Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Poločasový koncert Soběslavi, Lom udolal urputně bránícího nováčka

 
neděle, 30. dubna 2023, 18:45

Čechy – Nejlepší obrana v soutěži odolala proti krumlovskému Slavoji. Ten se musel v domácím prostředí spokojit s bodem. První Lom nezaváhal s nováčkem Komárovem a po hodině hry zúročil převahu ve dva góly. Soběslav si na trávníku poslední Horní Břízy v první půli dělala, co chtěla. Do přestávky nasázela čtyři góly a druhé dějství mohla zvlnit v tempu. Katovičtí si v Klatovech nepohlídali zkušeného borce Antonína Presla, který jim ze sedmi gólů nastřílel hned čtyři. Otava se vracela domů s hokejovým debaklem.

Výsledky Jihočechů ve 24. kole divize A


FK Slavoj Český Krumlov – SK Hořovice 0:0

Rozhodčí: Pena – Mičan, Mazanec. ŽK: 2:0 (Kuna, Matuška). Diváků: 196.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Svoboda, Kolář – Parakhnenko, Matuška, Novák, Vávra – Růžička (46. Strapek), Kuna. Trenér Domin.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „První půli jsme nezachytili, hráli jsme lehkovážně a na náhodu. Hořovice měly svou kvalitu, hrály běhavý fotbal a nepustily nás do šance. O přestávce jsme to trochu přeskupili a za druhou půli jsme si zasloužili vyhrát. Šance na to byly, skórovat mohl Parakhnenko, sám na brankáře běžel Kuna. Hosté se naopak k ničemu nedostali. Každopádně naše zlepšení ke třem bodům nevedlo a remíza je asi spravedlivá.“


TJ Sokol Lom – FK Komárov 2:0 (0:0)

Góly: 63. (pen.) Slavík, 88. Vysušil. Rozhodčí: Hamouz – J. Beneš, A. Beneš. Diváků: 160.

Lom: Matoušek – Škrleta, Brabec, Slavík, Grobár – Skopec – Schramhauser (76. Kučera), Nešický (76. Kubovský), Javorek (65. Šimák), Novák (84. Vysušil) – Tauber (65. Musiol). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Soupeř se zaměřil na bránění a bylo to hlavně o tom, kdy se nám podaří vstřelit první gól. Soupeře jsme jinak za celý zápas k ničemu nepustili. Šance jsme měli v prvním i ve druhém poločase, gól jsme ale dali až v 63. minutě z penalty. Škoda, že jsme víc nevyužívali strany, abychom se k nim lépe dostávali. Útoky jsme hodně tlačili středem, jinak ale byla naše hra dobrá. Hráli jsme trpělivě a věřili jsme, že je jen otázka času, kdy dáme gól. Odehráli jsme další zápas s nulou vzadu, získali jsme tři body, takže jsme spokojeni.“


SK Horní Bříza – FK Spartak Soběslav 2:4 (0:4)

Góly: 46. a 53. (pen.) Kraček – 31. a 34. D. Vaněk, 1. F. Vaněk, 39. Kutner. Rozhodčí: Glogar – Lafek, Hes. ŽK: 2:3 (Šmíd, Šebek – Zeman, Pavlík, Kutner). Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Zeman, Boháč, Kubart, Pavlík (61. Větrovský) – F. Vaněk (91. Hromada), Bouchal, Boucník (61. Hoffmann), Kutner, Mazouch (69. Dumbrovský) – D. Vaněk (61. Hájek). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráč:  F. Vaněk

Richard Florián (trenér FK Spartak Soběslav): „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V první části jsme předváděli dobrý fotbal. Zásluhou skvělého nástupu jsme šli hned v první minutě do vedení díky gólu Filipa Vaňka. Soupeř sice urputně bránil svoji polovinu hřiště a těžil ze silového pojetí ve středu pole, což komplikovalo náš postupný útok. My jsme ale dokázali těžit z rychlých útoků a standartních situací, kdy jsme si vyvářeli řadu brankových příležitostí. Do konce poločasu jsme dokázali zvýšit skóre na uspokojivý stav 4:0 v náš prospěch. O branky se dále postarali Dan Vaněk, který dal druhý a třetí gól, a Aleš Kutner, který vstřelil hlavou naši čtvrtou branku po krásně zahraném rohu Filipa Vaňka. Do druhého poločasu jsme ale nevstoupili dobře. Chyběla nám správná koncentrace a mysleli jsme, že utkání je už rozhodnuto. Soupeř toho využil hned v první minutě druhého poločasu a snížil námi lehce darovaných gólem na 1:4, který pramenil ze špatné komunikace mezi brankářem a obranou. O pár minut později následoval druhý gól po nesmyslné penaltě, kterou bohužel vytvořil náš brankář laciným faulem. V tom okamžiku jsme zbytečně hodně znervózněli. Kupili jsme jednu chybu za druhou a darovali soupeři, který tím velmi ožil, spoustu zbytečných příležitostí. Hru se nám podařilo alespoň částečně oživit střídáním. Další gól, který by byl pojistkou našeho vítězství, jsme však i přes řadu jasných příležitostí nedokázali vstřelit a tak jsme se museli k naší první venkovní jarní výhře protrápit až do konce utkání."


SK Klatovy 1898 – SK Otava Katovice 7:3 (5:1)

Góly: 15., 26., 45. a 74. Presl, 29. Marek, 42. Brabec, 55. Krejčiřík – 3. Janoch, 57. Motl, 79. Uher. Rozhodčí: Štefan – Jakl, Gerhardt. ŽK: 1:5 (Vacek – Chylík, Kostka, Uher, Habor, Bálek). Diváků: 250.

Katovice: Provazník (46. Těžký) – Janoch, Kostka (63. D. Bálek), Chylík (46. Habor) – Cibulka, Kotrba, Sládek, Motl - L. Bálek, Hnídek – Uher. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „V Klatovech jsme totálně propadli v prvním poločase, pět inkasovaných gólů se jen tak nevidí. Přitom jsme začali dobře. Dostali jsme se do vedení a ještě jsme šli sami na bránu. Potom nastal totální průchoďák v obraně. Do druhého poločasu jsme vystřídali, trochu přeskupili řady a dohráli zápas se ctí. Měli jsme plno šancí a najednou to šlo. Výsledek je příšerný, ale musíme jej přijmout a soustředit se na domácí zápas proti Tochovicím.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – SK Senco Doubravka 2:3 (2:3), 18. Červený, 20 Trenkwitz – 28. a 33. (pen.) Roubal, 36. Bedrna (vl.).

SK Tochovice – SK Petřín Plzeň 1:4 (0:0), 75. (pen.) Sirotek – 55. Demeter, 61. Šimáně, 62. Zajíček, 65. Tříska.

FC Rokycany – TJ Jiskra Domažlice B 2:4 (1:0), 27. Karlíček, 48. Nový – 63. a 66. Jahn, 70. a 83. Copák.

FK Viagem Příbram B - FC Viktoria Mariánské Lázně 0:0 


Napsal(a) Redakce | Foto Hana Grundová, Ladislav Pouzar