Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Krumlovští se zvedli v Klatovech, Soběslav táhli střelecky bratři v triku

 
neděle, 19. března 2023, 13:06

Čechy – Lom i do třetice získal tři body. Doma se ale opět nadřel. Očekávané vítězství lídra zařídil v přesilovce extáborský stoper Brabec v 86. minutě. Bratři Vaňkové nachystali plzeňskému Petřínu tři góly a spartakovci tak poskočili na druhé místo. To museli opustit po další porážce Katovičtí, kteří nestačili na umělce v Plzni Doubravce. V nadcházejícím šlágru divize se právě tyto celky střetnou v prvním letošním derby. Krumlovský Slavoj zabral v Klatovech, domácím toho moc nedovolil a zaslouženě se radoval z prvního tříbodového zisku v odvetách.

Výsledky Jihočechů v 18. kole divize A:


TJ Sokol Lom - TJ Jiskra Domažlice B 2:1 (0:0)

Góly: 62. Musiol, 86. Brabec - 57. Bauer. Rozhodčí: J. Beneš – A. Beneš, Gerhardt. ŽK: 1:1 (Slavík – Korelus). ČK: 0:1 (63. Vůch). Diváků: 150.

Lom: Matoušek – Škrleta (84. Kubovský), Brabec, Slavík, Grobár – Skopec – Novák, Šimák (46. Pfeifer), Nešický, Schramhauser – Musiol (90. Rabiňák). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Věděli jsme, že nás čeká běhavý soupeř, a proto jsme chtěli dávat balón rychle od nohy. Prvních dvacet minut se nám tato hra dařila. Potom jsme ale začali být zbrklí v mezihře a přestávali jsme mít balón v držení. Ve druhém poločase jsme po rohovém kopu dostali gól na 0:1, ale po deseti minutách se nám podařilo vyrovnat. Po našem vyrovnávacím gólu došlo na hřišti k menší strkanici, po níž byl vyloučen hráč Domažlic. Hosté potom zalezli dozadu a my jsme dobývali obranu soupeře. Vytvářeli jsme si šance a necelých deset minut před koncem se nám povedlo zápas otočit. Vedení už jsme potom udrželi. Hráči Domažlic byli důrazní v osobních soubojích, individuálně na tom nebyli špatně, my jsme ale byli prakticky po celý zápas herně lepším týmem. Jednoduché jsme to ale neměli.“


SK Klatovy 1898 - FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:1)

Góly: 25. Růžička, 58. Kabele. Rozhodčí: Lerch - Maiello, Šafránková. ŽK: 3:1 (Holík, Málek, Lukeš – Beránek). Diváků: 132.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kolář – Matuška, Svoboda – Vonášek (85. Vaněk), Novák, Vávra (67. Strapek) – Růžička (76. Tůma), Kuna. Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Kuna, Novák, Kabele

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Klatovy jsou v domácím prostředí nepříjemným soupeřem. Nakopávají balóny, mají nebezpečné standardky a právě na to jsme se připravili. Chtěli jsme zápas odehrát s nulou vzadu, zodpovědně přecházet do protiútoku a pokusit se uhrát nějaké body. Hráči plnili to, co jsme si řekli a z toho pramenily body pro nás. Po té, co jsme se dostali do vedení, soupeř otevřel hru a my jsme chodili do přečíslení. V závěru ještě mohl naší výhru pojistit třetím gólem Vaněk, ale 2:0 nám stačí. Po šesti obdržených gólech v předchozích dvou zápasech je pro nás nyní důležitá hlavně ta nula vzadu. Potřebovali jsme se vrátit zase k tomu, co jsme hráli na podzim. To jsme hráli zodpovědně v obraně a dostávali málo gólů.“


FK Spartak Soběslav - SK Petřín Plzeň 3:1 (2:1)

Góly: 8. a 24. F. Vaněk, 88. D. Vaněk - 8. Vanc. Rozhodčí: Hes – Jakl, Andras. ŽK: 4:2 (Dumbrovský, Hromada, Kubart, Zeman – Vodrážka, Kohout). Diváků: 207.

Soběslav: Červenec – Hromada (65. Mazouch), Boháč, Kubart, Zeman - Vaněk F., Bouchal, Hoffmann (90. Větrovský), Kutner, Dumbrovský (79. Vrána) – Hájek (65. Vaněk). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráč: Filip Vaněk

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Utkání s náročným soupeřem se nám podařilo dotáhnout do vítězného konce. V 8. minutě jsme sice již prohrávali 0:1, ale zásluhou dvou branek skvěle hrajícího Filipa Vaňka jsme dokázali ještě do poločasu skóre otočit v náš prospěch. Soupeř těžil hlavně z rychlosti svých křídelních hráčů, kteří nám dělali celé utkání veliké problémy a z velmi dobře zahrávaných standartních situací. Dále se prezentovali vysoko postavenou kompaktní obranou, což nám ale zase na druhou stranu otevíralo hodně prostoru pro průnikové přihrávky a rychlé brejkové situace. Vítězství v utkání jsme si mohli pojistit třetím gólem už v prvním poločase, kdy se jednou míč kutálel po odrazu od tyčky po brankové čáře soupeře a podruhé po hlavičce Michala Hromady od břevna branky. V druhém poločase nás soupeř více zatlačil, ale naštěstí přišla pojistka v podobě branky Dana Vaňka v 88. minutě.“


SK Senco Doubravka - SK Otava Katovice 3:0 (2:0)

Góly: 8. Řehoř, 34. Ungr, 59. Künstner. Rozhodčí: Vojáček - Štípek, Popelka. ŽK: 0:1 (Kotrba). Diváků: 160.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka (46. Hnídek), Motl - Repa (46. D. Bálek), Kahuj, Kotrba (70. Sládek), L. Bálek – Uher – Požárek (63. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Předvedli jsme tragický výkon a zaslouženě prohráli. Hra jsme bez nápadu, nasazeni a hlavně bez šancí. K tomu přišly chyby v obraně a tak je z toho další prohra. Musíme se z toho oklepat a vyříkat si to. Čeká nás Soběslav a už musíme doma získat tři body. Zlepšit musíme prakticky všechno. Vím, že je to v našich silách, ale musíme se vrátit k poctivosti a pokoře.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - FC Rokycany 1:0 (0:0), 52. Ielitro.

FK Komárov - SK Hořovice 2:0 (1:0), 5. Vajs, 75. (pen.) Kaufman, 845 diváků.

SK Horní Bříza - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:2 (0:1), 86. Paukner - 26. Kopta, 70. Holub.

FK Viagem Příbram B - SK Tochovice 3:1 (1:0), 28., 61. a 72. Fall Ngagne - 88. Švestka (vlastní).


Napsal(a) Redakce | Foto Hana Grundová
 


 

Reklamní sdělení

Reklama