Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 21. kole krajského přeboru

 
středa, 12. dubna 2023, 16:59

Jihočeský kraj - Jestliže se po minulém kole krajského přeboru situace na konci tabulky zdramatizovala, po 21. kole se naopak zase trochu vyjasnila. V důležitém utkáni totiž Prachatice podlehly Strakonicím a poprvé na jaře vyhrál Jankov. Na čele tabulky se nic nezměnilo. Své vedení upevnil po výhře na hřišti Táborska Jindřichův Hradec, druhá je stále Hluboká, která porazila Osek.

Výsledky 21. kola krajského přeboru:


FC Silon Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 1:4 (1:1)

Góly: 35. Trantýr – 33. a 74. Strejček, 68. Jaroš, 55. Waník. Rozhodčí: Mach – Němec, Smola. Delegát: Krauskopf. ŽK: 4:4 (Chotovinský, Fišer, Jansa, Neužil – Strejček, Votava, Škarda, Madar). Diváků: 150.

Táborsko B: Kerl - Fišer, Chotovinský, Pánek, Koblasa (84. Jíra) - Činčura, Jansa (90. Marcolla), Neužil, Aloizio – Trantýr (61. Švec), Ott (81. Pajer). Trenér Jelen.

J. Hradec: Hulík – Škarda (84. Völfel), Koktavý, Rejthar, Hauser – Waník (84. Blažek), Jaroš (79. Petr), Votava, Mischnik – Janák (90. Ježek), Strejček (79. Madar). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Činčura, Neužil, Jansa - Hauser, Mischnik, Hulík

Miroslav Jelen (trenér Táborska  B): „Ačkoli tomu výsledek neodpovídá, tak jsme s lídrem tabulky neodehráli špatný zápas. Ve vyrovnané první půli se dostal soupeř do vedení z rohového kopu, na který jsme také z rohového kopu stačili vzápětí srovnat na 1:1. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a vypracovali si tři brankové příležitosti, bohužel ani jednu jsme nevyužili. Poté následoval trest, soupeř nás po kolapsu naší obrany třikrát v rozmezí deseti minut potrestal a bylo po zápase.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradec): „Pro mě z nepochopitelných důvodů jsme prošli kolem skvěle připravené přírodní trávy na trávu umělou, kde si před námi „zahrály“ i všechny juniorské kategorie!!! I tak se hrál velmi kvalitní krajský fotbal, když jsme v první půli byli o něco lepším týmem, ale nedokázali jsme naši mírnou převahu zužitkovat. Dvacet minut půle druhé byli lepší domácí mladíci, naštěstí ani oni své šance neproměnili. My jsme se chytli až gólem po rohu a zápas rozhodli rychlými brankami pro nás.“


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 5:1 (1:0)

Góly: 5. Lafata, 51. Dudek, 69. Szó (pen.), 79. Vrážek, 90. Miklík – 81. Přibyl. Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Šťastný. ŽK: 2:4 (Szó, Heller – Vakoč, Bártík, Kotrba, Petřík). Diváků: 100.

Olešník: P. Tomášek - Vrážek, Nohava, Kalášek, Miklík - Toth, Szó (83. Nýdl), Vojta, Martinec (72. D. Tomášek) - Lafata, Dudek (54. Heller). Trenér Chlumecký.

Milevsko: Lalák – Kotrba, Vakoč, Pich, Málek – Kortan, Souček, Bártík (79. Imbr), Süsmelich (38. Přibyl) – Hadáček (84. Kutil), Petřík (69. Kálal). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Szó, Miklík, Lafata – Kotrba

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Na Milevsko jsme se důkladně připravili. Byl to jeden ze soupeřů, který nás na podzim porazil. Viděl jsem h v Jankově a bylo jasné, že musíme pohlídat jejich útočníky a nenechat hrát levou stranu. Pomohlo nám, že jsme na začátku zápasu po rohu dali branku. Pak jsme čekali, co soupeř vymyslí, ale mimo jedné střely na branku jsme ho do ničeho nepustili. Druhému poločasu jsme udávali ráz my a zaslouženě jsme zápas dovedli do vítězného konce. Škoda obdržené branky ke konci utkání. Už teď je třeba se připravit na další utkání, kdy přivítáme doma v pátek nepříjemný Rudolfov.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Výsledek je pro nás docela krutý, ale domácí ukázali velkou kvalitu a zaslouženě vyhráli. Na lepší manšaft jsme zatím na jaře nenarazili. My jsme jim to trochu ulehčili lacinými góly na začátcích obou poločasů. Trošku se nám to také rozsypalo v defenzívě, kdy nebyl Kosobud a Marvan je zraněný. Takové ztráty jsou samozřejmě citelné. Přesto mě mrzí, že jsme hlavně v první půli nevyužili dvě, tři slušné šance. Olešník vyhrál zaslouženě, sedlo mu to.“


TJ Dražice – FK Protivín 0:2 (0:1)

Góly: 3. (pen.) a 79. J. Vorel. Rozhodčí: Šťastný – Cigáň, Ondřej. Delegát: Šafránek. ŽK: 5:4 (Veselý, Novotný, Bareš, Mareš, D. Štecher – Hrachovec, Říha, Nedvěd, Štěpka). ČK: 1:1 (51. Bareš – 31. Petr). Diváků: 100.

Dražice: Počinek - Veselý, D. Štecher, Pražma, Bareš - J. Štecher, Novotný, Šimák, J. Stuchlík (83. Vačlena) – Běhoun (65. Tesař), Mareš. Trenér Hořejší.

Protivín: Pícha -  Kulík, Z. Vorel, Vojta, Zach - Buko Leroy (85. Štěpka), Hrachovec, J. Vorel, Martin Říha (89. Kozák), Nedvěd (79. Urban) - Petr. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Počinek - celý tým

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V bojovném utkání jsme hned po prvním centru do vápna a nastřelené ruce inkasovali z penalty. Ve střední části hry jsme se snažili srovnat výsledek a po vyloučení hráče hostů se to ještě více nabízelo, ale byli jsme ve finální části absolutně bezzubí. Hosté podnikali rychlé brejky, při nichž se několikrát vyznamenal gólman Počinek. Po necelé hodině hry se stav hráčů na hřišti srovnal na rozdíl od skóre. Ve zbytku zápasu jsme marně dobývali branku soupeře, který svoje vítězství pojistil v závěru zápasu, a tak si odvezl zaslouženě tři body.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Tentokrát jsme do zápasu vstoupili aktivně a již ve 3. minutě jsme měli výhodu pokutového kopu za ruku obránce, kterou zblokoval na malém vápně hlavičku Říhy. Penaltu bezpečně proměnil Míra Vorel. I nadále jsme byli aktivnější, ale ani jednu ze tří šancí jsme nedokázali proměnit a navýšit vedení. Po půlhodině jsme šli do oslabení po vyloučení Adama Petra za surovou hru. Zhruba ve 40. minutě rozhodčí udělil červenou kartu také domácímu hráči, který řádně opustil hrací plochu, ale následně rozhodčí změnil své rozhodnutí, z červené udělal žlutou a hráč domácích se opět vrátil do hry. Do druhého poločasu jsme šli s cílem pozorně bránit a vyrážet do protiútoků. V 51. minutě přece jenom byly počty hráčů srovnány, když po druhé žluté kartě byl vyloučen domácí hráč. Druhý poločas byl vyrovnaný, když domácí hrozili ze standardních situací, které výborně zahrávali a dvakrát byli blízko k vyrovnání. Na druhé straně my jsme šli třikrát sami na brankáře, ale domácí brankář svůj tým podržel. Až v 80. minutě po úniku Hrachovce do prázdné brány pečetil naše vítězství kapitán Míra Vorel.“


SK Rudolfov – SK Jankov 0:2 (0:1)

Góly: 17. Kočí, 72. J. Píša. Rozhodčí: Votava – Dunovský, Lepič. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Sládek, Pouzar – Komrska, Kočí, Votava). ČK: 1:0 (85. Pouzar). Diváků: 70.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Hajný, Prokeš – Toman (66. Boček), Říha, Pouzar, Sládek, Janák (52. Tlamsa) – Peiger. Trenér Nárovec.

