Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Katovice propadly s posledním, rychlý gól Č. Krumlovu uškodil

 
neděle, 16. dubna 2023, 17:01

Čechy – Dvaadvacáté kolo divize A se neobešlo bez překvapení. Událo se bohužel na úkor Katovic, které si nepohlídaly poslední vteřiny zápasu, Horní Bříza toho využila k útoku do otevřené obrany a vstřelení vítězného gólu v 94. minutě. Vedoucí trefa po šesti minutách krumlovským slavojákům spíše ublížila, přenechali iniciativu „Mariánkám“ a ty stačily do přestávky zvrátit výsledek. Po obrátce Západočeši vedení ubránili a radovali se z nečekaného zisku. První Lom nechal kanonýra Musiola jen na střídačce a místo něho dostal šanci Tomáš Tauber. Chytil ji za pačesy a do půle dvakrát pokořil zadní řadu Doubravky. Soběslav cestovala do Komárova zbytečně, bylo nad „slunce jasné“, že terén nebude regulérní. Příští sobotu (17 hod.) se můžeme těšit na tahák mezi odpočatou Soběslaví a Lomem.

Výsledky Jihočechů ve 22. kole divize A


FK Slavoj Český Krumlov – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:2 (1:2)

Góly: 6. Vávra – 26. Kopta, 40. Kapolka. Rozhodčí: Štípek - Vojáček, Andras. ŽK: 2:5 (Svoboda, Růžička – Pěček, Skopový, Kapolka, Štůla. Drahorád). Diváků: 100.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Svoboda, Kuna, Kolář – Matuška, Novák, Vávra, Vaněk (67. Parakhnenko) – Růžička, Strapek (81. Ryneš). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Vávra

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Brzy jsme dali vedoucí gól, pak jsme ale udělali dvě chyby a soupeř ještě v prvním poločase dvěma góly zápas otočil. Myslím, že ještě do přestávky jsme mohli vyrovnat, bohužel jsme neproměnili dvě šance. Ve druhém poločase jsme útočili, ale hráli jsme do plných. Kopali jsme hodně rohových kopů, naše snaha však byla bezzubá. Vávra trefil v jednom případě tyč. Myslím, že po zákroku na Růžičku jsme měli kopat penaltu. Nedá se nic dělat, prohráli jsme a musíme jít dál.“


TJ Sokol Lom – SK Senco Doubravka 3:0 (2:0)

Góly: 24. a 44. Tauber, 67. Novák. Rozhodčí: Adámek - Glogar, Hes. ŽK: 1:0 (Skopec). Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Mácha, Brabec, Slavík, Vysušil (77. Grobár) – Skopec – Škrleta (64. Javorek), Schramhauser (77. Kubovský), Nešický (81. Kučera), Novák (77. Musiol) – Tauber. Trenér: Zeman.

Nejlepší hráč: Tauber

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Za první poločas jsme si výhru určitě zasloužili. První půle byla z naší strany výborná, vytvářeli jsme si šance a dali jsme dva góly. Škoda neproměněných dvou šancí v úvodních pěti minutách, kdybychom je dali, hrálo by se nám klidněji. I tak ale byla předvedená hra v prvním poločase výborná, kluci plnili přesně to, co jsme chtěli hrát. Vycházela nám hra po stranách a díky tomu jsme 2:0 vedli. Ve druhé půli už to z naší strany nebylo ono, možná to bylo způsobeno uspokojením z dvougólového vedení. Žádný gól jsme ale nedostali a důležité tři body jsme nakonec uhájili.“


SK Horní Bříza – SK Otava Katovice 2:1 (1:0)

Góly: 22. Netáhlo, 90. (+4) Reindl – 71. L. Bálek. Rozhodčí: Suchánek - Flade, Kříž. ŽK: 3:2 (Kožíšek, Šmíd, Čeliš - Chylík, D. Bálek). Diváků: 120.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Chylík, Motl (66. Kahuj) – Hnídek, Repa, Sládek (46. D. Bálek), L. Bálek – Uher (89. Kostka) – Požárek (59. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráč: Habor

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Prohráli jsme s posledním týmem tabulky, takže se mi to nehodnotí lehce. Je to ostuda, protože při vší úctě k soupeři, takový zápas musíme zvládnout. První půlka bez pohybu a nasazení. Ve druhé jsme to trošku přeskupili a hru naprosto ovládli. Z velkého tlaku se nám povedlo vyrovnat a otočka byla na spadnutí. Závěr jsme bohužel nezvládli takticky. Na hráče jsem křičel, ať hru neotvírají, bohužel vidina výhry pro ně byla silnější. V poslední minutě nastavení přišla obrovská chyba v obraně, domácí šli sami na bránu a dali vítězný gól. Gratuluji jim sportovně k historické výhře v divizi. Musíme to přijmout a rychle se z toho oklepat.”


FK Komárov – FK Spartak Soběslav odloženo pro nezpůsobilý terén


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – SK Petřín Plzeň 1:1 (0:0), 52 Macháček – 65. Vodrážka.

SK Tochovice – TJ Jiskra Domažlice B 0:2 (0:1), 15. Velfl, 85. Janča.

FK Viagem Příbram B – FC Rokycany 0:6 (0:3), 23. (pen.), 75. a 87. Lehký, 20. a 73. Nový, 44. Eger.

SK Klatovy 1898 – SK Hořovice odloženo na 10.5.2023 v 18 hod.

Napsal(a) Redakce | Foto Hana Grundová