Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínští se potřebují dát dohromady, jinak bude obtížné udržet klidný střed

 
úterý, 7. března 2023, 22:19

Protivín - Fotbalistům Protivína patří po podzimu lichotivá šestá příčka. Podle trenéra Miroslava Říhy to vypadá, že hráči zřejmě podlehli uspokojení. Není totiž vůbec spokojený s jejich přístupem k zimní přípravě. Zvýšení konkurence v týmu je podle něho nejlepší nástroj pro motivaci hráčů.

Jak jste spokojený s přípravou, bylo vše bez problémů?
Vůbec nejsem spokojený s přístupem některých hráčů. Zřejmě jsme uspokojeni naším bodovým ziskem po podzimní části, ale výsledky a výkony v přípravných utkáních nám jasně ukázaly, že je na čase fotbalu dávat více než doposud.

Jaké další poznatky jste si z přípravných zápasů oodnesl?
Ukázaly nám, že bez fyzické připravenosti se fotbal hrát nedá, a doufám, že si to všichni konečně uvědomí a začneme pořádně trénovat. 

Došlo přes zimu ve vašem týmu k nějakým změnám?
Naštěstí nikdo neodešel, jinak pracujeme na příchodu Jakuba Kozáka z FC Písek. Myslel jsem si, že bychom měli jaro zvládnout se stávajícím kádrem, ale ukazuje se, že okysličení a zvýšení konkurence je nejlepší nástroj pro motivaci hráčů.

Je pro vás těžké shánět hráče do krajského přeboru, aby pravidelně trénovali?
Dnešní mladé generaci se všeobecně nechce fyzicky pracovat, a to samozřejmě koresponduje s naším fotbalem. A obzvlášť v zimním přípravném období.

Co vás v poslední době na fotbale potěšilo?
Musím říct, že naše liga. Zajímavé výkony týmové i individuální a zápletka na obou koncích tabulky. A samozřejmě vyhlížím, kdy my zase potěšíme naše fanoušky. 

Máte před první utkáním jasno o základní sestavě?
Zatím ne, řešíme stále velký počet zraněných a nemocných hráčů, takže teprve v pátek budeme vidět, s kým můžeme počítat.

Jak jsou vyhlídky Protivína v jarním pokračování soutěže?
Hlavní bude dát tým zdravotně, kondičně a tak nějak celkově dohromady, protože to se nám zatím nepodařilo. Na výsledcích se ukáže, co jsme tomu obětovali, protože kvalitou kádru máme na klidný střed tabulky. V současném stavu to však bude velmi obtížné.

Přípravné zápasy FK Protivín

Protivín – Loko ČB 3:2 (2:0)
Góly vítězů: Hrachovec 2, Petr. UMT Borovany.

Nepomuk – Protivín 5:3 (2:0)
Góly za hosty Hodinka 2, Petr. UMT Blatná. 

Katovice – Protivín 11:0 (4:0)
Góly: Požárek 4, L. Bálek 2, Uher, Hnídek, Kostka, Sládek, Kotrba. Hřiště Junior v Katovicích.

Protivín - Hradiště 6:0 (4:0)
Góly: Hrachovec 3, Petr 2, Říha. hř. Sokola Krč.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama