Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Willkommen beim LASK, Tereza! vítají v Linci posilu z Dynama

 
sobota, 11. února 2023, 10:50

České Budějovice/Linec – Dvacetiletá fotbalistka Tereza Kešnerová si vyzkouší zahraniční angažmá. Opora divizního Dynama Č. Budějovice přestupuje do rakouského LASK Linec. Informoval o tom web klubu z Horních Rakous.

Českobudějovická rodačka zaujala vynikajícími individuálními výkony už jako starší žákyně v dresu SK Rudolfov, kde začínala s fotbalem v osmi letech. V roce 2017 byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje žákyň v Třeboni za výběr OFS Č. Budějovice. O rok později přešla do Jiskry Třeboň a pod vedením Petra Kociny sbírala první starty v seniorské soutěži

V létě 2020 přešla s celým týmem do nově utvořeného družstva českobudějovického Dynama. Ženský tým se zatím marně snaží postoupit do druhé ligy. Dvakrát byl proti covid, do třetice neúspěšná baráž. Letos má opět našlápnuto k suverénnímu diviznímu prvenství, když v podzimní části neztratily svěřenkyně Diany Benátové a Aleše Hanzlíka ani bod a zajistily si skóre 79:3.

Talentovaná hráčka už podepsala v novém působišti smlouvu, ale celý transfer ještě není administrativně dotažen. „LASK podepsal českou univerzálku Terezu Kešnerovou z budějovického Dynama. Tereza může kromě vytoužené pozice ve střední obraně působit i jako útočnice,“ píše web rakouského Lince, který vyznává jako Dynamo černobílé barvy. Kešnerové dokonce zůstane oblíbené číslo devět na dresu.

Zástupce rakouského klubu zaujala loni v listopadu v přátelském střetnutí na hřišti v Paschingu. Linec sice vyhrál jednoznačně 10:1 (8:1), ale podle domácího trenéra Benjamina Stolteho byla Kešnerová nejlepší hráčkou zápasu. „Okamžitě nás zaujala jistotou přihrávek a výbornou poziční hrou. Tereza byla jednou z nejnápadnějších hráček na hřišti,“ přesvědčila o svých přednostech kouče LASKu.

Sparťanky v kabině LASKU

Hlavní kouč Benjamin Stolte k příchodu budějovické posily ještě uvedl: „V Tereze vidíme multifunkční hráčku, kterou lze využít na různých postech. Bude pro nás velkou posilou do druhé poloviny sezóny!“

Sama Tereza Kešnerová, které přezdívají Kešu, k novému angažmá na webu lineckého klubu prohlásila: „Když jsem dostala nabídku od LASKu, bylo mi jasné, že tento krok chci udělat. Zde mohu získat nové zkušenosti a posunout se na novou úroveň. Mým cílem je podpořit tým co nejlépe a společně si zajistit postup do druhé bundesligy. Těším se na první zápasy a na spoluhráče.“

V kabině Lince bude mít za parťačky také Češky a bývalé sparťanky Terezu Kubíčkovou (17) a stejně starou Alžbětu Němcovou, které Rakušané angažovali vloni a rovněž nastupují v obranné řadě.

Debut v novém klubu by Kešnerová měla podstoupit 19. února a to přímo v nově rekonstruované Raiffeisen Areně s kapacitou 20 234 míst.

Další pojítkem mezi Dynamem a Lincem je zesnulá trenérská legenda František Cipro, která vedla tamní mužstvo po pádu do druhé ligy v roce 2001.Tereza Kešnerová nebude v klubu z třetího největším města Rakouska jedinou zimní posilou z Česka. Před pár dny získal mužský A-tým slávistu Musu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto LASK Linec
 


 
Reklama