Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

McDonalds cup 2023 zná krajské finalisty i na okrese Prachatice

 
sobota, 13. května 2023, 17:06

Vimperk - Letos již 24. ročník fotbalového turnaje, který pořádají McDonalds cup ČR, Fotbalová asociace ČR a Asociace školních sportovních klubů opět slibuje desítkám tisíců účastníků nespočet skvělých sportovních zážitků a fotbalové radosti. Takto je prezentován letošní ročník největšího turnaje pro základní školy a jejich první stupeň a od letošního roku se turnaj rozšířil o kategorii pro malotřídky. Jde o největší a nejstarší fotbalový turnaj v této kategorii v České republice.

Ve vimperské Šumava aréně se v kategorii 4 – 5 tříd utkalo jedenáct týmů, ZŠ TGM Vimperk, ZŠ Smetanova Vimperk, ZŠ Zlatá stezka Prachatice, ZŠ Národní Prachatice, ZŠ Vlachovo Březí,  ZŠ Husinec, ZŠ Stachy, ZŠ Vacov, ZŠ Zdíkov, a ZŠ Čkyně. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, kde hrál každý s každým, první dva ze skupin postoupily do semifinále, kde se utkaly napříč se soupeři z druhé skupiny a vítězové finále, poražení o 3. místo a zbylé týmy o umístění.

Velká porce zápasů byla perfektně zorganizovaná pedagogem, učitelem tělesné přípravy ZŠ Smetanova Vimperk Karlem Novým, který převzal štafetu po Janu Líkařovi, jenž okrskové kolo do Vimperka přivedl a dlouho jej organizoval. Dnes v důchodu si to nemohl nechat ujít a přišel se podívat a podpořit bývalé kolegy i zafandit malým fotbalistům.

Karel Nový společně s kolegy, žákyněmi devátých tříd a žáci s dorostenci fotbalového oddílu TJ Vimperk, kteří rozhodovali zápasy, zvládl vše na jedničku. Poněvadž turnaj je v zájmu FAČR ČR byl přítomen Ondřej Málek grasrsroots Prachatického okresu, který je zároveň předsedou komise mládeže na okrese a aktivně pomáhal, hledal talenty a vedl tým ZŠ Smetanova Vimperk.

Turnaj se vydařil,  i když v druhé polovině se zatáhlo a pršelo, mrholilo a opět pršelo, ale fotbalisti i fotbalistky vše zvládli na jedničku a po zajímavých bojích ve skupinách přišlo rozluštění. Zápasy ve skupinách určily, že o postup do krajského finále se utkaly v semifinále Husinec se ZŠ Vacov a ZŠ Smetanova Vimperk proti ZŠ Zlatá Stezka Prachatice.

Semifinále nabídla velmi pěkné zápasy a všichni hráči ukázali, že fotbal hrát umí. Do finále postoupili žáci ZŠ Smetanova Vimperk a ZŠ Vacov o bronz se utkali Husinečtí se Zlatou Stezkou Prachatice. Obě utkání byla vrcholem celého dne a určila, že ve finále se utkají ZŠ Smetanova Vimperk se ZŠ Vacov.

Finále nabídlo výborný zápas a všichni hráči nechali na hřišti zbytek sil a hlavně bavili uměním kliček, střel a výborných výkonů brankářů. Zápas byl až do konce otevřený a Vimperští o svém prvenství rozhodli až v závěru. Po vítězství 3:1 si kromě medailí a poháru odnáší i postup do krajského finále v Písku, které se uskuteční 18. května v Písku.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama