Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav udržela druhé místo, vítězná rozlučka trenéra Domina

 
neděle, 4. června 2023, 19:48

Čechy – Konec sezony už mají v týmech postupujícího Sokola Lom a Slavoje Č. Krumlov, který naposledy pod taktovkou kormidelníka Václava Domina zvítězil jasně v Komárově. V Táboře se slavilo a loučil se u toho s kariérou legendární záložník Jan Šimák. V Katovicích se oficiálně rozloučil kvůli zdravotním potížím s kolenem exligista Jindřich Kadula, v Soběslavi zase po 12 letech skončil záložník Tomáš Mazouch. Spartak udržel výtečné druhé místo a dosáhl tím největšího úspěchu. Katovičtí nezvládli závěrečné minuty s béčkem Domažlic, dvakrát inkasovali a po přestřelce prohráli 3:4.

Výsledky Jihočechů ve 29. kole divize A


FK Komárov – FK Slavoj Český Krumlov 1:5 (0:1)

Góly: 85. Vajs – 11. a 75. Vávra, 77. Vonášek, 87. Kolář, 89. Gelnar. Rozhodčí: Šiška – Kastl, Šálková. ŽK: 1:2 (Lang – Vaněk, Matuška). Diváci: 90.

Č. Krumlov: Beránek (81. Švec) – Trmal, Kabele, Svoboda, Kolář – Parakhnenko (46. Vonášek), Novák, Matuška, Vávra – Vaněk (78. Gelnar), Růžička. Trenér Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Hráči si šli zahrát na pohodu s cílem vyhrát, aby si udělali radost na dokopnou. Všem škarohlídům jsme aspoň ukázali, že tu divizi nehrajeme nadarmo. Domácí potřebovali získat minimálně bod a byli nepříjemní. Komárov si vytvořil nějaké šance, které Beránek vychytal. Za stavu 0:3 kopali domácí penaltu, náhradník Švec ji chytil, ale proti dorážce už byl bezmocný. Domácí pak hru otevřeli a my jsme z brejků dali ještě dva góly. Ani Lom nám nedal nic zadarmo, a i dnes jsme se to museli vybojovat. Ukázalo se, že do divize patříme.“


TJ Sokol Lom – SK Tochovice 1:0 (0:0)

Gól: 82. (pen.) Slavík. Rozhodčí: Šulcová – Holakovská, Žemlička. ŽK: 1:1 (Slavík – Škrleta). Diváci: 175.

Lom: Matoušek – Slavík, Brabec, Vysušil – Schramhauser, Nešický, Skopec, Javorek (46. Škrleta), Novák (73. Grobár) – Šimák (58. Tauber), Musiol (58. Kubovský). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Šimák, celý tým

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Prvních dvacet minut jsme hráli výborně, měli jsme nějakých čtyři, pět šancí, ze kterých jsme mohli dát gól. Pak jsme polevili v koncentraci a zbytkem zápasu jsme se spíš protrápili. Byli jsme sice i nadále lepším týmem, nebylo to ale úplně to, co jsme si představovali. Šlo ale o poslední zápas, postup jsme měli zajištěný a i s tímto vědomím nebylo vyladění se na utkání stoprocentní. Ale zaplať pánbůh, že jsme vyhráli a jdeme slavit.“


FK Spartak Soběslav – FC Rokycany 2:1 (0:0)

Góly: 75. Kubart, 82. Dumbrovský – 65. Eger. Rozhodčí: Trska – Švorc, Andras. ŽK: 2:5 (Hájek, Kutner – Horváth 2, Růžička, Matas, Zajíček). ČK: 0:1 (72. Horváth). Diváci: 307.

Soběslav: Červenec – Hoffmann (88. Bříza), Kubart, Boháč, Větrovský – Vaněk F., Bouchal, Boucník (77. Hromada), Mazouch (61. Dumbrovský) – Hájek, Vaněk D. (61. Kutner). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráči: Mazouch

Richard Florián (trenér Soběslavi): „V utkání jsme vsadili opět na hru se dvěma útočníky. Během prvního poločasu jsme si dokázali vytvořit řadu šancí. Bohužel jsme ale branku nevstřelili. Soupeř hrající o záchranu nám sice otevíral ve svých obranných řadách hodně prostoru pro kombinaci, nám ale chyběla rychlost a důraz ve finální fázi. V druhém poločase se nám podařilo oživit a zrychlit hru dvojím střídáním. Soupeř ale využil ojedinělé příležitosti a po rychlého brejku šel do vedení. Naši hru to ale směrem dopředu nepoznamenalo. Stále jsme byli schopní soupeře tlačit a k tomu nám navíc pomohlo i vyloučení jednoho z protihráčů po druhé žluté kartě. Z následné standardky ještě gól nepadl, když Filip Vaněk natrefil spojnici brány, ale chvíli na to se po další standardce z křídelního prostoru trefil hlavou Tomáš Kubart, pro kterého to byl první gól v našich barvách. Deset minut na to přidal vítězný gól Dominik Dumrovský, který prokázal společně Filipem Vaňkem své rychlostní dispozice. Filip přesprintoval s míčem obránce a naservíroval míč do prázdné branky Dominikovi, který nabíhal do vápna po čtyřicetimetrovém sprintu. Tři body pro nás znamenají jistotu druhého místa v konečné tabulce a navíc vítězství v tabulce domácích zápasů. V posledním domácím utkání v historicky nejúspěšnější sezóně se navíc rozloučil dlouholetý hráč Tomáš Mazouch, kterému tímto děkujeme na jeho skvělé služby.“


SK Otava Katovice – TJ Jiskra Domažlice B 3:4 (1:1)

Góly: 37. Habor, 64. Požárek, 74. Janoch – 16. Holík, 61. Voves, 89. Hojda, 90.+3 (pen.) T. Korelus. Rozhodčí: Popelka – Hlaváček, Guntiš. ŽK: 1:6 (Motl – L. Korelus 2, Bílik, Copák, Voves, Vlček). ČK: 0:1 (84. L. Korelus). Diváci: 273.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Motl – Hnídek (62. Požárek), Kotrba, Sládek (79. Rejšek), Kahuj, D. Bálek – Habor. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Zápas jsme měli vyhrát. Byli jsme lepší, bohužel jsme dostali čtyři góly. Přijde mi, že každý nakopnutý balon do našeho vápna skončí v naší bráně. Bráníme totálně nedůsledně. Měli jsme šance, vedli jsme 3:2, když jsme zápas otočili. Už jsme si mysleli, že vyhrajeme, ale fotbal se hraje 95 minut a nastavení jsme nezvládli. Nakopnutý míč do vápna, volný hráč z toho vyrovnal a za minutu přišla ještě penalta. Všechno špatně. Měli jsme to pojistit na 4:2 a byl klid. Druhý poločas jsme byli lepší, ale posledních pět minut vše degradovalo. Již jsem si myslel, že Horní Břízu nic nepředčí, kdy jsme dostali gól v nastavení. Ale tohle byla hrůza, navíc jsme hráli proti deseti. Vše se mělo dohrát jinak a získat tři body.“


Ostatní výsledky

SK Senco Doubravka – Mariánské Lázně 2:4 (1:2), 35. Roubal, 77. Vacata – 21. Cinkanič, 31. (pen.) Kopta, 61. Nový (vlastní), 76. Patrovský.

SK Horní Bříza – SK Klatovy 0:3 (0:1), 45. Janda, 62. Vacek, 72. Holík.

SK Aritma Praha – FK Viagem Příbram 2:0 (1:0), 21. Macháček, 84. Ielitro .

SK Petřín Plzeň – SK Hořovice 1:1 (1:1), 28. Demeter – 23. Puchmertl.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Tomáš Danko
 


 
Reklama