – Kotrba, Souček, Bártík (88. Imbr), Přibyl (83. Süsmelich) – Hadáček, Petřík (75. Kosobud). Trenér Strnad.

Prachatice: Hopfinger - Jaroslav Rauscher, Legdan, J. Pravda (22. Řezník), Luňáček - Kovář (60. Toušek), Miesbauer (81. Bajčík), Král, Jakub Rauscher, Fürbach (70. Brom) - Makoš. Trenér Bajčík.

Nejlepší hráči: celý tým - Legdan

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Zápas s Prachaticemi byl pro mě posledním, protože po šesti letech u mužstva končím. Chtěli jsme vyhrát, abychom vyvrátili různé spekulace, které se při pohledu na tabulku objevily, a to se podařilo. První půlka se hrála v naší režii a Přibyl dal nádherný gól. Druhá půlka už nebyla optimální, přesto jsme si tři dobré šance vypracovali. Hosté trefili břevno, my zase tyč, takže si myslím, že výsledek je odpovídající.“

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): „Nikdy jsem se nevymlouval na marodku, která zasahovala do sestavy, ale tentokrát již to byl extrém. Kromě pěti zraněných chyběl z pracovních důvodů náš na jaře nejlepší hráč David Kováč. Navíc se po dvaceti minutách zranil kapitán Jirka Pravda. Dík všem, kteří to vzali za ně, jak hráči na pomezí áčka a béčka, tak i dorostenci. Odvedli to, na co měli, ale proti Milevsku jsme tentokrát neměli ani na bod. Soupeř byl lepším týmem a zaslouženě zvítězil.“


TJ Dražice – TJ Osek 3:2 (2:0)

Góly: 35. Běhoun, 41. D. Štecher, 52. Böhm - 73. Lávička, 90. (pen.) Němeček. Rozhodčí: Cigáň - Němec, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Sigmund). Diváků: 200.

Dražice: Počinek - Pražma, Bareš, Novotný, Studenovský - Vačlena, D. Štecher, Böhm (85. Žamboch), Jakub Stuchlík (79. Jaroslav Stuchlík) - Horka, Běhoun (90. Páša). Trenér Jaroš.

Osek: Zelenka – Kuneš, Němeček, Carda, Matěj Čapek – Hosnedl, Šrámek, Sigmund, Lávička – Sládek, Jiřík (88. Tomeš). Trenér Vašica.

Nejlepší hráči: celý tým - Sigmund

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): V tomto posledním a důležitém domácím zápase jsme vlivem zranění hráčů a změně hracího dne nastoupili stejně jako soupeř ve značně improvizované sestavě. Od začátku zápasu jsme byli lepší a svou převahu jsme potvrdili dvěma góly, soupeř měl jenom jedinou střelu. V úvodu druhé části jsme přidali třetí gól po pěkné akci na jeden dotek a soupeř korigoval výsledek až v samém závěru dvěma góly. S torzem týmu se nám tedy podařilo vybojovat potřebné body  k záchraně a oslava s našimi fanoušky mohla začít.“

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Vzhledem ke skutečnosti, že byl změněn termín utkání, cestovali jsme do Dražic v hodně oslabené sestavě. Neměli jsme brankáře, musel chytat hráč z pole. Vepředu hráli dva mladí kluci, které jsme viděl poprvé v životě. Čekali jsme, s čím na nás vyrukují domácí. Bylo vidět, že hrají o všechno a dlouhými nákopy se tlačili dopředu. Dlouho jsme odolávali, pak se ale Dražicím podařilo dvakrát ze vzduchu skórovat. Do druhého poločasu jsme přeskupili sestavu a zkoušeli jsme ještě něco vymyslet. Domácí nám dali brzy třetí gól, to ale bylo z jejich strany vše. Zbytek zápasu se odehrával na polovině Dražic. Domácí jsme do ničeho nepustili, z penalty se nám podařilo snížit a pak přidat ještě druhý gól, víc už jsme ale toho nestihli. V sestavě, v jaké jsme dorazili, jsme ostudu neudělali.“


SK Jankov – FK Jindřichův Hradec 1910 1:1 (0:0)

Góly: 53. Hüttner – 60. Škarda. Rozhodčí: Šťastný - Nedvěd, Vican. Delegát: Krauskopf. ŽK: 2:1 (Hanzlík, Fajtl - Strejček). Diváků: 108.

Jankov: Komrska – Borovka, Fajtl, Kočí, Jirkovský – Vokurka, Hanzlík, Votava, Hüttner (88. Beníšek), Řepa – Kočer (90. A. Píša). Trenér Řezníček.

J. Hradec: Cettl – Fical (57. Strejček), Koktavý, Rejthar, Madar - Waník, Völfel, Votava, Škarda, Janák – Toman. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Komrska, celý tým – Škarda, Rejthar

Petr Maxa (vedoucí mužstva Jankova): „Asi se nebudu mýlit, když náš výkon označím za nejlepší v sezóně, určitě na jaře. Abychom mohli uspět s nejlepším týmem v soutěži, potřebovali jsme od každého hráče předvést jeho maximum, nějaké to štěstí a také třeba „Den blbec“ hostujících borců. A to se všechno sešlo, včetně nadstandardního výkonu gólmana Jirky Komrsky. Hradec byl více v držení balónu, ale dlouhou dobu jsme ho do větších šancí nepouštěli. Ba naopak jsme sami mohli dvakrát udeřit jako první, ale nestalo se. V závěru poločasu chytil první gólovku Komrska a za chvíli kopal Toman penaltu, kterou neproměnil, což byl ten mnou zmiňovaný „Den blbec“. V 53. minutě jsme šli do vedení po pěkné střele Hüttnera, ale za sedm minut hosté vyrovnali. Závěrečná půlhodina byla divoká. Hradec měl několik šancí, ale skvělého Komrsku už překonat nedokázal. A to ani po rohových kopech v nastaveném čase, při kterých to bylo o infarkt. Kluci nechali na hřišti duši a ten bod si zasloužili. Hradci gratuluji k povedené sezóně a návratu do divize.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Domácí podali velmi bojovný výkon a my jsme stejně jako v minulém utkání neměli dostatek důrazu v šestnáctce soupeře. Dovolili jsme si zahodit i penaltu.“


FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 0:5 (0:2)

Góly: 39. Vrána, 44. Matoušek, 50. Hromádka, 56. Rezek, 68. Radosta. Rozhodčí: Leiš - Krčín, Dimitrov. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Smola, Zahrádka - Širhal, Schneider). Diváků: 68.

Strakonice: Lízal  – Rybák, Rozhoň, Smola, Jandera (60. Linhart) – Pomej, Zahrádka (38. Boukalík) – Štöger, Bílý, Chalupa - Máška. Trenér Čakrt.

Třeboň: Kopecký - Rezek (60. Schneider), Širhal, Tůma, Zavadil (63. Týnavský) - Kubata, Radosta, Hromádka (83. Vranovský), Matoušek, Vrána (74. Franěk) - Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Smola - celý tým

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Náš trenér měl před zápasem velké problémy se sestavou. Musel povolat i hráče z „B“ týmu a do základu nastoupili i dva hráči s nedoléčenými zraněními, což se projevilo na hře a bohužel i na výsledku. Do 36. minuty byla hra vcelku vyrovnaná a téměř bez ohrožení branky z obou stran. V této minutě musel odstoupit kapitán Zahrádka a hosté začali na hřišti kralovat. Ve 38. minutě se Matoušek ještě lobem neprosadil, ale ve 40. minutě už se hostující Vrána trefil na 0:1. Ve 42. minutě Hromádka trefil z vápna břevno. Ve 44. minutě ztráta balonu před vápnem znamenala gól Matouška na 0:2. Ve druhém poločase se v 51. minutě prosadil utaženou střelou k tyči Hromádka - 0:3. Třetí gól domácí srazil na kolena a hosté si na hřišti dělali co chtěli. V 58. minutě opět Hromádka dal na 0:4. V 69. minutě Radosta uzavřel debakl domácích na 0:5."

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme se snažili být často na míči. To se nám dařilo a dobývali jsme obranu Strakonic. Strakoničtí hrozili pouze z brejků, ty se jim však moc nevedly. Bylo otázkou času, kdy se nám povede vstřelit první branku. Domácí odolávali až do 39. minuty, kdy první branku vstřelil Vrána. Další branku přidal Matoušek ve 44. minutě do šatny. Ve druhém poločase jsme pokračovali a postupně jsme navyšovali skóre. V 50. minutě dal gól Hromádka, v 56. minutě Rezek a v 68. minutě Radosta. Utkání mohlo skončit i větším rozdílem. Měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák