Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V divizním derby získal body Č. Krumlov, Lom porazil 2:1

 
středa, 31. května 2023, 23:06

Český Krumlov – Ve středeční předehrávce 30. kola divize A hostil o udržení bojující krumlovský Slavoj v posledním regionálním derby postupující Sokol Lom. Jistý a zasloužený vítěz divize nenaplnil roli favorita a podlehl Č. Krumlovu 1:2. Ten se tak radoval ze záchrany v soutěži. Oba celky zakončí sezonu už v sobotu.

Krumlovští konečně doma zabodovali naplno a třetí jihočeské derby za sebou překlopili na vlastní stranu. Lom začal dobře, vytvořil si převahu a již v 8. minutě se po Nešického centru prosadil hlavou Javorek.

Domácí mohli ve 20. minutě odpovědět Vaňkem, ale Novákův centr poslal hlavou jen do tyče. Pět minut nato střelu lomského Marka Nováka zblokoval Svoboda se štěstím na roh.

Ve 37. minutě ještě stačil Matoušek vyrazit Vaňkův pokus po standardce, ale po následném rohu už kapituloval po dorážce Vaňka.

Na konci první půle vystrašil brankáře Beránka exligista Nešický, jehož rána za šestnáctkou skončila na tyčce.

V úvodu druhé poloviny, do které už nezasáhl zkušený Javorek, se dostal do úniku čerstvý Kubovský, pálil však do brankáře. V 55. minutě nevyzrál Vaněk na Matouška, zakrátko pálil Nešický z dálky znovu do tyče.

V 73. minutě si hosté nepohlídali roh, Novák našel na vápně osamoceného Kabeleho, jehož volej skončil u levé tyče Matouškovy branky. V závěru měl Lom drtivý tlak, domácí ale těsný náskok uhájili.

Ohlasy po derby

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Styl, jakým jsme dnes hráli proti Lomu, jsme produkovali na podzim. Nevím, proč jsme takhle nehráli celé jaro. Přitom jsem přesvědčený, že to v těch hráči bylo. Nevím, jestli je to mládím, že ti kluci neumí hrát pod tlakem. Je třeba hrát zodpovědně, a když se k tomu přidá trocha fotbalovosti, tak to jde. Soupeř určitě nic nevypustil, chtěl u nás získat body. Nám se vyplatilo, že jsme poslali zkušeného Láďu Vávru na beka. Do Komárova už můžeme jet s čistou hlavou udělat si žízeň na dokopnou.“

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Dali jsme první gól a dalších zhruba deset minut bylo z naší strany dobrých. Pak jsme ale začali hrát profesorsky, domácí tým převzal iniciativu, vyrovnal a v druhé půli už jsme se nemohli pořádně chytit. Začali jsme hrát, až když soupeř zvýšil na 2:1, a to bylo špatně. Soupeř, který hrál o záchranu, to dokázal potrestat. Ze závěrečného tlaku jsme nic nevytěžili. V sobotu se rozloučíme s postupovou sezonou na domácím hřišti proti Tochovicím a první místo patřičně oslavíme.“

FK Slavoj Č. Krumlov – Sokol Lom 2:1 (1:1)

Góly: 38. Vaněk, 73. Kabele – 8. Javorek. Rozhodčí: Izugrafov – Žemlička, Žurek. Delegát: J. Urban. ŽK: 4:1 (Svoboda, Parakhnenko, Kolář, Beránek – Mácha). Diváků: 187.

Č. Krumlov: Beránek – Vávra (80. Trmal), Svoboda, Kabele, Kolář – Parakhnenko (81. Kordík), Matuška, V. Novák, Strapek – Růžička, Vaněk (80. Vonášek). Trenér Domin.

Lom: Matoušek – Vysušil, Brabec, Slavík, Mácha – Škrleta (73. Rabiňák), Nešický, Schramhauser (46. Tauber), Javorek (46. Kučera), M. Novák (46. Kubovský) – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Ladislav Pouzar
 


 
Reklama