Jankov: Komrska – Jirkovský, Bláha, Kupka, Fajtl – Vokurka (85. A. Píša), Kočí, Votava, Řepa (70. J. Píša) – Točík, Hofmann (63. Kočer). Trenér Hanzlík.

Nejlepší hráči: nikdo - Točík, Votava, Komrska

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas byl Jankov lepší, vypracoval si několik šancí a zaslouženě se také dostal do vedení. Nasazení a bojovnost soupeře nám dělaly problémy, my jsme se nedokázali pořádně dostat do hry. Druhý poločas jsme sice získali převahu, ale neproměnili jsme ani vyložené šance. Po laciné ztrátě balonu jsme navíc soupeři darovali druhý gól. Závěr zápasu si už Jankov pohlídal a odvezl si tak pro něj důležité tři body. Zřejmě jediným pozitivem je pro nás výkon šestnáctiletého Jirky Tomana, který nastoupil poprvé v základu a vedl si velmi dobře.“

Petr Maxa (vedoucí mužstva Jankova):  „Tak jsme se konečně dočkali. A tím, že se nám povedlo vyhrát zrovna na Rudolfově, je to ještě sladší. Celou první půli jsme hráli velmi dobře. Sice nás to stálo mnoho sil, což se potom v průběhu potvrdilo, ale zadarmo nám nikdo nic nedá. Hráli jsme aktivně, snažili se soupeře presovat, díky čemuž jsme se v 17. minutě ujali vedení. Domácí trefili po rohu tyčku, jinak první poločas patřil jasně nám a měli jsme jít do kabin s větším náskokem. Ve druhé části zápasu už se nám tolik nedařilo podržet míče na útočné polovině, postupně nám docházely síly a dostali jsme se pod mírný tlak. V 54. minutě jsme díky Komrskovi přežili velkou tutovku Rudolfova, poté jsme ustáli i několik závarů v naší šestnáctce. A v 72. minutě jsme po zisku míče na půlce hřiště podnikli rychlý protiútok, který jsme zakončili gólem a tím zápas rozhodli. Pochválil bych celý tým za výkon, ale tři jména musím zmínit. Matěj Votava ve středu pole odvedl obrovské množství černé práce, Daniel Točík udělal oba góly a především v první půli hrál fantasticky a v neposlední řadě Jirka Komrska, který nás v důležitých momentech podržel a také měl potřebné štěstí. Nicméně je to pořád jen jedna výhra, kterou jsme si užili a od pondělí se zase plně věnujeme tvrdé práci a přípravě na další zápasy."


FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 2:3 (0:2)

Góly: 55. Jakub Rauscher, 90. Luňáček – 37. Bílý, 39. Máška, 52. Butnaru. Rozhodčí: Vican st. – Boček, Vican ml. ŽK: 5:2 (Luňáček, Pravda, Škopek, Jakub Rauscher, Jaroslav Rauscher – Kozlík, Butnaru). Diváků: 100.

Prachatice: Coufal – Kovář (75. Gramblička), Pravda, Legdan, Luňáček – Toušek (46. Řezník), Jaroslav Rauscher, Škopek, Jakub Rauscher, Černý – Kasík (78. Brom). Zastupující tJuroš.

Strakonice: Kozlík - Smola, Bublík, Rozhoň, Rybák – Butnaru (82. Doležal), Benedikt, Zahrádka, Máška (89. Kafka) - Bílý (90. Míčka), Krejčí (90. Boukalík). Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: Jakub Rauscher – Zahrádka

