Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Vydařené rozlučky Katovic a Soběslavi

 
neděle, 11. června 2023, 20:47

Čechy – Předčasného volna si užívaly Slavoj Č. Krumlov a vítězný Sokol Lom. Derby v podzámčí se předehrávalo již 31. května. V posledním kole divizní sezony uspěly v derniéře oba jihočeské celky a venku dokázaly bodovat. Druhá Soběslav přivezla bod z dalekých „Mariánek“ a přidala do klubové historie další milník. Oslabená družina Katovic zabrala v Hořovicích a zajistila si umístění v první pětce. Divizi opouští trio Horní Bříza, Tochovice a Rokycany.

Výsledky Jihočechů ve 30. kole divize A


SK Hořovice – SK Otava Katovice 1:3 (1:2)

Góly: 26. Wacker – 25. Hnídek, 40. D. Bálek, 90. Požárek. Rozhodčí: Makovička – Novotný, Kotalík. ŽK: 1:0 (Vokůrka). Diváci: 100.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Motl – Hnídek (86. Habor), Kotrba, Kahuj, Sládek, D. Bálek – Požárek. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Vyhráli jsme poslední zápas a všechno vyšlo na jedničku. Pro některé z nás to byl bohužel poslední zápas v Katovicích, a to je to sladší vítězství. Začalo to přeběhnutím černé kočky přes cestu hned za Strakonicemi a vypadalo to na další nepodařený výlet. V Nepomuku jsem poprvé porušil životosprávu a dal si plechovku piva. V kabině jsem pak poprosil kluky, ať makají a dojdou si pro páté místo v tabulce. Rvali se o to a naprosto zaslouženě vyhráli. Za to jim patří velké díky. Užili jsme si dokopnou a teď nás čeká na chvíli odpočinek. Byla to skvělá sezona. Díky.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 1:1 (0:0)

Góly: 60. Holub – 61. Hoffmann. Rozhodčí: Šiška – Fencl, Kříž. ŽK: 1:1 (Pěček – Dumbrovský). Diváci: 200.

Soběslav: Červenec – Hoffman, Boháč, Kubart, Větrovský – Mazouch (46. D. Vaněk), Bouchal, Bříza (46. Boucník), Kutner, Dumbrovský – Hájek. Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráči: Hoffmann

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Zápas se z naší strany nesl trochu v ospalém tempu. Na naší hře byla znát únava z dlouhé cesty a udržet nasazení v posledním utkání, kde už prakticky o nic nešlo, bylo složité. Chyběl nám dostatečný pohyb bez míče a pozdě jsme dostupovali soupeře v jeho rozehrávce. Navíc dalším naším problémem byla nedostatečná komunikace při součinnosti v bránění. Soupeř byl v utkání o něco málo aktivnější. Těžil zejména z rychlým a přesných diagonálních přihrávek, kterými rychle otáčel hru a z rychlé hry svých křídelních hráčů. V 60. minutě šel soupeř do vedení, když jejich útočník sám prošel středem hřiště díky nedůrazu v naší obraně a propálil brankáře. Hned na to jsme ale odpověděli asi jediným naším rychlým přechodem v utkání, když Venca Hoffmann proletěl po levé straně hřiště, obešel svého obránce a ve vápně potově zakončil. Zbytek utkání se už spíše dohrával. Výjimkou byla akorát situace, kdy po přesné průnikové přihrávce šel Dan Vaněk sám na brankáře, ale prostřelit ho nedokázal. Naše vítězství by ale nebylo po předvedené hře zasloužené a remíza je myslím pro obě družstva odpovídající.“


FK Slavoj Český Krumlov - TJ Sokol Lom 2:1 (1:1)

Předehráno 31. května 2023. Více zde.


Ostatní výsledky

SK Klatovy – SK Aritma Praha 3:1 (2:1), 18. Holík, 30. Presl z pen., 62. Krejčiřík – 10. Novotný.

FC Rokycany – FK Komárov 2:0 (1:0), 25. Matas, 85. Procházka.

FK Viagem Příbram – SK Petřín Plzeň 4:0 (1:0), 3. Zeronik, 53. a 84. Antwi, 91. Popovič.

SK Tochovice – SK Horní Bříza 4:1 (3:0), 3., 6. a 32. Sirotek, 59. Vlček – 84. Čeliš.

TJ Jiskra Domažlice – SK Senco Doubravka 3:1 (2:1), 1. Copák, 9. Novák vl., 87. Staněk – 35. Uzlík


Napsal(a) Václav Kucul | Foto Tomáš Danko
 


 
Reklama