Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: První Lom odskočil na šest bodů, Soběslav jako nedobytná pevnost

 
neděle, 2. dubna 2023, 13:09

Čechy – V jubilejní 20. kapitole letošního ročníku divize A využily výhody domácího prostředí oba celky z táborského okresu proti soupeřům z Plzně. Lom odčinil minulou porážku a na Svépomoci zaslouženě porazil Petřín Plzeň. Góly vsítil v nástupu do obou poločasů. Soběslav prodloužila sérii neporazitelnosti na vlastním stadionu na 10 zápasů. Plzeňskou Doubravku sestřelila dvěma bleskovými údery čtvrt hodiny před koncem a před fanoušky slavila deváté vítězství. Cenný bod vydřely Katovice u dosud na jaře neporaženého Komárova, kde před návštěvou kola dotáhly jednogólové manko tři minuty před koncem. Naprázdno vyšel v pochmurném nedělním dopoledni krumlovský Slavoj, který na umělce U Litavky neuhlídal po přestávce zahraniční akvizice příbramské rezervy. V příštím velikonočním kole se můžeme těšit na derby třetích Katovic s vedoucím Lomem. V Dudák aréně se hraje už v pátek od 15 hodin.

Výsledky Jihočechů ve 20. kole divize A


FK Komárov – SK Otava Katovice 1:1 (0:0).

Góly: 72. Vokáč – 87. Uher. Rozhodčí: Fencl - Pálek, Schveinert. ŽK: 1:3 (Kaufman – L. Bálek, Chylík, D. Bálek). Diváků: 332.

Katovice: Provazník – Hnídek, Cibulka, Janoch, Chylík – L. Bálek, Kotrba (84. Kostka), Sládek (77. Repa), D. Bálek – Uher – Požárek (74.Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráč: celý tým

Přemysl Šroub (trenér Katovice): „Vezeme si z Komárova bod, jsme spokojení. Vyrovnali jsme až v 87. minutě, jsme za to rádi. V prvním poločase jsme byli prvních pětadvacet minut lepší my, pak převzal otěže Komárov, který z toho vytěžil pouze jednu šanci. Tam jsme měli štěstí, skončilo to na břevně. Celý zápas se hrál spíše bojovně mezi vápny, šancí mnoho nebylo. Myslím si, že by tomu slušela více remíza 0:0. Inkasovali jsme čtvrt hodiny před koncem po rohu, to byla jediná šance domácích. Pak jsme vrhli všechny síly do útoku, hráli jsme na tři obránce, tři útočníky a po standardní situaci se nám na konci povedlo vyrovnat. Zasloužená remíza.“


FK Spartak Soběslav – SK Senco Doubravka 2:0 (0:0)

Góly: 75. Hoffmann, 76. D. Vaněk. Rozhodčí: Machýček – Chládek, Dohnal. ŽK: 2:0 (Kutner, Bouchal). Diváků: 247.

Soběslav: Červenec – Větrovský, Boháč, Kubart, Zeman – F. Vaněk, Bouchal, Hoffmann, Kutner (90. Bříza), Dumbrovský (80. Mazouch) – Hájek (71. D. Vaněk). Trenér Florián.

Nejlepší hráči: celý tým

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Utkání s velmi houževnatým soupeřem jsme nakonec zvládli dotáhnout do vítězného konce. V prvním poločase jsme si vytvořili řadu příležitostí ke skórování. Bohužel gól nepadl a tak jsme šli do šaten za bezbrankového stavu. Soupeř byl také aktivní. Těžil zejména ze svého důrazu ve středu pole a velmi rychlého přechodu do útoku. Naše obranná činnost ale fungovala skvěle a pár zákroky nás podržel i brankář. Střídání v druhém poločase přineslo oživení hry a odměnou nám byly dva rychlé góly v rozmezí dvou minut, které skvěle připravil Filip Vaněk pro Vaška Hoffmanna a Dana Vaňka. V domácím prostředí jsme opět ukázali svoji sílu a zaslouženě uhájili tři body!“


TJ Sokol Lom – SK Petřín Plzeň 2:0 (1:0)

Góly: 7. Novák, 52. Nešický. Rozhodčí: Vojáček - Štípek, Hrivík. ŽK: 0:2 (Lisý, Šimáně). Diváků: 150.

Lom: Matoušek – Mácha, Vávra, Slavík, Vysušil – Skopec – Novák, Schramhauser (75. Kučera), Nešický, Grobár (75. Kubovský) – Musiol (83. Tauber). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Skopec, Novák, celý tým

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Podali jsme výborný výkon a vyhráli jsme zaslouženě. Škoda, že jsme v prvním poločase ještě nějaké šance neproměnili, abychom mohli zápas dohrát ve větším klidu. Soupeře jsme ale do větších šancí, ze kterých by mohl skórovat, nepouštěli. Náš herní projev byl jinak super, takhle nějak by měla naše hra vypadat. Petřín od počátku utkání zalezl dozadu a bránil, proto bylo dobře, že jsme brzy dali první gól. Soupeř musel hru víc otevřít a nemuseli jsme pak tolik útočit do plných.“


FK Viagem Příbram B – FK Slavoj Český Krumlov 4:1 (1:1)

Góly: 46. a 73. Fall,19. Jahić, 68. Vaňó – 35. Růžička. Rozhodčí: Havránek - Mičan, Kříž. Bez karet. Diváků: 15.

Č. Krumlov: Beránek - Trmal, Kuna, Kolář (78. Ryneš) – Svoboda (72. Vaněk) – Matuška, Strapek (64. Parakhnenko), Novák, Vávra - Růžička, Tůma (72. Gelnar). Trenér Domin.

Nejlepší hráč: Tůma

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Zápas rozhodly naše individuální chyby. Navzdory tomu jsme ale nehráli špatně, a nemyslím si, že by nás Příbram přehrávala. Soupeř byl fotbalový a běhavý, do šancí jsme ho ale nepouštěli. Našimi chybami jsme však domácím nabídli tři góly. Poločas skončil 1:1 a hned na začátku toho druhého jsme dostali gól na 2:1. Pak už se to s námi trochu vezlo. Několikrát jsme ztratili míč, podběhli jsme balón ve vápně a byl z toho výsledek 4:1. Negativně se na našem výkonu možná podepsalo i to, že se před utkáním zranil Kabele a museli jsme přeházet defenzivu.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - TJ Jiskra Domažlice B 2:0 (1:0), 13. Novotný, 85. Racocha.

SK Tochovice - FC Rokycany 3:0 (2:0), 8. Čížek, 30. (pen.) Sirotek, 67. Huňa.

SK Klatovy 1898 - FC Viktoria Mariánské Lázně 0:2 (0:1), 29. Kapolka, 88. Skopový.

SK Horní Bříza - SK Hořovice 1:3 (0:1), 52. Trojanec – 23. a 54. Landa, 81. Hlídek.

Napsal(a) Redakce | Foto Hana Grundová