Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prachatice si prohrou zkomplikovaly boj o záchranu. Jankov konečně zabral

 
neděle, 9. dubna 2023, 11:48

Jihočeský kraj – Fotbalisté Jindřichova Hradce uspěli ve 21. kole krajského přeboru i na hřišti obávaného béčka Táborska a potvrdili své vedoucí postavení v tabulce. Pozornost fanoušků byla upřena také do Prachatic, kde hrály Strakonice. Tatran po dvou výhrách své příznivce zklamal a v důležitém zápase o setrvání v krajském přeboru Strakonicím podlehl 2:3. Do karet Prachaticím nehraje ani výsledek z Rudolfova, kde sedmizápasovou šnůru bez vítězství ukončil Jankov. Dražice zase po sedmi měsících prohrály domácí utkání. Všechny tři body si odsud odvezl Protivín. Olešník vyhrál v páteční předehrávce nad Milevskem a Týn doma udolal Semice. V nedělních utkáních Třeboň doma odevzdala všechny body Spartaku Trhové Sviny a Hluboká zdolala Osek 3:2.

Duel mezi Olešníkem a Milevskem vyzněl jasně pro domácí tým. Olešník měl po celé utkání převahu, kterou vyjádřil pěti góly. V prvním poločase se prosadil jen Lafata hlavou po rohovém kopu. Ve druhém poločase byl Olešník produktivnější. Jubilejní stý gól v olešnickém dresu vsítil Lukáš Dudek. Pak se prosadili ještě Szó z penalty, Vrážek a Miklík. Hosté z Milevska se dostali ke slovu až devět minut před koncem za stavu 4:0.

Šlágr kola mezi béčkem Táborska a Jindřichovým Hradcem skončil přesvědčivou výhrou vedoucího celku tabulky. Domácí nastoupili bez Afričanů Oloka a tentokrát i Tolna, zato ale s Danielem Kerlem v bráně. V první půli se hrál pohledný fotbal a oba týmy zaznamenaly po jednom gólu. Ve druhém poločase se brankově prosadili už jen hosté. V 68. minutě hlavičkoval po rohovém kopu do domácí sítě Jaroš, další dva góly pak přidali Strejček a Waník.

Mezi nejsledovanější zápasy kola patřil bezesporu i souboj mezi Tatranem Prachatice a Strakonicemi. Šlo o důležitý záchranářský duel. Tatran se odrazil ode dna posledními dvěma vyhranými zápasy, Strakonice se zase naladily minulý týden vysokou výhru nad Protivínem. Tatran domácí utkání nezvládl. Prohrával už 0:3 a jeho finiš přišel pozdě. „V nekonečném čtyřminutovém nastavení už jsme výsledek ukopali,“ dodal spokojený trenér Strakonic Tomáš Čakrt.

Fotbalisté Dražic doma naposledy prohráli 3. září loňského roku s Olešníkem. Pro snadné body se do Dražic nejezdí, tentokrát ale Dražičtí svou sílu na domácím hřišti nepotvrdili a s Protivínem prohráli. Protivínu se povedl vstup do utkání a už ve 3. minutě vedl gólem Jaromíra Vorla z penalty. Domácím nepomohla po vyloučení protivínského Adama Petra ani výhoda jednoho hráče v poli. „Ve druhé půli jsme chtěli pozorně bránit a vyrážet do protiútoků,“ prozradil trenér Protivína Miroslav Říha. V 51. minutě dostal červenou kartu také domácí Bareš a síly byly vyrovnány. Výhru hostů pečetil v 79. minutě znovu Jaromír Vorel.

Fotbalisté Týna nepodali v utkání proti Semicím zrovna působivý výkon, stačil jim ale na zisk tří bodů. Ani Semicím se v posledních zápasech nedařilo, a i když Semičtí nebyli Olympii jednoduchým soupeřem, vyšli opět bodově naprázdno. O výhře Týna se rozhodlo během necelých deseti minut ve druhém poločase. Olympii vyšly dvě akce po stranách hřiště a po gólech Stoklasy a Štose vedl Týn 2:0. Vedení už domácí nepustili. „Jsem spokojený s výsledkem, s předvedenou hrou už tolik ne,“ řekl kouč Týna Václav Mareš.

Sedmizápasovou šnůru bez výhry ukončili v okresním derby v Rudolfově fotbalisté Jankova. Ti v týdnu kvůli neuspokojivým výsledkům ukončili spolupráci s trenérem Otakarem Matoušem a na „Perštátě“ mužstvo vedl jako hlavní trenér Aleš Hanzlík, asistenta mu dělal manažer Martin Řezníček. Nabuzený Jankov byl po většinu utkání lepším týmem a zaslouženě si z Rudolfova odvezl tři body, které mají pro Jankovské cenu zlata. O góly hostů se podělili střelečtí debutanti Lukáš Kočí a Jakub Píša. Domácí trefili v první půli Sládkem pouze brankovou konstrukci a na body tak pomýšlet nemohli.  

V utkání Hluboká - Osek šli už v 10. minutě do vedení zásluhou Jakuba Říského hosté, pak už ale byli produktivní jen domácí fotbalisté. Z penalty záhy vyrovnal Martin Škoda a ve 32. minutě dal Kryštof Kadlec na 2:1. Ještě do poločasu skončil centr Daniela Kolafy s mírnou tečí hostujícího obránce v síti Oseku a Hluboká vedla 3:1. Ve druhém poločase hráči Oseku neúnavně bojovali o vyrovnání a nakonec nechybělo mnoho, aby byli za svoji snahu odměněni. Čtyři minuty před koncem kapitán Jan Hoch výstavní bombou snížil na rozdíl jediného gólu a pak ještě hosté nastřelili tyč. Hluboká nakonec tři body uhájila.  

Po minulém kole měly devátá Třeboň a osmé Trhové Sviny shodně šestadvacet bodů. Domácí prostředí mírně favorizovalo Jiskru, ta ale překvapivě přenechala všechny body hostujícímu Spartaku. V první půli měla Třeboň mírně navrch. V 15. minutě hostujícího gólmana Popoviče nepřekonal ve dvou velkých šancích Martin Průcha. V závěru první půle Trhovosvinenští domácí tým zmáčkli a Ondřej Kolář po rohovém kopu Hrušky poslal hlavou hosty do vedení. Ve druhém poločase se snažily Trhové Sviny držet hru co nejdále od své brány a tato taktika byla úspěšná. Třeboňští se do žádného většího tlaku nedostali a Spartaku tak stačila k výhře jediná branka z konce první části zápasu. 

Výsledky 21. kola krajského přeboru:


FC Silon Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 1:4 (1:1)

Góly: 35. Trantýr – 33. a 74. Strejček, 68. Jaroš, 55. Waník.
Rozhodčí: Mach – Němec, Smola. Delegát: Krauskopf. ŽK: 4:4 (Chotovinský, Fišer, Jansa, Neužil – Strejček, Votava, Škarda, Madar). Diváků: 150.


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 5:1 (1:0)

Góly: 5. Lafata, 51. Dudek, 69. Szó (pen.), 79. Vrážek, 90. Miklík – 81. Přibyl.
Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Šťastný. ŽK: 2:4 (Szó, Heller – Vakoč, Bártík, Kotrba, Petřík). Diváků: 100.


TJ Dražice – FK Protivín 0:2 (0:1)

Góly: 3. (pen.) a 79. J. Vorel.
Rozhodčí: Šťastný – Cigáň, Ondřej. Delegát: Šafránek. ŽK: 5:4 (Veselý, Novotný, Bareš, Mareš, D. Štecher – Hrachovec, Říha, Nedvěd, Štěpka). ČK: 1:1 (51. Bareš – 31. Petr). Diváků: 100.


SK Rudolfov – SK Jankov 0:2 (0:1)

Góly: 17. Kočí, 72. J. Píša.
Rozhodčí: Votava – Dunovský, Lepič. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Sládek, Pouzar – Komrska, Kočí, Votava). ČK: 1:0 (85. Pouzar). Diváků: 70.


FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 2:3 (0:2)

Góly: 55. Jakub Rauscher, 90. Luňáček – 37. Bílý, 39. Máška, 52. Butnaru.
Rozhodčí: Vican st. – Boček, Vican ml. ŽK: 5:2 (Luňáček, Pravda, Škopek, Jakub Rauscher, Jaroslav Rauscher – Kozlík, Butnaru). Diváků: 100.


FK Olympie Týn nad Vlavou – FC AL-KO Semice 2:0 (0:0)

Góly: 62. Stoklasa, 65. Štos.
Rozhodčí: Leiš – Kollmann, Kříž. Delegát: Tůma. ŽK: 5:3 (Liška, Mezera, Dobal, Maxa, Štos – Linhart, Zborník, Veleman). ČK: 1:0 (80. Mezera). Diváků: 150.


TJ Jiskra Třeboň – TJ Spartak Trhové Sviny 0:1 (0:1)

Gól: 43. Kolář.
Rozhodčí: Albert – Pečenka, Dimitrov. ŽK: 4:5 (Matoušek, Průcha, Vrána, Kubata - Novák, Tomek, D. Brůha, Kolář, Chromčák). Diváků: 210.


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Osek 3:2 (3:1)

Góly: 13. Škoda (pen.), 32. Kadlec, 39. Kolafa - 10. J. Řiský, 86. Hoch.

Rozhodčí: Dimitrov – Nedvěd, Pečenka. Delegát: Třeštík. ŽK: 4:3 (Konečný, Kadlec, Hájek, Kolafa - J. Řiský, Matěj Čapek, Maroušek). Diváků: 120.

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein, Petr Vlasák
 


 
Reklama