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): „Utkání bylo poznamenáno naším velkým počtem ztrát, kdy ke třem dlouhodobě zraněným přibyli další čtyři kluci z minulého týdne. Museli jsme tak využít dorostence, kteří jistě nezklamali a ukázali, že na nich Tatran může v budoucnu stavět. Samotný zápas rozhodly naše velké chyby, které soupeř potrestal a nutno uznat, že první branku sehrál skvěle. Musím ocenit bojovnost kluků, kteří ani za stavu 0:3 nic nevzdali a nakonec jsme sahali i po vyrovnání. My se teď musíme dát hlavně zdravotně dokupy a zkusíme nějaké body přivézt z Oseka.“

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Do zápasu jsme bohužel nevstoupili úplně dobře. Domácí navzdory absencím byli více na míči, nám vázla kombinace ve středu pole. Po půl hodině jsme změnili rozestavení v záložní řadě, a to přineslo zlepšení. Nejprve se prosadil Bílý a následně Jíří Máška. Ve druhé půli jsme přidali Butnarem třetí gól a zdálo se být rozhodnuto. Omyl. Hrubou individuální chybou jsme však Prachatice v 65. minutě nechali snížit a domácí ožili. V 90. minutě nám po standardní situaci propadl míč na zadní tyč a bylo to 2:3. V nekonečném, dramatickém čtyřminutovém nastavení jsme už výsledek ukopali. Hráčům děkuji za přístup k zápasu. Vzhledem k tomu, jak se situace v boji o záchranu promítá do tabulky, vezeme z Prachatic velice cenné a důležité tři body.“


FK Olympie Týn nad Vlavou – FC AL-KO Semice 2:0 (0:0)

Góly: 62. Stoklasa, 65. Štos. Rozhodčí: Leiš – Kollmann, Kříž. Delegát: Tůma. ŽK: 5:3 (Liška, Mezera, Dobal, Maxa, Štos – Linhart, Zborník, Veleman). ČK: 1:0 (80. Mezera). Diváků: 150.

Týn: Kubík - Račák, Maxa, Brom, Meidl - Hudeček, Liška (73. Procházka), Dobal, Mezera - Stoklasa, Dvořák (46. Štos). Trenér Mareš.

Semice: Vondrášek - Sádlo, Holub, P. Valach - Kačírek, Zborník, J. Keclík, Šourek (57. Veleman), Blažek - Linhart, M. Valach (57. Forman). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Kubík, Brom – Holub, Linhart

Václav Mareš (trenér Týna): „Jsem spokojený s výsledkem, ale s předvedenou hrou už tolik být nemohu. Celý první poločas to bylo z naší strany jedno velké trápení. Řekli jsme si, že to musíme hrát po zemi a po stranách, ale opak byl pravdou. Všechno jsme nakopávali a hosté svojí výškou míče snadno odvraceli. Povedl se nám až začátek druhého poločasu. Během deseti minut jsme vstřelili dvě branky Lukášem Stoklasou a Radimem Štosem po akcích ze strany hřiště a bylo o zápase rozhodnuto. Semice jednoduchým soupeřem určitě nebyly. Věděl jsem, že hosté umí venkovní zápasy, a proto jsem hráče před utkáním upozorňoval, že to nebude jednoduchý zápas. To se také ukázalo. Jsem spokojený s naší hrou směrem dozadu, směrem dopředu to zatím nemá takovou kvalitu, jakou bych si představoval.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Po třech zápasech, kdy jsme herně propadli, jsme chtěli v Týně zabrat. To se nám povedlo, ale body to nepřineslo. Celou dobu utkání jsme měli více ze hry a balón více pod kontrolou než domácí. Nedokázali jsme však vytvořit větší tlak před bránou. Kdybychom dokázali dát první branku, tak jsme body nejspíš přivezli. To se však nestalo, a když jsme v druhé půlce nastřelili tyč a následnou dorážku nedostali do sítě, tak odpověděli domácí brankou z ojedinělé šance v druhé půlce utkání. To se zanedlouho opakovalo a my jsme nenašli odpověď. Herně to nebylo špatné z naší strany, ale musíme se více tlačit před bránu a šance proměňovat.“


TJ Jiskra Třeboň – TJ Spartak Trhové Sviny 0:1 (0:1)

Gól: 43. Kolář. Rozhodčí: Albert – Pečenka, Dimitrov. ŽK: 4:5 (Matoušek, Průcha, Vrána, Kubata - Novák, Tomek, D. Brůha, Kolář, Chromčák). Diváků: 210.

Třeboň: Kopecký - Rezek (76. Candra), Širhal, Zavadil (83. Franěk), Týnavský (70. Schneider) - Kubata, Hromádka, Vrána (46. Tůma), Matoušek, Radosta - Průcha. Trenér Bicenc.

T. Sviny: Popovič – D. Brůha, Valut, D. Kodras, Tomek - O. Hruška, Novák, Kolář, Šafránek (35. Chromčák, 85. L. Gažák), Šemro (90. Rolínek), M. Kodras. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Popovič

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do utkání jsme vstoupili aktivně. Vypracovali jsme si několik vyložených šancí, ale gól jsme nevstřelili. Soupeř nám dal před koncem prvního poločasu gól do šatny po rohovém kopu. Do druhého poločasu jsme poslali druhého útočníka. Chtěli jsme stav zápasu otočit. Příležitostí jsme měli několik, bohužel ani v druhém poločase jsme gól nevstřelili. Naší nekvalitou v koncovce jsme soupeřovi darovali tři body. Ani napotřetí se nám v jarní části nepodařilo doma bodovat. Venku jsme zatím stoprocentní.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Chtěli jsme navázat na výkon z domácího zápasu, ale nějak se nedokážeme venku k tomu přiblížit. Domácí v prvním poločase byli lepším týmem, měli dvě velké šance, které vychytal výbornými zákroky Popovič. Těsně před poločasem jsme po rohu vstřelili gól na 1:0 po hlavičce Koláře a ukázalo se, že byl gólem vítězným. V druhé půli se domácí už nedokázali prosadit a my jsme si vedení zkušeně pohlídali a vezeme z Třeboně cennou výhru.“


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Osek 3:2 (3:1)

Góly: 13. Škoda (pen.), 32. Kadlec, 39. Kolafa - 10. J. Řiský, 86. Hoch. Rozhodčí: Dimitrov – Nedvěd, Pečenka. Delegát: Třeštík. ŽK: 4:3 (Konečný, Kadlec, Hájek, Kolafa - J. Řiský, Matěj Čapek, Maroušek). Diváků: 120.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Antoš, Otepka, Kolafa – Rubick, Funda, Škoda (62. Pecka), Hrachovec (73. Blažek) – Kadlec (82. Šuba), Hájek (76. Křiváček). Trenér Kokeš.

Osek: Vlk – Němeček, D. Říský, Krejčí, Martin Čapek – Hoch, Šrámek, Sigmund, Jakub Říský, Matěj Čapek (84. Zelenka) – Hosnedl (60. Maroušek). Trenér Vašica.

Nejlepší hráči: Kadlec - Matěj Čapek

Karel Vácha (sportovní manažer Hluboké): „Nezačali jsme zrovna dobře, protože hned v sedmé minutě jsme dostali gól. Pak se nám podařilo vyrovnat a jít do vedení. Na těžkém terénu se nám ale nedařila kombinace, i když jsme do konce poločasu přidali ještě třetí gól. Druhý poločas už to bylo horší. Nedostávali jsme se tolik do šancí, i když jsme taky nějaké měli. Ty jsme však nevyužili a v 85. minutě jsme dostali gól na tři dva. V závěru jsme se pak báli o výsledek. Jsme rádi, že jsme uhájili vítězství, náš výkon ale nebyl úplně optimální.“

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Zápas se rozhodl v prvním poločase. Přestože jsme se ujali vedení 1:0, byli jsme ustrašení a báli se chodit do soubojů. Byli jsme bez pohybu a domácí jsme pouštěli do šancí. Všem obdrženým gólům předcházela hrubá individuální chyba jednotlivce. Věděli jsme, že ve druhém poločase musíme být odvážnější, a proto jsme hru otevřeli. Vysoko jsme napadali, hráli na riziko a nakonec moc nechybělo, aby se nám podařilo vyrovnat.“


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák